• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.12.2017

18:53

DEVOJKE BEZ ČETVRTFINALA SP! Crnogorke održale Srpkinjama čas rukometa!

Ostali sportovi

DEVOJKE BEZ ČETVRTFINALA SP! Crnogorke održale Srpkinjama čas rukometa!

Podeli vest

Najbolje rukometašice Srbije poražene su od Crne Gore 31:29 (14:9) i ostale bez četvrtfinala Svetskog prvenstva 

Bio je ovo četvrti međusobni duel dve selekcije na velikim takmičenjima, a Crnogorke su našim devojkama nanele treći poraz. U grupnoj fazi takmičenje Srpkinje su delovale sjajno, činilo se da osminu finala dočekuju u odličnoj formi, ali su bile najslabije kada je bilo najpotrebnije. 

Najefikasnija u pobedi Crne Gore je bila Jovanka Radičević sa devet golova, dok je u timu Srbije najbolja bila Dragana Cvijić sa pet golova. 

Srpkinje su se dobro držale do rezultata 3:3 nakon kojeg su Crnogorke napravile serije 5:0 i povele 8:3. Nakon toga krenuo je potop naših devojaka. Punih 12 minuta naše devojke nisu mogle do gola. 

Ništa Srpkinjama u nastavku nije polazilo za rukom. Crnogorke su rešetale bez milosti predvoćene Raičevićevom i Bulatovićevom, a naše devojke bile očajne kako u napadu tako i u odbrani. Na pet minuta pre kraja prvog poluvremena Crnogorke su vodile 12:7.

Promašile su sijaset zicera u prvom delu meča, dok su se potpuno predale u drugom poluvremenu. Crnogorke su na svaki naš gol momentalno uzvraćale istom merom. 

Srpkinje tokom čitavog drugog poluvremena nisu mogle da odbrane brzi centar Crne Gore, a u više situacija su Crnogorke pogađale prazan gol zbog brzog centra, a sporih izmena na golu Srbije. Poslednji trzaj Srpkinja usledio je u finišu meča kada su nakon minusa od šest golova prišle na 27:24. Mogle su i do minus dva, ali su prokockale šansu. Crnogorke su tada opet ubacile u brzinu povele 29:24 i bez mnogo problema privele utakmicu kraju i plasirale se u četvrtfinale Svetskog prvenstva. 

SRBIJA - CRNA GORA 29:31 (9:14, 20:17)

Hala: Getek u Magdeburgu.Sudije: Garsija, Marin (Španija).

SRBIJA:  Tomašević, Čolić, Radosavljević 2, Krpež-Šlezak 5, Lekić, Števin, Lavko 1, Damnjanović 1, Nikolić 3, T. Radojević 5, Pop-Lazić, D. Radojević 3, Obradović 1, Stoiljković, Cvijić 7, Dmitrović 1.

CRNA GORA: Rajčić, Radičević 10, Jauković 3, Brnović 3, Hasanić, A. Klikovac, Ujkić, Malović, Premović, Bulatović 6, Pavićević 1, Ramusović, B. Klikovac 1, Despotović 2, Raičević 4, Grbić 1.

TOK MEČA

Drugo poluvreme:

Kraj-pobeda Crne Gore 31:29.

Igraju Crnogorke, vode 31:27 minut do kraja meča. Odavno je sve gotovo na ovom meču. 

Ne predaju se Srpkinje. Dva vezana gola i prilaze naše na 29:26. Do kraja meča pet minuta.

Crnogorke sa rukometašicom više opet prave razliku i vode 29:24. Ne pogađa na drugoj strani Cvijić .

Šteta! Mogle su naše sada da priđu na dva gola, ali Obradovićeva pravi faul u napadu. Do kraja meča 10 minuta.

Dva vezana gola Srpkinja i to sa igračicom manje, potom Radojević pogađa za - 27:24. Crna gora ima samo tri gola više, što je najmanja prednost u drugom delu meča.

Radojević drugim golom dovodi Srbiju na 26:21. Sada su naše imale šansu da smanje na četiri razlike, koju nisu iskoristile, što su Crnogorke odmah kaznile i otišle na 27:21.

Cvijić samanjuje na "minus 5", ali na svaki naš gol Crnogorke odgovaraju istom merom. Vode "lavice" 25:19.

Krpež pogađa za 21:15. Konačno odbrana, Katarina Tomašević brani šut Bulatovićeve, Dragana Cvijić smanjuje na 21:16. Na drugoj strani Jauković skače sa devet metara i probija za 22:16.

Pogađa Lavko iz solo prodora, ali loša odbrana i potom jedna kontra koju realizuje Brnović za 18:12 i najveću prednost Crne Gore. Nastavlja  Crna Gora da rešeta, Tijana Brnović vodi svoj tima na  21:14. 

Odličan prodor Radojević, ali Radičević odmah uzvraća - 15:10 je za Crnu Goru. Opet su naše smanjilče, ali ne uspevaju da zaustave nalet rivalki. Gubi Srbija 16:12.

Prvo poluvreme:

Još jedan promašen zicer Srpkinja i Crnogorke na odmor idu sa prednošću od 14:9.

Serija Srbije 2:0, Cvijić je uspela da smanji na 13:9. Ali, opet su ostavile Bulatovićevu samu a ona to naravno koristi - 14:9. 

Radičevićeva postiže svoj četvrti gol na utakmici, a naše ne mogu da budu očajnije ni u odbrani ni u napadu. Crna Gora vodi 13:7.

Katarina Krpež nekako pronalazi put do gola rivalki i smanjuje rezultat na 11:6. Ne ide, pa ne ide. Ne koristimo igračicu više, a Crnogorke idu na 12:6. 

Naše opet nemoćne u odbrani, a Katarina Bulatović postiže dva vezana gola i povećava na 10:5 za Crnu Goru. 

Bile su naše devojke bez gola čak 12 minuta. Ali nakon serije protivnica od 5:0, Srpkinje su postigle dva gola i smanjile rezultat na 8:5.

Ne staju Crnogorke, serija protivnica 4:0 i sada nam beže na 7:3.

Tanjug

Crnogorke vode sa dva gola razlike zahvaljujući Raičevićevoj - 5:3. Selektor Srbije Obradović traći tajm-aut. 

Brzoplete su bile Srpkinje u napadu, ali ne pogađaju ni Crnogorke. Nema promene rezultata 3:3. Još jedan promašaj naših rukometašica, a Bulatović pogađa i Crna Gora vodi 4:3.

Sedmerac za Srbiju, ali ostaje 3:3, jer Damnjanović ne koristi šansu da vrati prednost našim devojkama.  

Poravnale su Crnogorke, ali Krpež sa dva vezana gola vodi Srbiju na 3:2. Bulatović brzo opet vraća meč na početak - 3:3.

Posle nekoliko loših napada sa jedne i druge strane Sanja Damnjanović donosi Srbiju prednost 1:0.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Srbija

pre 6 godina

Eto kako beogradski Crnogorci igraju i bore se protiv svojih Crnogoraca.Koja sramota?Kako objasniti pobedu Holandije i Nemcke?

Janos

pre 6 godina

Setimo se samo onih dana ne bas u tako dalekoj proslosti nase reprezentacije uzimale medalje. Tada smo imali ozbiljan savez sa gospodinom Velimirom Marjanovicem na celu. A danas sarlatani. Ovo je posledica neozbiljnog rada u savezu!

Nenad

pre 6 godina

Šta reći, nisu nas pobedile crnogorke, pobedio nas je naš trener, ovakav kreten nije vidjen nikada na rukometnim terenima.

Zikica Popovic

pre 6 godina

"Dzaba ste krecile"kamo lepe srece da ste ispale i faznoj grupi.

Sasa

pre 6 godina

Izgubili smo kao Srbi, ili u prevodu,,, prvi smo u grupi, to znaci prvaci smo sveta, ne moramo dalje da igramo, mi smo najbolji...e to je nas mentalitet..

tomislav

pre 6 godina

devojke su se borile do kraja sve cestitke. sreca je bila na protivnickoj strani. idemo dalje ekipa je divna.

tomislav

pre 6 godina

devojke su se borile do kraja sve cestitke. sreca je bila na protivnickoj strani. idemo dalje ekipa je divna.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17