• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.01.2018

22:14

VUJIN PRED HRVATE: Setimo se 2012. godine, 23.000 navijača i srebra!

Ostali sportovi

VUJIN PRED HRVATE: Setimo se 2012. godine, 23.000 navijača i srebra!

Podeli vest

Desni bek rukometne reprezentacije Srbije Marko Vujin smatra da duel protiv Hrvatske na startu Evropskog prvenstva (petak, 20.30) ništa ne odlučuje

Meč nije presudan, ali je specijalan za oba tima, daćemo maksimum. Evropsko prvenstvo je opasno, nema kalkulisanja i u tom duhu ćemo igrati. Nismo reprezentacija koja može bilo koga da dobije ako ne uđe sa 100 odsto - kazao je Vujin.

On je podsetio da, iako je prošlo šest godina, Srbija osvojila kontinentalno srebro baš preko Hrvatske pobedom u polufinalu.

Teško je reći šta je za nas uspeh, iako smo došli na EURO sa velikim očekivanjima iz razloga da smo 2012. godine osvojili srebro. Tada smo pred 23.000 gledalaca bili bolji od Hrvatske. Lepo je to doživeti, a posle toga su se desile lošije stvari, vezane van terena. Ako bismo prošli u drugi krug sa nekim bodom bio bih zadovoljan - zaključio je Vujin.

Nisam želeo da Rastko rizikuje karijeru i porodicu

Jovica Cvetković je naveo da je lično presekao i doneo odluku da izostavi Rastka Stojkovića, koji je uprkos povredi želeo da igra na sopstvenu odgovornost.
Stojković je hteo da igra, ali ima povredu kolena koja nije bezazlena. Kada je došao i igrao shvatio sam da sam u situaciji u kojoj nikad nisam bio, uvek zdravlje stavljam ispred rezultata. Na moju savest nisam mogao da prihvatim da Rastko u tim godinama doživi težu povredu i ugrozi karijeru i porodicu. Takav rizik kao čovek ne mogu da prihvatim - istakao je Cvetković.

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković naglasio je da njegova ekipa nije došla u Split da se unapred preda u meču protiv Hrvatske na startu Evropskog prvenstva i da nadu u pobedu niko ne može da oduzme.

Jedva čekamo da počne turnir, završili smo pripreme i pokušavamo da se održimo na nogama pored svega što nas je zadesilo. Ulazimo spremni i željni da napravimo što bolji rezultat, nismo došli da se predamo, već nadmećemo. Hrvatska je domaćin, izvanredna reprezentacija i ima prednost. Naći ćemo način da pariramo, ako smo mogli Poljskoj i Rumuniji, možemo i njima - rekao je Cvetković Tanjugu u Splitu, posle poslednjeg treninga uoči meča.

Prema njegovim rečima, "orlovi" moraju da budu smireni u rasprodatoj Spaladijum areni.

- Možda postoji pritisak ako ga ja stvorim. Pokušaćemo da uradimo naše, da se spremimo, takmičimo i odigramo dobro, a ako je moguće i da pobedimo. Ne može niko da nam zabrani nadu.


Utakmica A grupe Evropskog prvenstva između Hrvatske i Srbije igra se u petak  od 20.30 sati u Splitu.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija