• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.09.2017

20:05

UŽAS! "ORLOVI" BEZ FINALA! Srbiji malo 2:0 i dve meč lopte, neće igrati za titulu prvaka Evrope!

Ostali sportovi

UŽAS! "ORLOVI" BEZ FINALA! Srbiji malo 2:0 i dve meč lopte, neće igrati za titulu prvaka Evrope!

Podeli vest

Odbojkaška reprezentacija Srbije ostala je bez finala Evropskog prvenstva, pošto je nakon vođstva od 2:0 poražena od Nemačke sa 3:2


Naši odbojšaki će u nedelju (17.30) za bronzanu medalju igrati protiv Belgije koja je poražena od Rusije sa 25:14, 25:17, 25:17.

Srbija je relativno lako povela sa 2:0, delovalo je da će "orlovi" ekspresno do finala, ali se Nemci nisu predavali, naši su ih s druge strane čašćavali greškama pa su izjednačili 2:2, pošto su "orlovi" prokockali dve meč lopte i  odluka je pala u petom setu. Naši su u odlučujućem delu vodili 10:8, ali dozvolili Nemcima da preokrenu na 13:11, oni su svoje šanse koristili i plasirali se u finale, a tamo čekaju Ruse ili Belgijance.

Srbija je sjajno otvorila meč sa Nemcima. Vodili su "orlovi" na prvom tehničkom tajm-autu a potom i na drugom 16:10 i nije delovalo da će imati problema da set privedu kraju u svoju korist. Ali, sa nekoliko grešaka smo vratili rivale u život, Nemci su i bolje sevirali pa su se primakli na 20:10. Međutim, nisu naši gubili strepljenje, lagano su gradili poene, propustili prvu set loptu sledeću šansu su iskoristili i dobili set sa 26:24. 

U drugom delu igre Nemci su posle našeg vođstva od 11:7 uspeli da priđu na 12:11 i to je bilo sve. Naši su do kraja seta bukvalno gazili nejake "pancere" koji se nisu oporavili posle gubitka prvog seta i na kraju dobili set sa 25:15 . Opustili su se naši tokom treće runde, napravili veliki broj gršeka, što su Nemci znali da iskroriste te su dobili set sa i smanjili rezultat na 2:1.

Nemci su poveli sa 4:1 u četvrtom setu ali su "orlovi" nakon saveta selektora Grbića vezali tri poena i izjednačili na 5:5. Do kraju smo videli veliku borbu, vodili su nemci, Srbi stizali, imali i dve meč lopte, ali su se "panceri" odbranili, dobili set i izjednačili rezultat na 2:2.

U odlučujućem setu videli smo žestoku borbu, u kojoj su Srbi poveli 10:8, ali onda stali, Nemci preokrenuli i na kraju slavili sa 3:2, dok su naši bili u neverici šta im se desilo. 

SRBIJA - NEMAČKA 2:3 (26:24, 25:15, 18:25, 25:27, 13:15)

Hala: "Tauron arena", Krakov. Sudija: Fabricio Saltalipi (Italija).

SRBIJA: Okolić, Kovačević 20, Katić, Petrić 10, Škundrić, Stanković 1, Jovović 2, Buculjević, Atanasijević 6, Luburić 8, Majstorović (libero), Podraščanin 10, Rosić (libero), Lisinac 12.

NEMAČKA: From 11, Šot, Kaliberda 14, Andrei 4, Beme 7, Grozer 21, Veber (libero), Kampa 4, Hirš 2, Karlicek, Cenger (libero), Cimerman, Bakspoler, Krik 9.

TOK MEČA

Peti set:

Šteta, Nemci su preokrenuli i poveli 13:11. Dobijaju "panceri" set sa 15:13, mač sa 3:2 i idu u finale!

Žestoka borba vodi se i u petom setu, igra se poen za poen. Srbija ipak stiže do dva poena prednosti 10:8.

Beta

Četvrti set: 

Šteta! Nemci uzimaju set sa 27:25, pa je odluka pasti nakon petog seta. 

Vratili su se naši u meč. Izjednačili na 19:19 i uveli set u dramatičnu završnicu. Igralo se poen za poen a onda je Srbija povela 24:23, ali ispustila prvu meč loptu, a potom i drugu na 25:24. 

Nemci imaju minimalno vođstvo na drugom tehničkom tajm-autu - 16:15.

Fantastična igra Srbije koja nakon igre poen za poen stiže do preokreta - 12:11, da bi potom poveli 14:12.

Urodili su saveti plodom i Srbija je vezala tri poena i izjednačila na 5:5, ali su Nemci opet poveli 8:7. 

- Ne bih da pomešamo strpljenje sa čekanjem - poručio je naš selektor odbojkašima tokom tajm-auta.

Četvrti set naši su počeli sa nekolio grešaka pa su Nemci poveli 5:2. Grbić traži tajm-aut.

Treći set:

Vodili su Nemci 17:10, ali je sada 18:15, polako tope minus naši. Mnogo grešaka su napravili naši igrači tokom trećeg seta, što su "panceri" znalački kažnjavali i na kraju dobili set sa 25:18.

Selektor Grbić traži mirnoću i strpljenje od svojih igrača pred finiš trećeg seta. Posle serije Namaca i prednosti 17:11, Atanasijević smanjuje na 17:13. Selektor Nemaca Đani odmah je reagovao i tražio tajm-aut.

Vraćaju se Nemci, svesni su da nemaju šta da izgube. Poveli su "panceri" 14:10, pa otišli na drugi tajm-aut sa prednošću 16:10.

Otišli smo na prvi tajm-aut sa prednošću 8:6, potom stekli i tri poena prednosti, ali su se Nemci vratili i preokrenuli rezultat na 9:8.

Samo set srpske odbojkaše deli i plasmana u finale Evropskog prvenstva. 

Beta

Drugi set: 

Nemci katastrofalni, naši briljiraju, Lisinac nam donosi 23:14, a potom "orlovi" dominantno stavljaju tačku na drugi set - 25:15. 

Ponovo su naši uspeli da se odlepe i pobegnu na 11:7, ali su se Nemci serijom vratili u igru i prošli na 12:11. Međutim, kada su Grbićevi puleni ponovo ubacili u šestu brzini otišli su na drugi tehnički tajm-aut sa prednošću od 16:11.

Serbija vodi 8:5 na prvom tehničkom tajm-autu. Orlovi posle pauze idu na 10:5. Poljuljao je Nemce gubitak prvog seta!

Beta

Prvi set:

Kako se kretao rezultat činilo se da ćemo lakše do prvog seta, ali ni ovako nije loš. Orlovi dobijaju prvi set sa 26:24.

Kovačeviiiić, sjajan poen i Srbija ponovo vodi 23:22. Prvi stižemo do set lopte i Đani traži tajm-aut! 

Šteta, naši su prokockali veliku prednost od 17:10, Nemci su izjednačili - 22:22. 

Smanjili su Nemci u finišu seta rezultatski deficit, vezali su četiri poena, prišli na 21:19 pa selektor Nikola grbić traži tajm-aut.

Nekoliko vezanih poena Nemaca, pa loš servis Kovačevića i "panceri" su prišli na 19:15, ali bez obzira imamo lepu prednost da privedemo mirno set kraju. Nikola Grbić traži tajm-aut !

Bez greške igraju Grbićevi puleni, imaju "plus šest". Podraščanin je posle odličnog servisa odveo ekipu na 16:10 na drugom tajm-autu.

Posle kratkog predaja nanizali su naši nekoliko sjajnih poena i na brzinu stigli do najveće prednost od početka meča - 12:8. Naši su potpuno osujetili napade Nemaca sjajnom odbranom, dok servis "orlove" za sada sjajno služi. 

Sjajan početak Srbije, na startu meča sa Nemcima poveli su naši 3:1. Ali, ne dozvoljavaju panceri da se odlepimo, pa nakon prvog tehničkog tajm-auta Srbija vodi 8:6.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
jezda

pre 6 godina

Grbic izmislja toplu vodu.vadi Podrascanina,ulazi Stankovic.glupost \n

Tucko

pre 6 godina

Katasrtofa!!Bruka i sramota!!Sa svabama igrati onako?To je ona varijanta kada je Piksi pokazivao na satu,,Koliko je sati a vec vodimo 2-0,,pa su se posle cudili sta ih je snaslo!!Ovo je potpuno ista stvar!!Opustanje i potcenjivanje protivnika i to ne bilo koga nego svabu!!

volim crno bele i Srbiju

pre 6 godina

Sramota i bruka je tvoj komentar,momci sretno za bronzu.

Anonymus

pre 6 godina

Svaka čast ipak ste veliki i pobednici, nema veze ne možemo ni mi uvek da pobedjujemo.Drugi put će biti bolje velike cestitke za naše momke

Žarkov Dragan

pre 6 godina

Vracam film celo vreme unazad i ne verujem da smo mi ovu dobijenu utakmicu izgubili i mislim da ovo niko ne bih izgubio samo mi!Mi smo se opustili posle 2:0 i mislili smo da je sve gotovo i mi smo im svojim greskama poklonili pobedu i sada moze lako da ne osvojimo ni bronzu.\n

boban

pre 6 godina

Bravo momci , ljudi , braco , ljudske velicine .... nije malo biti u polu finalu evropskog prvenstva ni u jednom sportu . A sta da fudbaleri dodju ovde gde su sad ovi momci ? To bi bio uspeh ravan rodjenju Nikole Tesle .... Stvarno svaka cast momci i samo hrabro po medalju !!! Vi ste ponos zemlje ove !!!

volim crno bele i Srbiju

pre 6 godina

Bravo za komentar,potpisujem sve receno.

volim crno bele

pre 6 godina

Ne svidja mi se to UZAS,zasto ,dobra je i bronz,momci sretno.

miki delija

pre 6 godina

sa njima se igra do zadnje sekunde borbeno meni nije jasno da se stane posle vostva od 2-0 nesto mi smrdi ovde dali se nesto u pozadini krije ???. dali nije naredjeno da se mora izgubiti????

Allianz

pre 6 godina

E to je problem balkanskog mentaliteta. Nikad pedantni, nikad ozbiljni do kraja, potcenjivacki nastrojeni prema svakome I sto je najgore, nikako da se jednom opametimo I naucimo svoju lekciju. Kako nam je u zivotu, tako je I u sportu.\n

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija