• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Radošević

08.03.2018

16:36

IVANA ĆE OSVOJITI SVE! Stručnjaci i legende veruju da je za Španovićevu samo nebo granica!

Ostali sportovi

IVANA ĆE OSVOJITI SVE! Stručnjaci i legende veruju da je za Španovićevu samo nebo granica!

Podeli vest

Ivana Španović napašće sva zlata, pa i na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020, kaže njen trener Goran Obradović

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković i legenda srpske atletike Vera Nikolić takođe veruju da je za Španovićevu samo nebo granica.

Trener svetske šampionke u skoku udalj istakao je da je trijumfom na SP u Birmingemu u nedelju ispunjen cilj u dvorani, ali da se njegova učenica i on neće zaustaviti na tome.

Najveća junakinja

Vrhunac
Olimpijske igre u Tokiju 2020. biće kruna karijere za Ivanu, verujem da će osvojiti zlatoVera Nikolić

Srpska atletičarka brani evropsku titulu na otvorenom u avgustu, potom sledeće godine i zlato na EP u dvorani, onda će napasti i tron na Svetskom šampionatu napolju, pa i zlato na OI, sa kojih ima bronzu iz Rija 2016.

- Hvala mojoj atletičarki Ivani Španović. Pokazala je kako treba da se bori za zemlju. Deco, vredno trenirajte, slušajte trenere i nemojte nikada da odustajete. Ispunili smo zacrtane ciljeve, Svetsko prvenstvo bilo je prioritet, jer je već trostruka evropska šampionka, ali nema stajanja. Sa planetarnog šampionata na otvorenom nemamo zlato i želimo ga. Napad na zlato je i cilj na Olimpijskim igrama u Tokiju - najavio je Obradović.

Maljković je podvukao da se u planove šampiona ne sumnja.

- Ivana je najveća heroina našeg sporta i atletike. Veliki šampion. Kada su je pitali može li da pobedi i na sledećim takmičenjima, odgovorila je da može i hoće. Istina velikih šampiona je apsolutna, kao i velikih trenera. Kada Obradović i Ivana nešto kažu, onda morate da im verujete. Kao i do sada imaće podršku OKS. Naša saradnja je harmonična i takva će biti do Tokija, ali i posle jer je Ivana to zaslužila - istakao je Maljković.

IVANINE MEDALJE
1 olimpijska bronza
1 svetsko zlato
1 svetsko srebro
3 svetske bronze
3 evropska zlata
1 evropsko srebro

Potrebna i sreća

Svetska rekorderka 1968. na 800 metara i osvajačica dva evropska zlata i bronze Vera Nikolić saglasna je sa ovim prognozama.

- Ivana je sazrela, stabilna ličnost. Napravila je veliki uspeh. Na Evropskom prvenstvu će bez problema osvojiti zlato. Nadam se da će i na Svetskom sledeće godine slaviti, samo da je zaobiđu povrede. Tokio treba da bude kruna karijere i nadam se da je zlato i tamo njeno. Bilo koja olimpijska medalja je velika stvar, ali na tako velikim takmičenjima treba vam i malo sreće. Ivana je spremna za sve što sledi - uverena je Nikolićeva.

Sagovornica Informera smatra da je podrška države ključna u Ivaninim i uspesima ostalih atletičara.

- Spletom okolnosti nismo imali zlato do sada, delom zbog manjka dobrih trenera. Poslednjih godina država je prepoznala značaj atletike, iz koje možete u bilo koji sport, i stala iza "kraljice sportova". Do pre tri-četiri godine imali smo samo jedan stadion, sada je drugačije - zaključila je Nikolićeva.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija