• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.01.2018

21:56

HOĆEMO LI DECI OSTAVITI OLUJE, POGROME I KLANJE!? Cvetković odgovorio svima koji ga prozivaju zbog "braće Hrvata"!

Ostali sportovi

HOĆEMO LI DECI OSTAVITI OLUJE, POGROME I KLANJE!? Cvetković odgovorio svima koji ga prozivaju zbog "braće Hrvata"!

Podeli vest

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković pojasnio je izjavu da očekuje podršku "braće Hrvata" u duelu sa Francuskom u ponedeljak od 18.15

Cvetkovićeva izjava je mnoge iznenadila, bilo je raznih komentara na društvenim mrežama i portalima, na šta on nije ostao imun.

- Ono što je bitno za utakmicu sa Francuskom jeste da očekujem od naše braće Hrvata da nas podrže - rekao je prvobitno Cvetković za sajt Rukometnog saveza Srbije, a sada se ponovo oglasio.

Da li ćemo se zadovoljavati što ovakvi mali, ništavni, slepi, predstavljamo klozet EvropeJovica Cvetković, selektor rukometaša

- Vidim da je moja izjava izazvala burne reakcije na svim stranama, ali znam šta sam rekao bez trunke kajanja. Što kažem, to i mislim. Četrdeset godina smo živeli kao braća, pomešane krvi, zajednički slava, Božića i Bajrama. Bilo nam je lepo. Izrekao sam istinu koja ne sme da se kaže. Hoćemo li ćutati i pokazati da smo mrtvi, samo toga nismo svesni, čekamo da nam jave - rekao je Cvetković i tu se nije zaustavio.

- Hoćemo li našoj deci narednih 40 godina ostaviti pogrome, oluje, klanje ili pak pokazati da postojimo dajući im delić našeg srećnog detinjstva kada nismo znali za razlike među ljudima? Hoćemo li ih ostaviti u getima malih državica ili otvoriti širinu naše prošlosti kada su nam svi putevi u svetu bili otvoreni? Da li ćemo se zadovoljavati što ovakvi mali, ništavni, slepi, predstavljamo klozet Evrope - zapitao je selektor "orlova".

Ni tu se Cvetković nije zaustavio.

- Ne, ne bi trebalo zaboravljati, ali treba praštati zbog budućnosti koja za našu decu na ovim prostorima zavisi samo od naše svesti. Baš me briga za sve one politike koje nas dele, kao i za sve "velikosrbe", "velikohrvate", "velikobošnjake, "velikoalbance", koji našoj i svojoj deci kopaju grobove - zaključio je Cvetković.

Naša reprezentacija izgubila je šanse da se plasira u polufinale, a u grupi 1 zauzima poslednje mesto bez prenetih bodova, dok je Francuska prva sa šest bodova. Hrvatska ima identičan broj bodova uz utakmicu više, Norveška i Švedska imaju po četiri boda, Belorusija je na nuli poput "orlova". 

BRAĆO HRVATI, POMOZITE! Cvetković očekuje da će komšije navijati ZA SRBIJU!?




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Car

pre 6 godina

Budibigsnama kakava dalabetina. Zove bracom u pomoc dusmane koi bi mu tutnuli nozekanju medj rebra. Zbog ovakvih nam je ovako danas

Zoran

pre 6 godina

Nije napravio rezultat pa jos govori gluposti....odmah ga smenuti i da se ne vraca is lijepe njihove

pera ždera

pre 6 godina

Dosta je ćutanja i gutanja knedli! svaka čast majstore svaka ti je na mjestu. pozdrav

Ax

pre 6 godina

Sve to tako izgleda iz neke nedoživljene priče. Samo Cvetkoviću i Cvetkovići dokle. Tom lepom životu koji pominješ prethodilo je Jasenovac i druga stratišta gde smo ubijani. Znači naši očevi su oprostili i onda pola veka kasnije opet ubijanje i proterivanje. I sad opet treba oprostiti i koljača zvati bratom. Mogu da budu komšije ali braća nikako. Nemam ništa protiv reci ti moja braća, a ne naša. Zato što te toliko vole zato si šetao samo oko hotela u Splitu.

Dera

pre 6 godina

Kad si vec " tamo " skokni do Jasenovca pokloni se i pusti suzu a ne da p.dis !!!

Marko

pre 6 godina

Kako se čovjek ugodno osjeća kad čuje glas zdravog razuma kojih je na žalost sve manje.

UKU

pre 6 godina

Презирем жртве које поштују своје џелате. (Жан Пол Сартр)

DODO

pre 6 godina

Cvetkovicu ne pokusavaj svoju glupost za rukomet da lijecis politikom vidi se da pricas gluposti i na tom polju ,ta tvoja sirina proslosti je dovela do oluje i klanja ,tebi toga nije dosta i ne prizeljkuj ono sto ce tvojoj djeci i mojoj donijeti ponovo oluju i klanje Ovako znamo ko smo i sta mislimo jedni drugima i stoga se vise postujemo ,ako hoces da izlijecis svoju nostalgiju preseli se u Split,Sarajevo ili Pristinu mozda tamo ima neko ko ce te razumjeti i pomoci da procitas par knjiga Budi covjek podnesi ostavku i priznaj sebi da nisi jos dorastao tom poslu Tu u Splitu bi te vise cijenili da si im reka ko si i sta si pruzili bi ti podrsku sigurno ,tu komunisticku floskulu Splicanima neces prodati jer su oni iskreni rodoljubi svoje zemlje i oni su davno rascistili sa tim ,ja im skidam kapu i postujem to kod njih.Nisi ti selektor Ujedinjenih nacija vec Srbije I u tom domenu treba da se i ponasas

Doca

pre 6 godina

Evo nama još jednog đoke mornara ali sa bradicom koji govori "prljavi hrvatski" jezik. Cvetkoviću , ovo reci hiljadama rođaka od pobijenih i zaklanih ljudi. Vidi se da nemaš pojma o istoriji i genetskoj mržnji prema svemu što je srpsko. Na žalost Beograd je pun ovakvih umobolnika. Ovo je primer velikog igrača i malog čoveka.

Lala iz Banata

pre 6 godina

Нажалост, није грешка у Цветковићу што није читао Дучића ( јер да јесте... - знао би...) Већ у томе што ни са рукометном "литературом" - не стоји "најбоље", што се види из резултата...!! Није такав за - селектора...!! За селектора Србије, треба поносит човек, са дигнитетом.... Цветковић се показао као... аморфан тип...

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija