• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

03.09.2017

22:41

HEROJIMA NACIJE POMEŠANA OSEČANJA: Sreća zbog bronze, žal za finalom!

Ostali sportovi

HEROJIMA NACIJE POMEŠANA OSEČANJA: Sreća zbog bronze, žal za finalom!

Podeli vest

Odbojkaši Srbije rekli su posle osvajanja bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, da im je i dalje žao što se nisu plasirali u finale, ali da je ekipa zaslužila da osvoji odličje

Srbija je u meču za bronzu pobedila Belgiju sa 3:2 u setovima (25:17, 22:25, 19:25, 25:22, 15:12).

- Čestitao bih momcima, jer je posle sinoćnjeg poraza od Nemaca sa 3:2, posle vodjstva od 2:0, bilo izuzetno teško vratiti se psihički. Sinoć je bila jako tužna atmosfera. U stvari, bio je najveći podvig vratiti se iz tog psihološkog minusa i drago mi je da smo uspeli u tome. Ovo je sjajan rezultat - rekao je Dražen Luburić. 

Odbojkaši Srbije izgubili su u subotu u polufinalu šampionata Evrope od Nemačke u pet setova, a manje od 24 sata kasnije ponovo su igrali pet setova, ali su ovog puta izašli kao pobednici.

Reprezentaciju Srbiju je do bronze predvodio upravo Dražen Luburić sa 26 poena. Na konstataciju da je njegova mirnoća na terenu bila impresivna, korektor je rekao:

- Mislim da nije bilo drugog recepta za danas. Trudio sam se da ostanem hladan koliko god je to moguće i fokusiran na ono što treba da se radi na terenu - rekao je sjajni poenter našeg tima.

(FOTO) ODBOJKAŠI SE VRATILI IZ MRTVIH I UZELI BRONZU! "Orlovi" posle preokreta došli do medalje!

Marko Podraščanin je naveo da je njegova ekipa zaslužila medalju. 

- Jako dobru odbojku smo prikazali. Ostaje veliki žal za finalom. Iskren da budem, mislim da možemo da se nosimo sa Rusijom koja nije izgubila nijedan set i koja će verovatno da osvoji EP... Srećni smo jer je mnogo lepše kad se završi s pobedom. Pobedom zavšavamo turnir, ali žao mi jer mislim da smo mogli više - istakao je srednji bloker.

I Nemanja Petrić je rekao da je bilo teško vratiti se posle poraza od Nemačke u polufinalu i da je to bila najveća prepreka njegovoj ekipi u današnjem meču. 

- Jako smo srećni, zaslužili smo medalju. Malo je falilo za nešto više, ali medalja je izvukla svu našu žal... Ne da nije bilo lako, nego je u nekim momentima delovalo i nemoguće. Vratili smo se iz tog nemogućeg i samim tim ova ekipa je pokazala još veće srce. Ovo je nešto najlepše i hvala ekipi na tome - rekao je Petrić. 

GRBIĆU PUNO SRCE: Ponosan sam na igrače, bila bi šteta da nismo uzeli medalju!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija