• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.06.2018

01:06

ZLATO ZA IVANU ŠPANOVIĆ: Najbolja srpska atletičarka ZABLISTALA NA Mediteranskim igrama u Taragoni!

Ostali sportovi

ZLATO ZA IVANU ŠPANOVIĆ: Najbolja srpska atletičarka ZABLISTALA NA Mediteranskim igrama u Taragoni!

Podeli vest

 Srpska atleticarka Ivana Španović osvojila je zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u Taragoni u skoku udalj

Španovićeva je najbolji rezultat ostvarila u prvoj seriji - 7,04 metara, pa je na prvom mestu ostala do kraja takmičenja.

Pored osvajanja zlatne medalje, Ivana je večeras u Taragoni oborila i rekord Mediteranskih Igara star 21. godinu, koji je iznosio 6,72m i bio u vlasništvu Grkinje Niki Ksantu. 

Drugo mesto na Igrama u Taragoni zauzela je altetičarka iz Španije Itoja Ebomenje sa daljinom od 6,83 metara, dok je srebro osvojila takođe Špankinja Dijame sa 6,68 metara.
- Zaista sam uživala i danas na nastupu i u toku boravka u Taragoni. Odlični uslovi i sjajna atmosfera u timu Srbije dodatno su me motivisali da večeras osvojim jedinu medalju koja mi je nedostajala sa velikih takmičenja. Prezadovoljna sam skokovima koje sam ostvarila, osvojenom medaljom i novim rekordom Mediteranskih Igra-  rekla je Španović.

Večerašnji skokovi sjajan su pokazatelj da smo na dobrom putu pred odbranu evropske titule u Berlinu i da sam spremna za nove izazove koji me očekuju na mitinzima Dijamantske lige, dodala je ona.

Amela Terzić je rezultatom 2:08.38 u kvalifikacijama na 800m zauzela peto mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi, što nije bilo dovoljno za plasman u finale. 

Elzan Bibić je u trci na 5000m zauzeo 13. mesto sa vremenom 14:32.05, dok je Zorana Barjaktarović nastupila u kvalifikacijama na 100m i zauzela 9. mesto.
Muška reprezentacija u basketu 3x3 je danas bez većih problema savladala reprezentaciju Andore rezultatom 22:10, dok ženska ekipa počinje takmičenje sutra utakmicom protiv ekipe Turske, navodi se u saopštenju Olimpijskog komiteta Srbije.

U biciklističkoj drumskoj trci je Veljko Stojnić zauzeo 20. mesto, a Rajović i Kalaba su se plasirali na 32. mesto u konačnom plasmanu. 
Jelena Erić je u ženskoj konkurenciji zauzela 12. mesto.

Tri boksera su danas nastupila u Taragoni. Trifun Dašić je u kategoriji do 75kg savladao Kipranina Kokinosa rezultatom 4-1, Janjić je u kategoriji -52kg takođe trijumfovao protiv Egipćanina Alija (3-1), dok je Marko Docić izgubio od Hrvata Filipija.

U džudou smo imali tri predstavnice na današnjim takmičenjima. Milica Nikolić je posle tri pobede stigla do finala, gde je izgubila u borbi za zlato i osvojila 2. mesto u kategoriji -48kg. Andrea Stojadinov (-52kg) i Marica Perišić (-57kg) nisu uspele da se plasiraju u borbe za medalje.

Rukometaši su u meču četvrtine finala poraženi od ekipe domaćina rezultatom 35:25, dok su vaterpolisti u prvoj utakmici na Mediteranskim igrama savladali ekipu Crne Gore rezultatom 6:5.

U stonom tenisu je danas nastupila Izabela Lupulesku u pojedinačnoj konkurenciji i pobedama u sva tri meča protiv Loeuillettee iz Francuske, Altinkaya iz Turske i Xiao Yao koja predstavlja Španiju izborila plasman u finale koje je na programu sutra.

IVANA ĆE OSVOJITI SVE! Stručnjaci i legende veruju da je za Španovićevu samo nebo granica!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 5 godina

Поред толико - фудбалера...Срећа па имамо једну ИВАНУ...!! Свака част за ову скромну девојку из .... - Зрењанина...!!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija