• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

13.08.2018

10:16

IVANA JE KAO PITBUL, PO SVAKU CENU HTELA DA SKAČE! Španovićevu jedva ubedili da odustane od finala!

Ostali sportovi

IVANA JE KAO PITBUL, PO SVAKU CENU HTELA DA SKAČE! Španovićevu jedva ubedili da odustane od finala!

Podeli vest

Ivanu Španović su jedva ubedili da ne učestvuje u finalu Evropskog prvenstva u Berlinu u skoku udalj, kako ne bi pogoršala povredu, kaže njen trener Goran Obradovć

Ivana je povredila Ahilovi tetivu tokom kvalifikacija, pa je morala da propusti takmičenje za medalju. Obradović je objasnio šta se dešavalo 24 sata pre finala i kako su na kraju doneli tešku odluku.

- Bio je to ceo proces sa pregledima i čekanjem rezultata, a konačne nalaze smo saznali u petak kasno uveče. U subotu ujutru smo razgovarali mi unutar stručnog štaba, a oko tri po podne smo doneli odluku da se ne rizikuje, da ne nastane još veća šteta. Finale je bilo zakazano u 20 časova, a Ivana je, naravno, burno reagovala - kazao je za Novosti Obradović.

Nije odrazna noga

Sreća u nesreći je to što Ivana nije povredila odraznu nogu. 
- U pitanju je desna, koju zovemo zamašna. Leva je odrazna, pa smo u tom segmentu mirni.

Iako je tokom preliminarne runde trpela bol, uopšte nije razmatrala opciju da ne izađe na zaletište.

- Želela je da skače po svaku cenu, znate kakvi su sportisti u tim situacijama, kao pitbulovi bi da grabe ka medaljama. Bila je u životnoj formi na otvorenom, rekla mi je da se oseća spremnom kao pred finale u Beogradu, kada je skočila 7,24.

Bez sumnje je mogla da osovji još jedno zlato, jer je njen rezultat u kvalifikacijama bio bolje i šampionskog skoka. 

- Nije to olimpijsko zlato pa da rizikuje. Već ima tri evropska. Mogla je da nastupi i da iz jednog pokušaja uzme titulu bez ikakvih posledica, ali isto tako je posle toga mogla da pauzira godinu dana i ode na operaciju u slučaju da je nešto pošlo po zlu - rekao je iskusni stručnjak.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija