• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.02.2018

18:56

SKANDAL! CVETKOVIĆ DIVLJAO, PA SMENJEN! Bivši selektor žestoko udario na igrače i RSS!

Ostali sportovi

SKANDAL! CVETKOVIĆ DIVLJAO, PA SMENJEN! Bivši selektor žestoko udario na igrače i RSS!

Podeli vest

Jovica Cvetković je na sednici Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije smenjen i to nakon što je žestoko opleo po čelnicima saveza i igračima koje je nedavno vodio na Evropsko prvenstvo

Smena Cvetkovića se očekivala, ali sada već bivši selektor nije želeo u miru da ode. On je, kada je dobio reč, izneo niz optužbi na račun rukovodstva RSS, ali i reprezentativaca. Za smenu Cvetkovića glasali su svi članovi Upravnog odbora, sem jednog.

Nekoliko nedelja posle prvenstva, postalo je burno na relaciji Cvetković-igrači, pošto su međusobno razmenjivali optužbe, pretežno u vezi sa lumpovanjem, bančenjem i opijanjem. 

Cvetković je u izveštaju napisao da su se rukometaši sprovodili po Splitu do ranih jutarnjih časova, što mu je potvrdila policija koja ih je čuvala, dok su oni odgovorili da je on bio taj koji je za sedam dana u hotelu potrošio 1.200 evra na alkoholna pića i da je u takvom stanju izazvao sukob sa potpredsednikom RSS Draganom Škrbićem. 

Neka neko dokaže ako me je video pijanog. Pijan sam bio kad sam stvarao Nenadića, Šešuma koji je godinu dana bio na klupi u Vespremu. Možda sam bio pijan od mukeJovica Cvetković, bivši selektor

- Savez ništa nije uradio da nam obezbedi pripreme. Nisam bio u situaciji da stvaram reprezentaciju kao od 2006. do 2009. godine, već sam morao da je sastavljam od igrača koji nisu bili disciplinovani, niti su ikada u karijeri ostvarivali veće uspehe. Video sam veliki javašluk igrača... Imali su zaleđinu od nekoga u Savezu. Nisu se borili, a to nije taktika nego ličnost igrača - rekao je Cvetković, prenosi B92.

Međutim, on se nije tu zaustavio, već je imao još mnogo toga da kaže.

- Niko nije imao tako loše uslove kao mi. Nisam imao telefon, nisam mogao ni da posetim igrače. Ljudi su trošili svoj novac, niko nije dobio ni dinar. Ne mogu nikoga da nateram da trči. Umirao sam od cigareta i kafe, ali nisam bio pijan. Neka neko dokaže ako me je video pijanog. Pijan sam bio kad sam stvarao Nenadića, Šešuma koji je godinu dana bio na klupi u Vespremu. Možda sam bio pijan od muke. Hteo sam sve da ih oteram i poslednji meč igram sa sedam igrača. Igrali smo dobro kvalifikacije jer nismo bili robovi Petra Nenadića - rafalnom paljbom je "pucao" Cvetković, prenela je Republika.

Predsednik Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković bio je vidno ljut.

- Nije tačno da Savez nije obezbedio uslove reprezentaciji. Jovice, očekivao sam više samokritičnosti, tvoj izveštaj ne sadrži dosta toga. Nismo mi birali igrače i pravili taktiku, nego ti. Niko ti se nije mešao u izbor. Platili smo i dodatne troškove. Posle testiranja koje je selektor tražio, igrači bi bili neupotrebljivi tri dana. Para je bilo. Izveštaj mi stvara utisak da su svi sem selektora krivi - istakao je Đurković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljubo

pre 6 godina

Prije ce biti da je covek u pravu .Pa gde ima vise i kulturnije mafije ,ako ne u sportu.

Panta

pre 6 godina

Nema ovde nevinih. Da su igrači pravi profesionalci izgarali bi za dres i grb na grudima. Toga nije bilo. E, moj selektore - "taktika" sa besomučnim dodavanjem u hodu ne prolazi ni protiv koga. To je dosadno i zamarajuće čak za gledanje. Tako smo igrali dok su druge selekcije u 2-3 dodavanja postizali golove. Ovde je zatajila trenerska struka.

Nenad

pre 6 godina

Smena Cvetkovića je jedino rešenje, nije ni trebao biti postavljen, on je u svadji sa rukometom. Ne treba stati na ovome, mora biti smenjeno i kompletno rukovodstvo saveza, tu su najveći problemi.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija