• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Macaudailytimes.com.mo

19.03.2018

13:19

ŠOKANTNE VESTI O ŠUMAHERU! Neurohirurg tvrdi: Mihaelu nema oporavka, nikada više neće biti kao pre!

Ostali sportovi

ŠOKANTNE VESTI O ŠUMAHERU! Neurohirurg tvrdi: Mihaelu nema oporavka, nikada više neće biti kao pre!

Podeli vest

Britanski neurohirurg Kolin Šif tvrdi da se zdravstveno stanje bivšeg vozača Formule 1 Mihaela Šumaera neće popraviti i da je mozak legendarnog Nemca pretrpeo velika oštećenja

Kolin Šif je penzionisani neurohirurg, koji je radio u Britanskom Nacionalnom Zdravstvenom Centru (BNZC) i ima bogato iskustvo sa pacijantima koji su imali teške povrede mozga.

- Zdravstveno stanje Mihaela Šumahera sigurno neće se popraviti. Priroda povrede i informacije koje dobijamo sugerišu nam da je njegov mozak pretrpeo veliku štetu. Kao posledica toga, njegov mozak ne funkioniše kao moj ili vaš. Što je duže u takvom stanju, sve je teže očekivati poboljšanje. Situacija se gotovo sigurno neće popraviti - rekao je Šif za Macaudailytimes.com.mo.

Prošlo je više od četiri godine otkako je sedmerostruki svetski šampion u Formuli 1 teško povređen na skijanju. Nekoliko meseci se nalazio u veštački izazvanoj komi, a od septembra 2014. godine je na kućnom lečenju.

- Šumaher gotovo sigurno ne može da priča. Možda je u stanju da pokazuje rukom, ili se to samo čini ljudima oko njega, da je nesrećan ili da mu nije ugodno. Ili možda može da uživa u pogledu na svoju decu ili slušajući muziku koju je uvek voleo - objasnio je ovaj lekar.

On navodi da se Šumaher sigurno neće oporaviti u potpunosti, kao i da su mu mišići atrofirali, a da je vrlo verovatno izgubio i pamćenje.

- Potpuno ne može da se oporavi. Veoma je dugo u ovakvom stanju i izgubio je mišiće. Čak i da je otvorio oči i počeo da priča, došlo je do gubitka memorije, a to će imati uticaj na ponašanje, tako da više nije ista osoba. A što se tiče delimičnog oporavka, svaki napredak se računa kao oporavak - zaključio je Kolin Šif. 

NOVE INFORMACIJE O ŠUMAHERU! Porodični prijatelj govorio o stanju legendarnog vozača!  

ŠVABE OBRNULE IGRICU! Evo šta su sve radili nemački novinari da bi ušli u sobu Mihaela Šumahera




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
trifke

pre 6 godina

Opet Englezi dosadni ste vise, ostavite Coveka na Miru

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija