reuters‚

09:02 Ostali sportovi 0

Informer | 24. 03. 2018.

HAMILTON ODUVAO KONKURENCIJU! Luisu pol u Melburnu, u leđa mu gledaju Kimi i Fetel!

Vozač Mercedesa Luis Hamilton će na Velikoj nagradi Australije startovati sa pol pozicije 

Britanac je došao do sedme najbolje startne pozicije u karijeri na trci u Melburnu i oborio je rekord za najbrži krug na kvalifikacijama za Veliku nagradu Australije. Do prve startne pozicije u novoj sezoni stigao sjajnim poslednjim krugom, koji je odvezao sa vremenom 1:21,1264 i na taj način oborio rekord staze.

Trka je u nedelju ujutru u 7 časova i 10 minuta

Bila je ovo 72. pol-pozicija britanskog vozača u karijeri, po čemu je prvi u istoriji Formule 1 ispred legendarnih Mihaela Šumahera i Airtona Sene sa 68 i 65 prvih startnih mesta.

Na drugom mestu je vozač Ferarija Finac Kimi Raikonen sa vremenom 1:21.828, a trećeplasiran je bio njegov timski kolega Sebastijan Fetel. Četvrto i peto mesto zauzimaju vozači Maks Ferstapen i Danijel Ričardo.

Kevin Magnusen i Romen Grožan iz ekipe Has zauzeli su šesto i sedmo mesto, osmi je bio Niko Hulkenberg iz Renoa, deveti njegov timski kolega Karlos Sains.




Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]