• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.10.2017

18:55

(FOTO) DOBRODOŠLI U ZEMLJU EVROPSKIH PRVAKINJA! Srpske odbojkašice na putu do zlata srušile Holandiju!

Ostali sportovi

(FOTO) DOBRODOŠLI U ZEMLJU EVROPSKIH PRVAKINJA! Srpske odbojkašice na putu do zlata srušile Holandiju!

Podeli vest

Odbojkašice Srbije su šampionke Evrope! Pred našim devojkama u finalu je pala reprezentacija Holandije sa 3:1 (25:20, 25:22, 18:25, 25:18)

Prethodnu su naše odbojkašice osvojile zlato 2011. godine i ovo im je jubilarna 15. medalja na svim takmičenjima od 2006! Zanimljivo, naše devojke su zlato osvojile na dan kada su odbojkaši postali Olimpijski šampioni u Sidneju.

Izabranice Zorana Terzića su do titule u Azerbejdžanu stigle bez ijednog poraza, Holandiju su savladali dva puta, pošto su prethodno naše igračice bile bolje u grupi, a pred Srpkinjama su padale još Češka, Belgija, Belorusija i Turska. U finalu je briljirala Boškovićeva sa 29 poena, 15 je osvojila Mihajlovićeva, a 12 dodala Veljkovićeva. S druge strane, najefikasnija je bila Ivon Belijen sa 13. 

Holanđanke su na startu prvog seta diktirale tempo i stekle dva poena prednosti na prvom tehničkom tajm-autu (8:6). Ali, brzo su se razigrale Boškovićeva i Mihajlovićeva te uz odličnu odbranu našeg tima donele preokret na 11:10.

beta
 

Nastavile su naše devojke da kontrolišu dešavanja na terenu i brzo povele 19:15, pa 22:16 za odličnu situaciju u finišu prvog seta. Ali, usledio je pad u igri naših, Holandija je to iskoristila i sa tri vezana poena smanjila rezultat (22:19). Ali, Mihajlovićeva je zaustavila seriju protivnica, donela Srbiji četiri set lopte da bi naš tim sjajnim servisom stigao do 25:20 i vođstva 1:0 u finalu.

Srpkinje su furiozno otvorile drugi set i povele sa 5:1, ali nisu Holanđanke odustajale, borile su se i stigle na dva poena minusa (9:7). Potom se igralo poen za poena, da bi naše devojke ipak na drugi tajm-aut otišle sa prednošću od 16:14. Međutim, posle pauze Holanđanke su vezale pet poena i preokrenule na 19:16. Onda je na scenu stupila sjajna Tijana Bošković i Srpkinje su izjednačile na 20:20, pa ponovo povele, a onda prvu set loptu pretvorile u set (25:22) i stekle vođstvo od dva seta u meču. 

Beta

Malo su se umorile i posustale naše igračice u trećem setu, što su Holanđanke koristile. Brzo su povele 13:8, pa 17:11, raslo je samopouzdanje Holanđankama samim tim i prednost, pa su na kraju bez mnogo problema dobile set sa 25:18 i smanjile rezultat na 2:1.

Ali, to je bilo sve. Nisu naše odbojkašice dozvolile da ih iznenade u četvrtom setu. Nakon egala na startu Srpkinje su povele 12:8, pa 16:11, a onda nezaustavljivo jurišale ka pobedi i zlatnoj medalji - 3:1.

Beta

 

SRBIJA - HOLANDIJA 3:1 (25:20, 25:22, 18:25, 25:18)

Dvorana: Baku arena. Sudije: Juraj Mokri, Eldar Zulfugarov. 

SRBIJA: Busa, Živković 2, Popović, Malešević 8, Mihajlović 15, Mirković, Veljković 12, Pušić, Bjelica, Stevanović 9, Rašić, Bošković 29, Milenković, Blagojević

HOLANDIJA: Knip, Stoltenborg, Belien 13, Plak 5, De Krujf 11, Balkestejn-Grothes 6, Šot, Sletjes 9, Buijs 10, Dijkema 2, Jasper, Dalderop, Polder, Kolhas

TOK MEČA

Četvrti set: 

GOTOVO JE !SRPKINJE SU ŠAMPIONKE EVROPE! 

Srpkinje su "letele" po parketu, vode sa nedostižnoh 21:14.Kraj, dobijamo set sa 25:18.

Idemo na tehnički tajm-aut sa vođstvom od 16:11. Ne mogu više Holanđanke, potonule su, vodimo 19:13, džabe protivnicama i tajm-aut!

Ne znaju Holanđanke šta ih je snašlo, gube 12:8. Malo su zapretile, ali su sevnula dva strašna bloka Stefane Veljković i Tijane Bošković i idemo na 15:11.  

Ne daju se ni Holanđanke, ali Srpkinje ipak čuvaju prednost, a Tijana Bošković donosi tri poena više - 10:7.

Jovana Stevanović vodi Srbiju na 7:5, a onda Tijana Bošković donosi 8:5 na prvom tajm-autu!

Šteta, pogrešila je Bojana Živković i Holanđanke vode 4:3, ali Stevanovićeva odmah poravnava rezultat na 4:4.

Povela je Srbija sa 2:1, pa su protivnice preokrenule na 3:2 početkom četvrtog seta! 

Beta

Treći set 

Ne posustaju Holanđanke, taman se malo približimo ali ništa od preokreta u ovom setu. Povele su 24:17, a onda drugi set loptu pretvorile i set 25:18 i smanjile rezultat na 2:1.

Imale su Holanđanke i sedam poena više, prišle su Srpkinje na četiri - 20:16.

Ne staju protivnice, malo su se umorile naše devojke i posustale, što Holanđanke koriste, pucaju od samopouzdanja. Vode sa teško dostižnih 19:12 .

Na 13:8 za Holandiju selektor Terzić traži tajm-aut. Greše i Holanđanke ali održavaju prednost od 5 razlike - 14:9.

Bojana Živković smanjuje rezultat na 10:7, ali Holanđanke osvajaju odmah naredni poen i idu na 11:7.

Holanđankama je ovaj set znači opstanak u meču, pa tako i igraju i vode 8:5 na prvom tehničkom tajm-aut.

Egal na startu trećeg seta - 2:2. Povele su Srpkinje sa 3:2, ali posle "pecanja" novi egal 3:3.

Beta

Drugi set:

Bravooooo! Nema prolaza pored Jovane. Vodi Srbija 24:22 , imamo dve set lopte! Odmah prvu koristimo, Boškovićeva dovodi Srbiju na set od zlatne medalje!

Novi egal - 21:21, ali Srpkinje preko Tijane Bošković stižu do 22:21.

Bravo Stefana! Ponovo vodimo 21:20, a Džejmi Morison, selektor Holandije, traži tajm-ut.

Sudije pokazuju aut i Holandija vodi 20:18. Ali, greše i Holanđanke, naše odbojkašice stižu do egala 20:20.

Konačno! Tijana Bošković prekida seriju Holandije, smanjila je rezultat na 19:17. Sada 2:0 za naše i samo smo na poen minusa - 19:18. 

U seriji Holandija, nakon tajm-auta vežu tri poena i vode 17:16.Traži Terzić tajm-aut ali ne zaustavlja Holanđanke koje vežu peti poen - 19:16.

Izjednačile su Holanđanke na 12:12, ali sjajna Stefana Veljković vraća vođstvo Srbiji 13:12. Opet se igra poen za poen, greše naše devojke ali i Holanđanke i idemo na drugu pauzu sa prednošću 16:14.

Steknemo dva pona prednosti, Holanšenke priđu na jedan.Vodiće se velika borba do kraja ovog seta. 

Beta

Opet vežu Holanđanke dva poena i sada su se primakle na poena minusa 10:9. Srećom Bojana Živković odigrala je odličan napad i donela Srbiji 11:9.

Otišle su Srpkinje na 9:5, ali bore se Holanđanke, as poenom stižu na dva poena minus - 9:7, a vodile su naše devojke sa 5:1.

Uzele su i Holanđanke jedan poena, ali odmah odgovara Srbija. Smanjuju Holanđanke na 7:5 nakon naše dve vezane greške. Ali idemo na tahnički tajm aut sa prednošću od 8:5.

Otvaramo drugi set sa prednošću od 2:0, a onda Srbija povećava na 3:1. Kakav napad Tijane Malešević. Srbija vodi 5:1 i Holanđanke traže tajm-aut.

Beta

Prvi set:

Brankica Mihajlović donosi Srbiji vođstvo 23:19, ali uzvraćaju odmah Holanđanke i smanjuju na 23:20. Ali, stižemo do četiri set lopte (24:20) i već prvu koristimo. Dobijamo prvi set 25:20.

Vode Srpkinje 21:16, hitaju ka prvom setu, a Holađani traže novi tajm-aut. "Lale" sa tri vezana poena prilaze na 22:19, pa naše selektor traži tajm-ut.

Odmah naše nakon predaha povećavaju na 17:14 i selektor Holandije traži tajm-aut. Sjajan blok srpskih igračica i čuvamo tri poena razlike, a Brankica Mihajlović vodi Srbiju na 19:15.

Srbija na tehnički tajm-aut ide sa prednošću od 16:14.

Opet se igra poen za poen, imale su naše odbojkašice poen prednosti, ali su se vratile Holanđanke. Sada sjajna odbrana Srpkinja i vodimo 15:13.

Tijana Bošković donosi egal Srbiji - 10:10, a nakon greške Holanđanki povela je Srbija sa 11:10.

Živkovićeva je smanjila na 8:7, ali brzo Holanđanke vraćaju dva poena prednosti nakon greške naših nakon servisa - 10:8. 

Holanđenke idu na prvi tehnički tajm-aut sa prednošću od 8:6. Uspele su protivnice da steknu malo osetniju prednost.

Igra se poen za poen, Holanđanke povedu, naše devojke stignu, trenutno je 6:6.

Povele su Holanđanke ali su naše devojke brzo preokrenule na 2:1, da bi protivnice izjednačio na 2:2 nakon čelendža. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
AS

pre 6 godina

OVE DEVOJKE IMAJU ŽELJU, IMAJU VOLJU, IMAJU ENERGIJU, IMAJU ZNANJE, IMAJU SNAGU, MA IMAJU SVE ŠTO JE POTREBNO I VIŠE OD TOGA DA OSVOJE ZLATO.

AS

pre 6 godina

I OSVOJILE SU GA. BRAVO DEVOJKE! BRAVO SRBIJA! BRAVO ZLATNE NAŠE!

Nevena

pre 6 godina

Bravo srpske lavice.Čestitke stručnom štabu na evrpskom prvenstvu,bravo lavovi.Najbolji ste u evropi,a bićete i u svetu.

Raven

pre 6 godina

VELIKO SVAKA VAM CAST ! Zasluzili ste ovu Titulu i zlatnu medalju. Sve cestitke i pohvale. SRBIJA VAM SE DIVI. BRAVOOOOO LEPOTICEEEEE !\n

zvezdan

pre 6 godina

hvala vam od srca za zlato i lepo slavite uz svoju Srbiju.\n

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija