• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.01.2018

14:07

SRBIN KOJI JE OKRENUO LEĐA HRVATSKOJ! Vujić: Očekujem uvrede, napraviće sami sebi zlo!

Ostali sportovi

SRBIN KOJI JE OKRENUO LEĐA HRVATSKOJ! Vujić: Očekujem uvrede, napraviće sami sebi zlo!

Podeli vest

Srpski rukometni reprezentativac Stefan Vujić priznao je da ne očekuje lep prijem publike u Splitu, posebno što je bio bivši reprezentativac Hrvatske, ali da se neće obazirati na dešavanja sa tribina, već samo kako da pomogne ekipi da ostvari pobedu na startu Evropskog prvenstva

Rođeni Riječanin karijeru je počeo u Poreču, igrao je za Zagreb, kao i za mlađe selekcije Hrvatske, a sa A timom osvojio je srebrnu medalju na Mediteranskim igrama 2013, pre nego što je u novembru odlučio da obuče dres Srbije i dobije priliku da debituje baš protiv Hrvatske u Splitu.

- Verovatno će biti uvreda sa tribina, uvek se nađe neki "pametan"... Ne zamaram se tim stvarima, siguran sam da niko neće uleteti na teren da nas bije. Čuo sam i da će obezbeđenje biti veliko, a ako i dođe do nekog incidenta napraviće sami sebi zlo. Nadam se da će sve najbolje proći - rekao je Vujić.

Hrvatska je dobro znani protivnik, na njima je pritisak jer imaju imperativ rezultata otkad su dobili domaćinstvo turniraStefan Vujić, srpski rukometaš

Bek rumunske Steaue smatra da bi loše bilo po izabranike Jovice Cvetkovića da gledaju tribine.

- Ne zanimaju me tribine, samo moja ekipa i da što bolje izgledamo. U suprotnom bi me omelo, ne samo mene, već i ceo tim. Nećemo da dozvolimo da spoljne stvari utiču na nas - istakao je novopečeni reprezentativac.

Pred duel sa Hrvatskom u krcatoj Spaladijum areni Vujić ističe da je prednost Srbije to što domaćin ima veliki pritisak.

- Hrvatska je dobro znani protivnik, na njima je pritisak jer imaju imperativ rezultata otkad su dobili domaćinstvo turnira. Tenzije i stres im rastu, mnogo su uložili u svim aspektima u organizaciji... Imaju ogroman pritisak i to može da bude naš veliki plus.

Međutim, Vujić nema nameru da preti Hrvatskoj s obzirom da je veliki favorit, verovatno i glavni na celom šampionatu.

Prozivke bez zle krvi
Vujić je otkrio i da se čuo sa nekadašnjim saigračima posle odluke da nastupi za "orlove".
- U šali je bilo nekih prozivki, drugarski i bez zle krvi. Poželeli su mi puno sreće, zdravlja i uspeha, osim u susretu sa Hrvatskom - uz osmeh priča 26-godišnji rukometaš.

- Idemo od utakmice do utakmkice. Ne želim velike reči da koristim, to bi bilo bahato sa moje strane i svih nas. Moramo da budemo skromni, ponizni i samo tako možemo da uradimo nešto veliko, uz zajedništvo i timski duh. Nadam se da će ispasti onako kako želi naša javnost - poručio je Vujić.

Njega ne zabrinjava poraz u prijateljskoj utakmici od Makedonije (32:29) na ispraćaju iz Beograda.

- Dobro da je sada došao poraz, nego kasnije kada je bitno. Ipak, svaki poraz boli, da li u prijateljskom ili takmičarskom meču, duel sa Makedoncima bio je da vidimo u kom smeru ćemo ići. Nismo bili dovoljno agresivni, fokusirani i skoncentrisani, a malo je i umor učinio svoje, kao i povrede - zaključio je Vujić.

Utakmica između Hrvatske i Srbije igra se 12. januara u A grupi EP u kojoj su još Švedska i Island.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija