• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.11.2017

19:38

(FOTO) JAGODINA CENTAR HOKEJA NA TRAVI JUGOISTOČNE EVROPE: U srcu Pomoravlja, okupili su se predstavnici SEDAM ZEMALJA!

Ostali sportovi

(FOTO) JAGODINA CENTAR HOKEJA NA TRAVI JUGOISTOČNE EVROPE: U srcu Pomoravlja, okupili su se predstavnici SEDAM ZEMALJA!

Podeli vest

Jagodina je proteklog vikenda bila centar hokeja na travi Jugoistočne Evrope. U srcu Pomoravlja na forumu posvećenom razvoju hokeja na travi, okupili su se hokejaški radnici iz Hrvatske, Turske, Jermenije, Bugarske, Makedonije, Grčke i domaćina Srbije, koji su tokom dva dana kroz niz dijaloga doneli konkretne smernice za razvoj ovog olimpijskog sporta u regiji

Forum je organizovan na inicijativu Saveza hokeja na travi Srbije i kancelarije za razvoj Evropske hokejaške federacije, koja je prepoznala značaj razmene iskustva po pitanju razvoja ali i bolju  komunikaciju između saveza ovog dela Evrope. Cilj je da se hokej podigne na viši nivo kroz organizaciju trening kampova, seminara i novih takmičenja.

SHNTB

- Forum za razvoj hokeja na travi ima ogroman značaj za ovaj sport u Srbiji jer se regularno razmenjuju mišljenja i dogovaraju kalendari i planovi razvoja u regionu. Zemlje Jugoistočne Evrope u kojima se igra hokej, neophodne su jedna drugoj da bi hokej kao sport koji nije toliko razvijen, mogao da napreduje. S obzirom da saradnja sa savezima iz okolnih zemalja ima svoju tradiciju, rezultati rada počinju da se iskazuju.

SHNTB

Na kraju forum je bio veoma uspešan jer su napravljeni realistični planovi za budućnost”, objašnjava Zoran Matijević, sekrtar saveza hokeja na travi Srbije.

SHNTB

Slično mišljenje dele i predstavnici Evropske hokejaške federacije, koja nesebično pomaže razvoj ovog sporta. U zemljama učesnicama odavno je prepoznata želja za uspehom, stoga je nastavak pružanja pomoći svim savezima u fokusu krovne evropske hokejaške organizacije.

SHNTB

- Mislim da smo prepoznali ljude koji žele da rad na razvoju hokeja i da igraju hokej. Kada predano radite, očekujte uspone i padove ali mislim da uz veštinu koju ovi ljudi poseduju, nema mesta za neka razočaranja jer će se ovde uvek raditi na daljnjem razvoju”, istakao je Norman Hughes, direktor kancelarije za razvoj EHF.

SHNTB

Da hokej u Srbiji živi pokazuje primer Jagodine. Na fakultetu pedagoških nauka, redovan profesor i sportski entuzijasta Živorad Marković, pokrenuo je sekciju hokeja na travi, a istovremeno započeo i ogroman projekat implementiranja ovog sporta na univerzitetskim takmičenjima u našoj zemlji.

SHNTB

- U toku protekle školske godine hokej je uključen na nastavu kao izborni predmet što je stvorilo situaciju da danas imamo dva tima muški i ženski.

Fakultet pedagoških nauka iz Jagodine, u sklopu aktivnosti vezanih za razvoj hokeja tokom maja ove godine, održao je prezentaciju hokeja u Somboru na takmičenju pedagoških fakulteta, i u planu je da ovaj sport u budućnosti uvrsti u sportsko takmičenje fakulteta”. Izjavio je Živorad Marković, profesor Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini.

(FOTO) BEZ NJIH SE NIJE MOGLO: Savez hokeja na travi Beograda, nagradio legende ovoga sporta!

(FOTO) ISTORIJA U SLIKAMA: Hokejaši na travi o dubokim korenima ovog sporta u Beogradu i Srbiji

ŽESTOK VIKEND HOKEJA NA TRAVI: Odigran Trofej Beograda, profesor Antonov održao sportski hepening u Kragujevcu!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija