• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.08.2018

17:49

ŠOKANTNA ODLUKA IVANE ŠPANOVIĆ! Srpska atletičarka odustala od finala EP zbog povrede!

Ostali sportovi

ŠOKANTNA ODLUKA IVANE ŠPANOVIĆ! Srpska atletičarka odustala od finala EP zbog povrede!

Podeli vest

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović neće nastupiti u finalu Evropskog šampionata u Berlinu

Ovu tešku odluku doneo je stručni tim Ivane Španović posle detaljne analize povrede zadobijene u kvalifikacijama.

Ivana je u finale ušla kao prvoplasirana skokom od 6,84m, međutim, u kvalifikacijama Španovićeva je osetila bol u tetivi i medicinski tim odmah je preuzeo sve potrebne mere. Urađeni su detaljni pregledi i analize, a Ivana je odmah krenula sa terapijama.

Imala sam ogromnu želju da nastavim, znala sam da mogu da istrpim bol, ali kad sam saznala da je u pitanju ruptura ahilove tetive poslušala sam savet medicinskog tima da odustanem od nastupa u finalu. Nastavljam sa terapijama i nadam se brzom povratku na stazuIvana Španović

- Povrede su nažalost sastavni deo sporta i ovo je jedna od najtežih odluka, ali verujem najbolja kad je u pitanju nastavak karijere. Imala sam ogromnu želju da nastavim, znala sam da mogu da istrpim bol, ali kad sam saznala da je u pitanju ruptura ahilove tetive poslušala sam savet medicinskog tima da odustanem od nastupa u finalu. Nastavljam sa terapijama i nadam se brzom povratku na stazu - izjavila je Španovićeva.

Trener naše atletičarke Goran Obradović kaže da je Ivanin tim doneo odluku da ne učestuje u finalu.

- Ivana neće skakati u finalu Evropskog Prvenstva u Berlinu. Tu odluku je doneo Ivanin tim nakon očitanih nalaza magnetne rezonance. Ivana je doživela neugodnu povredu ahilove tetive desne noge u toku kvalifikacija skoka udalj. U prvom momentu je izgledalo da povreda nije teže prirode, ali je snimak magnetne rezonance pokazao da je povreda ozbiljnija, parcijalna rutura ahilove tetive i da bi Ivana skaknjem u finalu mogla ugroziti nastavak karijere - izjavio je trener Obradović.

Reuters


Ivana je ranije ove godine postala svetska prvakinja u dvorani, a svoju kolekciju medalja upotpunila je zlatom osvojenim na Mediteranskim Igrama u Taragoni. Inače, Španovićeva je do sada u karijeri osvojila ukupno četiri medalje sa evropskih šampionata na otvrorenom i dvorani, tri zlata i jednu srebrno odličje, a ovo je bila prilika za novo zlato i novi nacionalni rekord.

Reuters




Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17