• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: index.hr

13.01.2018

22:00

PERUNIČIĆ OPLEO PO SRPSKIM RUKOMETAŠIMA: Hrvati su ih ponizili! Sramota, igraju bez srca...

Ostali sportovi

PERUNIČIĆ OPLEO PO SRPSKIM RUKOMETAŠIMA: Hrvati su ih ponizili! Sramota, igraju bez srca...

Podeli vest

Proslavljeni sprski rukometaš, jedan od najboljih koje je naša zemlja ikada imala, Nenad Peruničić, istakao je da je reprezentacija Hrvatske ponizila našu selekciju

Tim Jovice Cvetkovića poražen je ubedljivo od "kauboja" (32:22), a više od samog poraza, Peruničića je zaboleo odnos srpskih rukometaša. 

- Nije problem izgubiti. Posebno nije sramota izgubiti od boljeg, a Hrvatska je u ovom trenutku miljama daleko od Srbije. Ali nedopustivo je dozvoliti da te neko ponizi, a da ti tome ni ne pokušaš da se suprotstaviš - rekao je Peruničić za Index.hr.

Bivši najbolji šuter sveta neprijatno je iznenađen odsustvom srčanosti kod Cvetkovićevih izabranika protiv Hrvata.

Nisam mnogo očekivao, ali jesam neku borbu, neizvesnost barem, koja bi nam dala vetar u leđa za utakmice protiv Islanda i ŠvedskeNenad Peruničić, bivši rukometaš

- Moja generacija takođe je znala izgubiti sedam, osam razlike, ali mi smo imali onaj "fajterski" karakter, pogotovo kada bi igrali protiv ekipa koje su bile bolje od nas. Možda su oni tada bili bolji, ali to bi u nama probudilo dodatan inat. Ovo danas, ne znam šta bih rekao. Ekipa igra bez srca i bez karaktera. Bez hrabrosti - istakao je nekada najbolji šuter na svetu i dodao:

- Hrvatska ima 12, 13 podjednako dobrih igrača, sastav igre, brzinu, rastrčana krila, nisi znao odakle dolazi opasnost, a mi već 20 godina igramo samo na bekove, krila nemamo, obrana ne postoji i tvrdoglavo guramo loptu Nenadiću, pa ako on nešto na inspiraciju napravi, super. Ako ne, ništa. Ponavljam, nisam mnogo očekivao, ali jesam neku borbu, neizvesnost barem koja bi nam dala vetar u leđa za utakmice protiv Islanda i Švedske. Ovako, pojma nemam šta bih očekivao od Srbije u nastavku turnira - poručio je Peruničić.

Uporedio je Peruničić i stanje rukometa u Hrvatskoj i kod nas, i kaže, nije za poređenje.

- Iluzorno je bilo nadati se da ovakva Srbija može nauditi Hrvatskoj. Nakon odlaska prve vaše zlatne generacije, one Saračevića, Čavara i ostalih, krenuli ste od nule i u poslednjih 20 godina stvorili ste brend, imate sistem kakav nema niko na svetu, a kod nas u Srbiji sve se izgubilo. Mladi odlaze prerano, još nezreli, ne postoje treneri koji znaju raditi s mladim igračima, a klince za rukomet više nije briga. U moje vreme nismo trčali za prvom ponudom koja bi došla. Radili smo sa starim trenerima koji su crpeli život iz nas, ali mi smo znali šta želimo - zaključio je Peruničić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jeremija

pre 6 godina

Ko Memanjići na TV-u. Pušači. Ima da ih Šveđani i Islanđani narokaju da im se ogadi rukomet.

Tomislav Tanic

pre 6 godina

Nenade sve si u pravu ali upitaj tvoga batu Predraga (zamenika Vanje Udovičića) takođe bivšeg vrhunskog rukometaša, šta je on lično doprineo na sadašnjoj funkciji u MOSS na pružanju šansi mladim, školovanim i talentovanim trenerima (bivšim uspešnim sportistima) na koje mu ja lično i mnogi drugi bivši sportisti i sportski radnici ozbiljno zameramo jer nikada niti jednom takvom, mladom, stručnom (sa diplomomo), talentovanom, vrednom i POŠTENOM TRENERU u Srbiji, nije on lično, niti bilo ko od nadležnih u ministarstvu omladine i sporta Srbije PRUŽIO ŠANSU da se svojim radom, strukom i talentom dokaže u Srbiji! Pogotovo u fudbalu i ostalim "kolektivnim" sportovima. Pare iz ministarstva i sportskog saveza Srbije "ZAVRŠE" u džepovima "funkcionera" (upravnimi nadzornim odborima, raznim komisijama...) našta Savet za borbu protiv korupcije "UNIMAS" odavno upozorava i apeluje da se hitno prekine sa "ovakvom praksom". Zbog toga nam Nenade odlaze "deca" iz Srbije! Neće trpeti nepravdu, korupciju, trgovinu uticajem... Pitaj malo tvoga u upravi Zvezde, druga Mrdića, da ti kaže nešto o tome i od koga dolazi ovaj tekst,koji zapravo verodostojno prikazuje stav, veoma velikog broja građana Srbije jer ga javno saopštavam u svojstvu predsednika Unije manjinskih akcionara Srbije i predsednika saveta za borbu protiv korupcije ove OCD. Ista situacija je i sa mladim igračima. Uskoro ću pokrenuti javnu debatu na ovu temu i tražiti podršku svih građana koji imaju isti stav te pokrenuti reforme u cilju "ozdravljenja" sporta u Srbiji. Hvala, Tomislav Tanić, predsednik "UNIMAS".

Vladdimir

pre 6 godina

Kako da ne... to govoriš sada, sedeći u “fotelji”, sa distance od jedne decenije... koliko noći zbog vas nismo prespavali jedući sopstvenu džigericu, zbog vašeg neodgovornog odnosa prema dresu koji ste nosili...

Nenad

pre 6 godina

Tako je, ali zaboravio si da pomeneš najveće krivce i uništitelje srpskog rukometa, rukomeni savez i Božu, kao i tragikomičnog Cvetkovića, poslušajte samo njegove tajmove i sve će vam biti jasno. I ti si u tom društvu sa svojim bratom, zato ih i ne pominješ prave razloge.

facy

pre 6 godina

Gledo sam samo 7-8 minuta,video da su dosli da izgube jos u prvom minutu,kad su prvu loptu dali hrvatima u ruke i za mene je bio poznat ishod..reko sam sinu ,,zajebi to ovi nasi garant gube sa 10 raz. ako ne i vise..pa sad ce poceti odbrana rep. od onih koji su najvise upropastili srpski rukomet...bolje da se pokupe i sa nekim jakim izgovorom dodju kuci...zalosno

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija