• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.09.2017

16:05

(VIDEO) LUDNICA U SINGAPURU, TEŽAK UDARAC ZA FETELA! Hamilton iskoristio karambol na startu, Nemac bez bodova!

Ostali sportovi

(VIDEO) LUDNICA U SINGAPURU, TEŽAK UDARAC ZA FETELA! Hamilton iskoristio karambol na startu, Nemac bez bodova!

Podeli vest

Luis Hamilton, vozač Mercedesa, pobednik je trke za Veliku nagradu Singapura na stazi "Marina bej", dok njegov glavni konkurent za titulu Sebastijan Fetel nije osvojio ni bod

Britancu je ovo bila sedma pobeda u šampionatu. Startovao je u Singapuru sa pete pozicije, ali je na startu trke došlo do haosa, koji je on iskusno iskoristio i upisao novu pobedu koja bi mogla da mu donese titulu, mada je do kraja šampionata ostalo još šest trka.  

Drugi kroz cilj prošao je Danijel Rikardo u Red Bulu, dok je treći bio Valteri Botas, vozač Mercedesa. 

Karambol na startu trke možda bi mogao i da reši šampionat. KIša nije bila saveznik vozačima a još u prvom krugu je došlo do sudara, i to je bio kraj za vozače Ferarija Sebastijana Fetela i Kimija Raikonena, što je otvorilo put ka pobedi Luisu Hamiltonu iz Mercedesa, trenutno vodećem u generalnom plasmanu. 

Hamilton nakon ove trke u generalnom plasmanu ima 28 poena više od Fetela, ima 263 boda, dok je Nemac ostao na 235.

 

Reuters

Do incidenta je došlo samo nekoliko sekundi posle starta. Došlo je do kontakta između Maksa Verštapena iz Red Bula koji je startovao kao drugi i Kimija Raikonena iz Ferarija, koji je bio četvrti na startu. 
Raikonen je onda udario u Fetela koji je nastavio da vozi, ali je zbog posledica sudara i on morao da prekine trku.

Reuters

Trka je završena posle dva sata, pošto je u tri navrata zbog raznih incidenata bezbednosno vozilo izlazilo na stazu. 

Vozač ekipe Toro Roso Karlos Sainc zauzeo je četvrto mesto, peti je bio Serhio Peres iz Fors Indije, a šesti Džolion Palmer iz Renoa. Bodove su još osvojili Stofel Vandorn iz Meklarena, Lens Strol iz Vilijamsa, Roman Grožan iz Hasa i vozač Fors Indije Esteban Okon.

Naredna trka u šampionatu vozi se 1. oktobra za Veliku nagradu Malezije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija