• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

25.03.2018

10:28

ŽIVEO "SEJFTI KAR"! Fetel priznao da je uz pomoć sreće pobedio u Melburnu

Ostali sportovi

ŽIVEO "SEJFTI KAR"! Fetel priznao da je uz pomoć sreće pobedio u Melburnu

Podeli vest

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel rekao je da je "uz pomoć malo sreće" pobedio u trci Formule 1 za Veliku nagradu Australije, prvoj u novoj sezoni

- Imali smo sreće zbog "sejfti kara". Zaista sam uživao. Nadao sam se da ću bolje da startujem, ali nisam, pa sam morao da se zadovoljim trećim mestom. Posle toga sam pomalo izgubio vezu sa Luisom i Kimijem. Molio sam se za "sejfti kar", a kada je jedan bolid stao u krivini četiri, a zatim i bolid Hasa u drugoj krivini, i kada sam to video, bio sam pun adrenalina - rekao je Fetel posle trke.

Fetel je drugi put uzastopno pobedio na Albert parku, a ukupno treći put u karijeri na toj stazi.

On je pobedio zahvaljujući dobroj vožnji ali i dobroj strategiji, pošto je otišao u boks na zamenu guma dok je virtuelno vozilo bezbednosti uvedeno na stazu. On je iz boksa izašao ispred Hamiltona, zadržao prednost i ostvario 48. pobedu u karijeri.

- Danas smo imali malo sreće i to prihvatamo. Trka je bila zamrznuta kada sam ušao u boks, a kada sam izašao znao sam da će biti teško preticati. Luis je pritiskao, posbeno u završnici, ali u poslednjih pet krugova sam mogao malo više da uživam. On je juče odvezao sjajan krug i zaslužio je pol poziciju, vozio je dobro i od početka je konrolisao trku - naveo je Fetel.

Šampion Luis Hamilton je rekao da je Ferari obavio bolji posao u Melburnu.

- Ovo je bio neverovatan vikend, došli smo u Melburn i imali dobru trku. Velike čestitke Sebastijanu i Ferariju. Danas su oni bolje obavili posao. Mi moramo da analiziramo šta se dogodilo i da radimo na tome. I dalje imamo dobar tempo, tokom trke pa do kraja sam mogao da pritiskam Fetela, ali na ovoj stazi je teško preticati. Na kraju sam želeo da sačuvam motor, pošto ima još trka - naveo je Hamilton.

Trećeplasirani Kimi Raikonen iz Ferarija rekao je da je zadovoljan bolidom.

- Bilo je u redu. Ja nisam imao mnogo sreće, ali Sebastijan je imao, a to je naša ekipa. Tokom trke sam pristojno vozio, ali teško je preticati. "Sejfti kar" je čista sreća, ali uspeli smo da zadržimo treće mesto. Zadovoljan sam - rekao je Raikonen.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija