• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.01.2018

16:17

(VIDEO) LETI, LETI KAMIL STOH! Poljak bez konkurencije i u Garmišu!

Ostali sportovi

(VIDEO) LETI, LETI KAMIL STOH! Poljak bez konkurencije i u Garmišu!

Podeli vest

Poljak Kamil Stoh je posle trijumfa u Oberstdorfu, preleteo konkurenciju i u Garbiš-Partenkirhenu, drugoj od četiri novogodišnje skakaonice 

Kamilu Stohu ovo je 24. pobeda u karijeri, a do novog postolja došao je skokovima od 135,3 u prvoj i 139,5 u drugoj seriji. 

Drugo mesto zauzeo je Nemac Ričard Frajtag, lider Svetskog kupa, koji je posle 132 metra i šestog mesta u prvoj seriji, skočio 137 u drugoj i tako stigao do podijuma. Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao se Norvežanin Andreas Fanemel.

Iznenađenje dana je Slovenac Tilen Barton, pošto je zabeležio najbolji rezultat u karijeri sa petim mestom. Imao drugi rezultat u prvoj seriji, ali nije briljirao u drugoj, a nema sumnje da je na slabiji rezultat utacala i pauza zbog vetra neposredno pre njegovog skoka. 
S druge strane, razočarao je aktuelni šampion Svetskog kupa Štefan Kraft, koji nije ni došao do druge serije.

Stoh na čelu poretka Novogodišnje turneje ima 563,1 bod, prate ga Frajtag sa 551,3 i sunarodnik David Kubacki sa 530,8. Frajtag je i dalje lider u Svetskom kupu sa 710 bodova, Stoh je drugi sa 523, a na trećeo mestu je Velinger sa 449 bodova.

Naredno takmičenje je 4. januara u Insbruku (14.00), a poslednje u Bišofshofenu 6. (17.00).



Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija