• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

27.04.2018

18:22

(VIDEO) NAJJAČI MMA BORAC IKADA SE VRAĆA U RING! Rusa Fedora gledaju i Putin i Tramp, a on obožava Srbiju!

Ostali sportovi

(VIDEO) NAJJAČI MMA BORAC IKADA SE VRAĆA U RING! Rusa Fedora gledaju i Putin i Tramp, a on obožava Srbiju!

Podeli vest

Fedor Emelianenko upisan je zlatnim slovima u istoriju MMA sporta. "Poslednji imperator", kako zovu legendarnog Rusa, koga smatraju najjačim MMA borcem svih vremena, ponovo se vraća u ring

On će u okviru Belator promocije imati borbu protiv još jedne MMA legende, 38-godišnjeg Amerikanca Frenka Mira, nekadašnjeg UFC šampiona teške kategorije.

Njihova borba na programu je u noći između subote i nedelje od 03.00, kada ćemo videti da li je legendarni Rus spreman za borbu i u svojoj 41-godini, ili ga je vreme pregazilo.

Mnogi su smatrali da je Fedoru vreme da se povuče posle poraza od Meta Mitrionea pre skoro godinu dana, kada je nokautiran od strane borca koji je bio prosečan u UFC-u, a pre toga je imao kontroverznu pobedu protiv Fabia Maldonada u borbi iz 2016. godine, kada je dobio ozbiljne batine i gotovo mu je izmenjen lični opis, ali je sve to izdržao i na kraju pobedio.

Ali, "Poslednji imperator" još nije odlučio da kaže zbogom borbama i njegovi fanovi broje sitno do novog spektakla.

Fedor ima brojne navijače i u Srbiji. Ljubitelji MMA sporta ga smatraju za ikonu, a dodatno je zaslužio njihovu podršku i zbog ljubavi koju pokazuje prema Srbiji.

Kada se posle nekoliko godina pauze vratio u ring, odlučio je da u "kavez" uđe sa pesmom srpskog vladike Nikolaja Velimirovića "Vera večna, vera slavna".

Fedor je veliki pravoslavac, a vera mu daje snagu pred borbe. Takođe, posetio je i manastir Ostrog, kao i Svetu goru.

On je pre nekoliko godina posetio Srbiju i bio promoter jednog MMA događaja koji se održao u Pančevu. Iskoristio je priliku da tada poseti Hram Svetog Save, a tom prilikom je izneo niz pohvala na račun naše zemlje, i rekao da je razlog dolaska u našu zemlju i to što želi da poseti grob patrijarha Pavla i kneza Lazara.

- Srbija je zemlja u koju ću uvek rado dolaziti. Naši narodi su izuzetno bliski, bratski. U Srbiji uspevam da pronađem duhovni i duševni mir. Osim turnira, koji je glavni razlog mog dolaska, nameravam da odem na grob patrijarha Pavla i kneza Lazara - rekao je Fedor za Telegraf.

Sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom je dugogodišnji prijatelj, a bio je i blizak njegovoj vladi pri ministarstvu sporta kao promoter MMA sporta u Rusiji. Putin je dolazio na njegove mečeve, a Fedor ističe da nikada nisu ušli u klinč, iako je i predsednik Rusije majstor džudoa.

- Vladimir Putin je izuzetan predsednik, ali čovek sporta, majstor džudoa. Ipak, nikada nisam ulazio u "klinč" sa njim. Dolazio je da gleda moje mečeve i tako mi ukazao veliku čast, a ja se trudim da ispunim svaki zadatak što se tiče promocije sporta koje dobijem - rekao je Fedor Emelijanenko za Telegraf.

Fedora poštuje i aktuelni predsednik Amerike, Donald Tramp, koji je takođe gledao njegove mečeve dok još nije postao predsednik SAD-a, u vreme kada je "Poslednji imperator" mleo rivale u ringu.

Ruski imperator se nada da će nastaviti sa svojom MMA vladavinom i da će u noći između subote i nedelje pokazati da još nije za staro gvožđe.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija