• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

22.02.2018

09:17

ZLATO ZA MIRERA U SLALOMU! Vukićević i Stevović bez plasmana!

Ostali sportovi

ZLATO ZA MIRERA U SLALOMU! Vukićević i Stevović bez plasmana!

Podeli vest

Švedski skijaš Andre Mirer osvojio je zlatnu medalju u slalomu na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, dok srpski predstavnici Marko Vukićević i Marko Stevović nisu uspeli da završe trku

Srpski skijaši Marko Vukićević i Marko Stevović nisu uspeli da završe prvu vožnju, pa su tako ostali bez plasmana u slalomu

Mirer je do trijumfa došao u vremenu od jednog minuta, 38 sekundi i 99 stotinki, što mu je najbolji rezultat u karijeri. On je na taj način postao prvi Šveđanin koji je postao olimpijski šampion u skijanju posle 38 godina, kada je Ingemar Stenmark u Lejk Plesidu osvojio zlata u slalomu i veleslalomu.
Srebrnu medalju osvojio je Švajcarac Ramon Cenhojzern sa 34 stotinke zaostatka, dok se bronzanim odličjem okitio Austrijanac Mihael Mat sa 67 stotih delova sekunde zaostatka za Mirerom.

Današnju trku obeležile su greške glavnih favorita za osvajanje medalja. Prvo je od trke odustao dvostruki osvajač odličja s igrama u Pjongčangu Austrijanac Marsel Hiršer, koji je trku završio već posle nekoliko kapija u prvoj vožnji, da bi potom i Norvežanin Henrik Kristofersen u drugoj vožnji odustao. On je posle prve vožnje bio na liderskom mestu, ali na kraju nije uspeo da osvojil zlato, jer je pogrešio u drugoj vožnji.
Takmičenja u skijanju završiće se u subotu, kada je na programu alpska kombinacija.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija