• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Zorić

30.01.2018

15:29

NEVENA IGNJATOVIĆ ZA INFORMER: Otac Todor me zarazio skijanjem!

Ostali sportovi

NEVENA IGNJATOVIĆ ZA INFORMER: Otac Todor me zarazio skijanjem!

Podeli vest

Svaki raspust sam provodila na Kopaoniku, tamo sam zavolela skijanje, a uz podršku tate Todora dogurala sam ovako daleko, otkrila je Nevena Ignjatović (27) u razgovoru za Informer

Najbolja srpska skijašica otvoreno je za naš list pričala o početku karijere, kroz šta je sve prolazila dok nije došla do profi konkurencije i kakve su joj dalje ambicije.

Rođena Kragujevčanka je oduševila nedavno u švajcarskom Lencerhajdu, kada je na trci Svetskog kupa u slalomu zauzela šesto mesto. Tako je dokazala da Srbija može od nje da očekuje mnogo i na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu (od 9. do 25. februara).

Jako skup sport 

Godinu dana u vezi sa Britancem
Public

Naša najbolja skijašica se trudi da zbog gustog rasporeda ne zapostavi ni privatni život, pa je poslednjih godinu dana u ljubavnoj vezi sa Britancem Alijem Mortonom.
- On je takođe iz sveta skijanja. Trener je i trenutno je u timu Dejvida Rajdinga iz Velike Britanije. To što smo u istom sportu pomaže nam da se uskladimo i viđamo često. Lepo nam je, uživamo zajedno - priznaje Nevena.

Ipak, Nevena ne krije da na samom početku karijere nije bilo lako, pogotovo sa finansijske strane.

- Još kao dete sam pokazivala sklonost ka zimskim sportovima. Raspuste sam provodila na Kopaoniku i tako je sve počelo. Bila sam član ski-kluba Radnički iz Kragujevca, a korak po korak krenula sam na takmičenja. Pokazala sam talenat, a od starta sam imala podršku porodice, pogotovo oca Todora. On je uvek tu, sada je vođa mog tima i veliki oslonac - rekla je Ignjatovićeva, a potom nastavila:

- Na početku je tata bio u mogućnosti da sam snosi finansijske troškove, ali kasnije je to postalo veoma teško. Skijanje je jako skupo, zato nas u Srbiji ima tako malo.

Međutim, dobri rezultati doveli su do toga da lepa Kragujevčanka dobije podršku i sa drugih strana.

- U drugoj sam kategoriji sportista, pomažu mi OKS i Ministarstvo za omladinu i sport. To mi mnogo znači, a tu su i moji lični sponzori. Dobijam svu opremu i samo ta činjenica mi znatno olakšava. Ne bih da baratam ciframa, ali daću primer. Samo jedan par skija košta najmanje hiljadu evra, a ja ih imam oko 20. Na to dodajte i troškove putovanja, smeštaja i svega ostalog - istakla je Ignjatovićeva.

Treninzi u Sloveniji

Nevena nema odgovarajuće uslove za rad u Srbiji, zato je morala da se snađe na drugi način.

Public

Pravi nakit u slobodno vreme

Ima Nevena nekoliko načina da se opusti posle napornih treninga i takmičenja. Najviše joj je žao što ne može češće da dolazi u Srbiju i da provodi vreme sa porodicom.
- Imam nekoliko hobija. Obožavam da pravim narukvice i nakit, a volim i fotografiju, pa me često možete videti sa foto-aparatom. Što se tiče dolazaka kući, retki su, imam baš mnogo obaveza. Evo, sad sam iskoristila priliku da posle mesec dana nakratko dođem i vidim najbliže - objasnila je Ignjatovićeva.

- Na moj zahtev i u dogovoru sa našim skijaškim savezom ostvarena je saradnja sa Slovencima. U toj zemlji treniram već tri godine, spremam se za takmičenja i to je pun pogodak. Zadovoljna sam ovom sezonom, pogotovo posle uspeha u Lencerhajdu. Nadomak sam plasmana među top 30, to mi je i bio primarni cilj.

Kruna će biti učešće na ZOI u Pjongčangu, treće po redu Igre za našu najbolju skijašicu. OKS je odlučio da ona nosi zastavu Srbije na ceremoniji otvaranja.

- Biće žestoka konkurencija, ali verujem u sebe. Ne želim mnogo da obećavam, iako sam dokazala da mogu daleko da doguram. Takmičiću se u sve tri kategorije, slalomu, veleslalomu i super kombinaciji. Posebna čast je što ću nositi srpsku zastavu, to mi je dodatni motiv. Sigurna sam da neću razočarati - zaključila je Nevena Ignjatović.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija