• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

03.09.2017

17:21

HAMILTON UŽIVA U ITALIJI: Obožavam strast Ferarijevih navijača!

Ostali sportovi

HAMILTON UŽIVA U ITALIJI: Obožavam strast Ferarijevih navijača!

Podeli vest

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je srećan zbog današnje pobede u trci Formule 1 za Veliku nagradu Italije u Monci i da naveo da nemačka ekipa ima jači motor od italijanske ekipe

Hamilton je pobedio na Ferarijevoj stazi u Monci, zbog čega su mu zviždali navijači italijanske ekipe kada se popeo na pobedničko postolje.

- Volim da budem na ovoj stazi u Italiji, sviđa mi se strast navijača, posebno Ferarijevih, fantastični su. Ovakvu energiju ne možete nigde da vidite, osim u Silverstonu. Srećan sam, obavili smo dobar posao, ekipa je obavila izuzetan posao. Sve ovo dugujemo ekipi. Mercedesov motor je moćniji od Ferarijevog. Na startu trke na prva četiri mesta bila su četiri Mercedesova motora. Sve je funkcionisalo ovog vikenda - rekao je Hamilton posle trke.

Britanac je četvrti put u karijeri pobedio u Monci, a ovo mu je 59. pobeda u karijeri, šesta u sezoni.

- Start je bio nešto teži. Ovo je dobar rezultat za nas. Valteri je obavio odličan posao. Ekipa je uložila zajednički napor i izvukla sve iz bolida. Danas je bilo kao san voziti ga. Radujem se povratku u Moncu sledeće godine, ali se radujem i takmičenjima do kraja sezone - poručio je trostruki svetski prvak.

Hamilton je preuzeo prvo mesto u generalnom plasmanu sa tri boda više od Sebastijana Fetela iz Ferarija.

Mercedesov bolid pohvalio je i Valteri Botas, koji je zauzeo drugo mesto. On je na početku imao problema, obišao ga je Kimi Raikonen iz Ferarija, ali je uspeo da nadoknadi zaostatak i popne se na podijum.

- Start je bio nezgodan, ali morao sam da spustim glavu i da korak po korak vratim poziciju. Bolid je bio snažan, sjajno je koliko smo danas bili brzi. Ovo je bio savršen rezultat za ekipu. Bez drame - naveo je Botas.

Trećeplasirani Sebastijan Fetel rekao je da je trka bila zabavna.

- Nisam toliko dobro starovao i trebalo mi je malo vremena da steknem poverenje u bolid. Nismo imali tempo vodećeg dvojca, ali bilo je sjajno koliku smo podršku imali. Čak iako je ova trka bila teška, znam da imamo vrlo snažno vozilo i do kraja ćemo biti jaki - istakao je četvorostrki svetski šampion.

Do kraja šampionata ostalo je još sedam trka, ovo je bila poslednja u Evropi, a naredna se vozi za dve nedelje za Veliku nagradu Singapura. 

Posle toga sledi trka u Maleziji, zatim u Japanu, SAD, Meksiku, Brazilu, dok je poslednja trka na programu 26. novembra u Abu Dabiju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija