• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

04.07.2018

16:38

BIĆE PORAZA I TEŠKIH MOMENATA, ALI I VESELJA! Vujović preuzeo Železničar

Ostali sportovi

BIĆE PORAZA I TEŠKIH MOMENATA, ALI I VESELJA! Vujović preuzeo Železničar

Podeli vest

Jedan od najboljih jugoslovenskih rukometaša svih vremena Veselin Vujović predstavljen je  u Nišu kao trener vicešampiona Srbije Železničara

- Radnik na naplatnoj rampi mi je, kada me je video, rekao da je ovo veliki dan za Niš. Ispravio sam ga i rekao  da je ovo dan veliki valjda za niški sport, a on je rekao "ne, za Niš". Doček u gradu i klubu je neverovatan - rekao je Vujović na konferenciji za novinare.

Ambicija u narednoj sezoni biće da Železničar osvoji srpsko prvenstvo, kao i Seha ligu, gde će se po rečima Vujovića, prvi put susresti s vrhunskim evropskim klubovima.

- Da li će biti nekih teških momenata i poraza od ozbiljnih evropskih ekipa? Sigurno će ih biti, ali sam siguran da će biti i dosta veselja - istakao je Vujović. 

On je rekao da je siguran da neće sve uvek funkcionisati najbolje na svetu, ali da i najduži put kreće prvim korakom, a Železničar je već napravio prvi korak time što je povratio klub i stabilizovao ekipu. 

- Pitanje je koliko ćemo uspeti u kratkom periodu, ali koliko sam razumeo ljude koji su uticali da ja ovde dođem, ovo nije kratkoročan plan, već nešto što treba da Niš velikim slovima upiše na rukometnu mapu Evrope - naveo je Vujović. 

Kako je rekao Vujović, sve do danas nije bio siguran da li je doneo dobru odluku da dodje u Niš, pošto je imao nekoliko ponuda. On je kazao da sada ima blagu tremu da ispuni ogromna očekivanja koja imaju svi. 

Zna kako se osvajaju trofeji!
Veselin Vujović je nekadašnji igrač Metaloplastike, Barselone i Granoljersa, a u trenerskoj karijeri je predvodio Metaloplastiku, Sjudad Real, Vardar, Al Sad, Al Šabab, Zagreb i Koper. Takođe, bio je selektor Jugoslavije, Srbije i Crne Gore, Makedonije i Slovenije.
S Metaloplastikom i Barselonom je osvojio Ligu šampiona, a sa nacionalnim timom zlato i bronzu na Olimpijskim igrama, zlato i srebro na Svetskom prvenstvu, kao i bronzu na Evropskom prvenstvu.

- Ne bih došao da se moje emocije nisu poklopile sa emocijama ljudi koje vode klub. Okidač je bilo to kada sam na utakmici s Vojvodinom video s koliko emocija su predsednik kluba i gradonačelnik pratili sve to - kazao je Vujović. 

Rekao je da se iskreno nada da će navijači u Nišu prepoznati da klub radi jednu dobru stvar, jer bez publike nema ekipe i nema ničega. 

- Železničar ima sjajne momke koji su odigrali u prošloj sezoni sjajnu igru. Verujem da mogu mnogo više i bolje. Nadam se da niko neće odustati kada im budem podelio zadatke - rekao je Vujović. 

Po njegovim rečima, neki novi igrači će doći u klub, neki su otišli, ali je sve to "sastavni deo sporta". 

Železničar bi trebalo da krene na pripreme na Zlatibor 20. ili 23. jula, a nakon toga će odigrati nekoliko turnira, između ostalih i veliki medjunarodni turnir u Strugi. 

starsport


Gradonačelnik Niša Darko Bulatović ovom prilikom je obećao punu podršku grada Železničaru u daljem takmičenju i podsetio da klub pune dve godine, do prošlog leta, nije radio niti postojao.On je istakao da je grad uložio u Železničar 28 miliona dinara, a da su igrači i rukovodstvo kluba opravdali ulaganja i ostvarili sve zacrtane ciljeve. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija