• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.11.2017

13:23

ZA 2017. JEDNA TROJKA! Selektor vaterpolista Dejan Savić ocenio učinak "delfina" u godini na izmaku

Ostali sportovi

ZA 2017. JEDNA TROJKA! Selektor vaterpolista Dejan Savić ocenio učinak "delfina" u godini na izmaku

Podeli vest

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić, godinom u kojoj je odbranjen trofej Svetske lige i osvojena Univerzijada, uz bronzu na Svetskom prvenstvu, nije bio u potpunosti zadovoljan jer smatra da je izostao uspeh iz Budimpešte

On, ipak, poručuje da bi baš lekcija iz Mađarske mogla da bude od velike koristi za njegov tim.

U izjavi Tanjugu istakao da je svesan da se od njegove selekcije očekuju samo zlatne medalje i da zato ostaje mali žal zbog poraza od Hrvatske u polufinalu SP.

- Kako bih ocenio ovu godinu? Bronzanom… Dao bih trojku - odsečno i pravo u metu odgovorio je Savić aludirajući na treće mesto.

On je "pecnuo" protivnike rečima da su i drugi pokazali da znaju da igraju vaterpolo, nakon što je Srbija posle četiri godine ostala bez zlata na velikim takmičenjima. 

Neće biti skakanja u bazen Dejan Savić poručuje da ne namerava da uspehe proslavlja skakanjem u bazen, pa ni u slučaju odbrane zlata na Olimpijskim igrama u Tokiju.
Čovek sam koji ispunjava obećanja, a to ne bih mogao. Ne verujem da će se to ikada desiti - zaključio je on.

Glupo je reći da je 2017. bila neuspešna jer smo osvojili zlato u Svetskoj ligi i na Univerzijadi, ali je najveće takmičenje obeležilo godinu, odnosno poraz od Hrvatske, a ne bronza. To je u suštini ono što smo i znali, da reprezentacija Srbije, bez lažne skromnosti, uvek mora da ide na prvo mesto. Sa drugog aspekta takav rezultat je možda i dobro došao, da se osvestimo i pokažemo drugima da oni znaju i mogu da igraju vaterpolo.

Na uspeh Hrvatske i euforiju posle zlata i trijumfa nad olimpijskim i evropskim prvakom u Budimpešti, Savić ima kratku poruku komšijama:

Euforija može da bude stanje privida.

Savić, ipak, ne misli da je reprezentaticija Srbije nedodirljiva.

Ne bih mogao da kažem da smo najbolji, iako rezultatski jesmo. Zanimljiva je baš priča oko Hrvatske, protiv njih uglavnom igramo sva finala, u našim duelima pobednik nosi sve, kao u pesmi mužicke grupe "ABA". U novom olimpijskom ciklusu stanje stvari mora da dođe na nultu tačku i da se krene ispočetka, a ne da se bude pod raznim pritiscima. Mi sami sebi stvaramo najveći pritisak i to je najgore što naš očekuje.

Selektor, iznenađujuće, otkriva da je iza "delfina" težak period.

Prebrodili smo ozbiljnu rezultatsku krizu, iako se to obično misli za ekipe koje ništa ne osvoje, a mi smo kontradiktorno tome.Igrači su pokazali da se vode i nastupaju protiv logike, pa zato 2017. u psihološkom smislu može da bude uspešna.

U novoj godini glavni cilj biće četvrto zlato u nizu na kontinentalnom šampionatu koje se održava u Barseloni.

Očekuje nas nova Evroliga, cilj je da se što se više puta okuplja reprezentacija i to takmičenje će uz Svetsku ligu da bude priprema za Evropsko prenstvo. EP je najbitnije, posebno što će biti kvalifikacije za ostala takmičenja i pre toga nećemo juriti velike rezultate. Ipak, Srbija po tradiciji, vokaciji i trenutnom stanju mora i treba da ide po medalju - poručio je Dejan Savić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija