• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.03.2018

15:54

(FOTO) ZLATOOOOOOOOO! Ivana Španović je SVETSKA ŠAMPIONKA!

Ostali sportovi

(FOTO) ZLATOOOOOOOOO! Ivana Španović je SVETSKA ŠAMPIONKA!

Podeli vest

Ivana Španović je svetska šampionka! Naša najbolja atletičarka osvojila je zlatnu medalju u skoku u dalj na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Birmingemu

Najbolja srpska atletičarka je do prvog zlata na šampionatu sveta došla je skokom 6,96 u četvrtoj seriji. Španovićeva je bila prvakinja Evrope i na otvorenom i u dvorani, a sada je konačno osvojila i najsjajnije odličje i na planetarnom šampionatu.

 Sa Svetskog dvoranskog prvenstva Ivana ima dve medalje, u Sopotu 2014. godine je osvojila bronzu, a u Portlandu 2016. godine srebrna, a u Birmingemu se dokopala zlata. Ivana na velikim takmičenjima sada ima bronzu za Olimpijskim igrama, dve bronze sa Svetskog prvenstva, i srebro, bronzu i zlato sa Svetskog šampionata u dvorani, zlato i srebro sa Evropskog prvenstva i dva zlata sa prvenstva Evrope u dvorani.

Reuters


Ivana Španović je za sebe ostavila olimpijsku vicešampionku Britni Ris koja je skočila 6,89, dok je treće mesto pripalo Sostene Moguenari Tarum. 

AP photo/tanjug

Ivana je u prvoj seriji skočila 6,89 metara, a potom u narednoj seriji je imala nešto lošiji rezultat od 6,74 metra, a iako je prestupa u trećoj seriji zadržala je prvo mesto. Međutim, Riz je u četvrtoj seriji skočila kao Ivana 6,89 i preuzela lidersku poziciju. Ali, samo na nekoliko minuta.

Ipak, usledio je brutalan odgovor Španovićeve i skok od zlatnih 6,96 metara. Ivana je potom propustila petu seriju, a u šestoj nije ni morala da skače jer njene rivalke nisu bile kadre da je ugroze na prvoj poziciji. 

UŽIVO:

Šesta serija

GOTOVO JE! IVANA JE SVETSKA ŠAMPIONA! Nije naša atletičarska skakala ni u šestoj seriji, jer nije imala konkurenciju, rivalke nisu bile kadre da ugroze njene skokove od  6,89 u prvoj, 6,74 u drugoj i 6,96 u trećoj seriji- 

Britni Ris je loše skočila. Ivana je na korak od zlata! 

Peta serija

Ivana Španović ne želi da skače u petoj seriji! Samo jedan skok je deli od zlatne medalje!

Četvrta serija

Bravo Ivana! Brutalan odgovor Srpkinje Amerikanki i skokom od 6,96 Ivana se vraća na prvo mesto posle četiri serije.

Britni Ris skokom od 6,89 preuzima lidersku poziciju trenutno, ali Ivana još nije skakala. 

Ksenija Balta u četvrtoj seriji je skočila 6,50 metara, njen najbolji skok danas, ali ne i da se umeša u borbu za medalje.  

Treća serija

Završena je "prva runda", dalje ide osam takmičarski koje će do kraja takmičenja imati još tri skoka. 

Ivana Španović je prestupila, ali i pored toga ostaje lider nakon tri serije.

Burks bolja nego u drugoj seriji, ali nedovoljno dobra, skočila je 6,71 metar. Nemica  Moguenara Tarum koja je posle dve serija bila druga je kiksnula, prestupila je u trećoj seriji, a ni Amerikanka Britni Risa nije uspela da pripreti našoj Ivani skokom od 6.77 metara.

AP photo/tanjug

Druga serija

Šteta! I Ivana je bila loša u drugoj seriji. Letela je do 6,74, ali je i pored toga zadržala prvo mesto posle dve serije.

Burks je podbacila u drugoj seriji, skočila je samo 6,51. Nemica Sošten Maguenara-Tarum briljirala je u drugoj seriji, skočila je 6.85, i probila se na drugo mesto, dok je Riz išla do 6,61 i bila izuzetno nezadovoljna.

Prva serija

Ivana Španović u prvoj seriji je skočila sjajnih 6.89. Preuzela je odmah naše kraljica lidersku poziciju posle prve serije.

Druga posle prve serije je Kvaneša Burks  Burks sa 6,81 metar, dok je treća braniteljka zlata iz Portlanda Britni Ris a skočila je 6.76 metara. 

Spisak učesnica: Ivana Španović, Britni Ris, Kristabel Najtli, Mariana Bek, Eloiz Lesor,  Lauma Griva, Alina Rotaru, Ksenija Balta, Jasmin Sauseda, Malaika Miambo, Kineša Burks, Sošten Maguenara-Tarum, Kadi Sanja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Joca

pre 6 godina

Mi znamo da si ti i ranije bila broj 1. Pokloni amerikanki startni broj.

Milorad Culibrk

pre 6 godina

C E S T I T A M..... SRECNO KRALJICE

leksa

pre 6 godina

SVAKA TI CAST. TI SI SRPSKO ZLATO . ZALIM TI PUNO ZDRAVLJA I JOS PUNO USPEHA U DALJOJ KARIJERI HVALA TI JOS JEDNOM STO SI OBRADOVALA OVAJ NAPACOMI NAROD. HVALA TI JOS JEDNOM . SRECNO

Petar JVetar

pre 6 godina

Бравоооо лепотицееее!

Anarhista

pre 6 godina

Амазонка српска. Величанствено.

ivan

pre 6 godina

A zašto i se i dalje ulažu pare u Novi Pazar(izgradjen im je novi stadion) kad je Španovićka iz Zrenjanina koji ima svoj stadio od sredine prošlog veka i tradiciju u sportovima. I u koji se nije uložilo nišsta još od 2000. Atletska staza je propala, nije popravljana još od 1980 neke. Vama je bitno da zadovoljite bošnjake a Lala neće da se buni, pa onda koga j.....a svima vam je milo kad Srbija osvoji zlato....

Giša

pre 6 godina

Bravo kraljice.Kada se sabere uslovi priprema tvojih rivalki i tebe ti si vanserijska atletičarka.Bravo sve čestitke ljepotice.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija