• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.07.2018

16:30

IVANA ŠPANOVIĆ NAJAVILA PENZIJU: Još "samo" OVA dva zlata i dosta!

Ostali sportovi

IVANA ŠPANOVIĆ NAJAVILA PENZIJU: Još "samo" OVA dva zlata i dosta!

Podeli vest

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović najavila je da će otići u penziju kada osvoji najsjajnija odličja na dva najvažnija takmičenja

Španovićeva je prethodnih nekoliko sezona u svetskom vrhu, gotovo da nema takmičenja sa kog je došla, a da nije uzela medalju.

Aktuelna svetska dvoranska prvakinja ima dva cilja pre nego što ode u penziju - zlato na Svetskom prvenstvu na otvorenom i na Olimpijskim igrama.

- Prvo mi je cilj bio da osvojim medalju sa svih takmičenja, a sada kada sam u tome uspela, cilj mi je postao "samo" da osvojim zlato na Svetskom prvenstvu na otvorenom i zlato na Olimpijskim igrama. Ostala zlata već imam - rekla je Španovićeva, prenosi Maxbetsport.

Pre Svetskog prvenstva i OI našu atletičarku očekuje Evropsko prvenstvo koje će se održati od 7. do 12. avgusta u Berlinu. Španovićeva će na njemu braniti zlato osvojeno u Amsterdamu pre dve godine.

- Napunila sam 28 godina, vidim da je velika razlika u odnosu na vreme kada sam počinjala karijeru u seniorskoj konkurenciji. Prvo sam bila željna dokazivanja, pa onda medalja, pa na kraju to više nije postala ni bilo koja medalja, već samo zlato. Osećam da moje rivalke jedva čekaju da me pobede. To je nešto što mi i treba, u tome pronalazim motivaciju - istakla je Ivana i dodala:

- Nikada me nije plašila veličina takmičenja, niti me je zanimao rezultat drugih takmičarki na papiru. Uvek sam se okretala samo sebi. Kad sam spremna, znam da mogu mnogo. Uvek ostajem dosta škrta na rečima za druge, jer nema tu neke preterane filozofije, važno je samo pojaviti se spreman. Mene u Berlinu zanima samo da ponovo osvojim evropsku titulu - poručila je Španovićeva.

Ona je izdvojila i dve takmičarke za koje smatra da će joj biti najveća konkurencija na šampionatu u Berlinu.

- Imam dve glavne konkurentkinje, Lorejn Ugen iz Velike Britanije i Nemicu Malajku Mihambo, mlade atletičarke koje će biti ozbiljne skakačice. Opet će mi u Berlinu biti potreban skok preko sedam metara za zlato - zaključila je Španovićeva.

Ona je do sada osvojila dva zlata na evropskim prvenstvima u dvorani, zlato i srebro na evropskim prvenstvima na otvorenom, zlato, srebro i bronzu na svetskim prvenstvima u dvorani, dve bronze na svetskim prvenstvima na otvorenom i bronzanu medalju na Olimpijskim igrama.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija