• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.07.2018

09:43

SRBIJA DEMOLIRALA HRVATSKU! Da se zna ko je gazda! "Delfini" u finalu EP!

Ostali sportovi

SRBIJA DEMOLIRALA HRVATSKU! Da se zna ko je gazda! "Delfini" u finalu EP!

Podeli vest

Srpski vaterpolisti pobedili su u polufinalu Evropskog prvenstva selekciju Hrvatske sa 9:7 (5:3, 1:1, 1:1, 2:2) i boriće se za titulu

"Delfini" su trostruki uzastopni prvaci Evrope i sada će se boriti za četvrtu titulu u nizu. Protivnik će im biti Italijani ili Španci.

Izabranici Dejana Savića su odlično igrali od početka utakmice, i pitanje pobednika se praktično nije postavilo nijednog trenutka.

Hrvati nijednom nisu bili u vođstvu, a od kada su "delfini" poveli 4:2 sredinom prve četvrtine, više nisu ispuštali prednost.

Prva deonica je bila ubedljivo najefikasnija (5:3), da bi u naredne tri, odbrane bile na mnogo višem nivou na obe strane.

U timu Srbije su najefikasniji bili Miloš Ćuk i Dušan Mandić sa po tri gola, a po jednom su se upisali Nikola Jakšić, Andrija Prlainović i Stefan Mitrović.

utakmicu je obeležio i skandalozan potez Lorena Fatovića, koji je početkom druge četvrtine pesnisom udario Filipa Filipovića.

SRBIJA - HRVATSKA 9:7 (5:3, 1:1, 1:1, 2:2)

Bazen u Barseloni. Sudije: Naumov (Rusija) i Korizna (Poljska).

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić, Rašović, Ranđelović, Ćuk, D. Pijetlović, Vico, Aleksić, Jakšić, Filipović, Prlainović, S. Mitrović, B. Mitrović. 

HRVATSKA: Bijač, Macan, Fatović, Lončar, Joković, Buljubašić, Vukičević, Bušlje, Lovre, Vrlić, Setka, Havijer Garsija, Marcelić.

TOK MEČA

Četvrta četvrtina:

Utešan pogodak Vukčevića za kraj meča - 9:7.

Dušan Mandić postiže treći gol večeras. Kakva hladnokrvnost. Majstorski. Tri minuta pre kraja meča Srbija ima ptri gola prednosti - 9:6. 

Hrvati iz peterca stižu do gola, a strerlac je Ante Vukićević - 8:6.

GOL! Andrija Prlainović kruniše inicijativu Srbije. Dva napada sa igračem više imali su Delfini pre egzekucije sjajnog Andrije. Još šest minuta do kraja utakmice - 8:5.

Treća četvrtina:

Pogodak za Hrvatsku. Stelac je Bušlje - 7:5. Srpski selektor je tražio tajm-aut. Imaćemo i igrača više u poslednjih 35 sekundi.

GOL! Stefan Mitrović! Sjajan šut sa levog krila srpskog reprezentativca. Srbija vodi sa 7:4, 1:34 pre kraja ove četvrtine.

Druga četvrtina:

Smanjili su Hrvati zaostatak, Bušlje je bio strelac, a onda u poslednjem napadu, iako su Hrvati imali igrača više, naši vaterpolisti su se sjajno odbranili - 6:4.

GOL! Srbija vodi 6:3, Mandić je strelac!

Sada po jedan crveni karton na obe strane. Ćuk i Fatović su isključeni!

Prva četvrtina je bila veoma efikasna, ali u drugoj nema golova posle pet minuta.

Odbranili su se "delfini" u prvom napadu, a onda je Fatović udario Filipovića u lice, ali sudije to nisu videle.

Prva četvrtina:

Dva gola prednosti na kraju prve četvrtine! Imali su Hrvati igrača više u poslednjem napadu, ali je Rašović izblokirao Vukičevića.

Bomba! Miloš Ćuk je odapeo iz daljine i probušio Bijača! Treći gol Ćuka - 5:3.

Smanjili su Hrvati preko Vrlića, koji je sa dva metra savladao Mitrovića.

Srbija vodi 4:2! "Delfini" su realizovali igrača više, strelac je Ćuk, ali velike zasluge za Prlainovića, koji je asistencijom prevario kompletnu odbranu Hrvata.

Imali su dva igrača više Hrvati u narednom napadu, ali je Mitrović odbranio! Na drugoj strani Mandić koristi igrača više i donosi novu prednost Srbiji - 3:2.

Opet su izjednačili Hrvati, koji su još jednom iskoristili igrača više. Joković je pogodio - 2:2.

Dva isključenja u hrvatskom timu, strpljivo su naši gradili napad i na kraju pogodak Ćuka - 2:1. 

Uzvratili su Hrvati, isto posle igrača više. Strelac je Vukičević - 1:1.

Igrač više za Srbiju i odmah vođstvo. Odlična asistencija Prlainovića, a mrežu rivala je zatresao Jakšić - 1:0.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jovan

pre 5 godina

@Lala iz Banata Sa kim ces se ti cerati nesreco jedna. Ceraces se po komentarima, svaki dan, nemas zivot.

Milorad Culibrk

pre 5 godina

Bravo za Delfine PONOS SPORTA SRBIJE SRECNO U FINALU.

dana

pre 5 godina

Bravo Delfini samo napred i mi cemo slaviti zlatnu medalju, najbolji ste!

Milan

pre 5 godina

Baš smo ih demolirali. Sa dva gola razlike????

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija