• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.07.2018

11:10

(FOTO) UKRAJINSKA SENZACIJA U BAZENU! Tinejdžer dominirao u Beogradu, Rusi silni u štafetama!

Ostali sportovi

(FOTO) UKRAJINSKA SENZACIJA U BAZENU! Tinejdžer dominirao u Beogradu, Rusi silni u štafetama!

Podeli vest

Četvrtog dana takmičenja na Svetskom prventvu u plivanju perajima i brzom ronjenju za seniore u Beogradu održana su takmičenja u tri discipline u ženskoj i muškoj konkurenciji. Rusija je dominirala u štafetama, a najprijatnije iznenađenje priredio je 17-godišnji Ukrajinac Olaksil Zakarov, koji je pobedio u trci na 800 metara

Finalna takmičenja počela su trkom na 50 metara ronjenja na dah, sa mono perajom za žene. Na startu finala bile su po dve Kolumbijke, Korejke i Kineskinje, dok su dva preostala mesta zauzele takmičarke iz Rusije i Grčke.

Zato nije ni čudo što su Kineskinjama pripala dva odličja - zlato i bronza, a između njih našla se takmičarka iz Južne Koreje. Nije bilo obaranja rekorda, ali je Čeng Jing Shu pobedila sa 15 sekundi i 90 stotinki, Korejka Miri Yun bila je druga, a treća do cilja je stigla Jagi Lin.

Vladimir Mladenović

U konkurenciji muškaraca, u istoj disciplini, zlatnu i srebrnu medalju osvojili su Rusi Vladimir Žuravlev i Pavel Kabanov, bronzu Korejac Kvanho Li.

Kineskinje su bile veoma raspoložene danas, pa su uzele dve medalje i u trci na 800 metara. Nova svetska šampionka Ji Ting Sun do titule je došla ubedljivo, pošto je svoje glavne konkurentkinje drugoplasiranu Ukrajinku Jevheniju Olijenikuovu ostavila iza sebe za gotovo osam sekundi, kao i trećeplasiranu Kineskinju Si Jia Čen.

Ipak, ovaj poslednji dan takmičenja na bazenu obeležio je pobednik trke na 800 metara, mladi, 17-godišnji  Ukrajinac Oleksil Zakarov, kome nije smetalo da iza sebe ostavi mnogo iskusnije takmičare.

Vladimir Mladenović

Posle trke bio je veoma srećan i nije krio oduševljenje zbog trijumfa u Beogradu.

- Moram da pohvalim organizatore, stvarno su nam omogućili vrhunske uslove. Sviđa mi se kakva je atmosfera na ovom takmičenju. U suštini, meni je sve  super - rekao je mladi Ukrajinac, koji je prvi put u Beogradu, gradu koji će pamtiti po velikom uspehu na početku karijere.

U štafetama (4x100m) dominirali su takmičari iz Rusije. Ruskinje su sasvim zasluženo došle do zlatne medelja, pošto su bile bolje od Kine i Kolumbije, dok su Rusi bili brži od Južne Koreje i Italije. U timu Rusije bio je Vladimir Zhuravlev, kome je ovo druga zlatna medalja u stiom danu, kao i Pavel Kabanov koji je srebru dodao i zlato.

Vladimir Mladenović

Štafeta Kolumbije trku je završila na drugom mestu, ali je zbog povrede pravila, posle sudijske konsultacije diskvalifikovana.  

Svetsko prvenstvo se nastavlja na Adi Ciganliji, na otvorenom, gde će se održati trke na dugim distancama.

Vladimir Mladenović





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija