• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.04.2018

07:00

(FOTO) STOŠIĆ POBEDNIK 31. BEOGRADSKOG MARATONA! Prvi Srbin pobednik od 1990, Nora najbrža kod dama!

Ostali sportovi

(FOTO) STOŠIĆ POBEDNIK 31. BEOGRADSKOG MARATONA! Prvi Srbin pobednik od 1990, Nora najbrža kod dama!

Podeli vest

Pobednik 31. Beogradskog maratona je Kristijan Stošić koji je maratonsku stazu prešao u vremenu 2:45.23

On je inače početkom 2018. trijumfovao na prvom Beogradskom polumaratonu. 

Stošić je postao prvi domaći atletičar koji je trijumfovao otkako se 1990. godine prešlo na stazu od 42.195 metara.

On je trku pretčao u vremenu 2:45,23, što je najslabiji rezultat u istoriji BGD maratona, verovatno dobrim delom i zbog vrućine u glavnom gradu. Zbog slabog vremena mogao bi da ostane i bez novčane nagrade od 3.000 evra, jer je rezultat slabiji od propozicija, ali o tome će odlučiti organizatori.

I drugo i treće mesto osvojili su srpski maratonci Miloš Dajević (2:51,34) i Nenad Milosavljević (2:51,38).

U ženskoj konkurenciji Trklja je stazu pretrčala u vremenu 3:08,45, takođe ispod vremena koje podrazumeva finansijsku nagradu. Drugo mesto osvojila je Kendis Kol iz Južne Afrike (3:15,18), a treće Biljana Bursać iz Srbije 3:15,28).

starsport


starsport

Hrvatska atletičarka Mateja Matošević i Makedonac Dario Ivanovski pobednici su polumaratonske trke na današnjem 31. Beogradskom maratonu.

starsport


Zagrepčanka Matošević istrčala je 21 kilometar u vremenu 1:18,46, dok je Ivanovski, član Rabotničkog iz Skoplja, trku završio rezultatom 1:08,03. Drugo i treće mesto u ženskoj konkurenciji osvojile su Lusija Kimani (1:21,04) i Nevena Jovanović (1:22,36) iz Srbije, a kod muškaraca iza pobednika plasirali su se Miloš Segedi iz Srbije (1:12,33), odnosno još jedan Makedonac Miloš Rančikj (1:12,41).  

starsport


Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić prepešačio je  Trku zadovoljstva od pet kolometara na 31. Beogradskom maratonu.

Sve čestitke organizatoru, ovo je velika i tradicionalna manifestacija, drago mi je što sam deo nje. Došao sam da podržim pre svega zato što je humanitarna i imamo divnu poruku - rak je izlečiv -  rekao je Savić.

- Gradonačelnik Siniša Mali stigao je na cilj polumaratonske trke u vremenu dva sata, pet minuta i 22 sekunde. To je za minut i nešto slabije nego prošle godine. 

Tanjug

Tanjug

Tanjug

Petočlana ekipa novinara i urednika Tanjuga učestvovala je na ovogodišnjem Beogradskom maratonu pod motom "Izdrži, do cilja". Pored poruke o istrajnosti, kao individualnoj i kolektivnoj vrlini koja podstiče opšti napredak, Tanjugova ekipa trku je posvetila i borbi protiv nasilja nad ženama.

Tanjug

Tanjug

Tanjug

Tanjug

- Na startu polumaratonske trke našao se i gradonačelnik Siniša Mali.

Tanjug

Tanjug

Tanjug

- U 10.15 startovala je Trka zadovoljstva na pet kilometara u kojoj trči više od 10.000 ljudi.

- Svi učesnici maratonske i polumaratonske trke dobili su zvanične majice 31. Beogradskog maratona, a najboljima će pripasti medalje.

- U 10 časova, sa prostora kod Crkve Svetog Marka, startovali su maratonci i polumaratonci.

Tanjug

- Neposredno pred start 31. Beogradskog maratona, na prostoru ispred Crkve Svetog Marka, intonirana je himna Srbije.

Tanjug

Prvi će u 10 časova startovati maratonci i polumaratonci, dok će 15 minuta kasnije krenuti Trka zadovoljstva na pet kilometara. 

I ove godine biće održane tri trke, i to maraton na 42,195 km, zatim polumaraton na 21,1 km i Trka zadovoljstva na pet kilometara. Maraton i polumaraton startuju u 10.00 na raskrsnici ulica Bulevar kralja Aleksandra i Resavske, a cilj je ispred hotela Moskva. Trka zadovoljstva počinje 15 minuta kasnije, a start je ispred Narodne skupštine.

Promoter 31. maratona biće legendarni atletičar Halid Hanuči. On je istakao da je srećan što će biti deo ovako velikog događaja.

- Drago mi je što sam ovde, posebno kada vidim istorijat ove manifestacije i koliko ova trka znači za Beograd i Srbiju. Sa velikim zadovoljstvom ću se družiti sa svim učesnicima i uživati - istakao je Hanuči.

Tanjug

Selektor vaterpolista Srbije Dejan Savić podržao je Beogradski maraton. On je odlučio da učestvuje u Trci zadovoljstva na pet kilometara. Savić će biti samo jedna od poznatih osoba koja će učestvovati u ovoj manifestaciji. Sigurno je da će legendarni trener biti veliki podstrek svim ljudima koji se budu takmičili.

Na maratonu će prvi put u istoriji trkače podržati i članovi Beogradske filharmonije. Oni će tokom trke na Mostu na Adi održati koncert. Direktor naše filharmonije Ivan Tasovac istakao je da će ovim potezom naš grad poslati lepu sliku u svet.





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija