• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.08.2018

17:49

DOKTOR ASS OBJASNIO: Kao kad kod konopca popusti deo vlakana, ali Ivana će opet osvajati zlata!

Ostali sportovi

DOKTOR ASS OBJASNIO: Kao kad kod konopca popusti deo vlakana, ali Ivana će opet osvajati zlata!

Podeli vest

Ivani Španović zbog povrede Ahilove tetive nije ugrožena karijera, oporaviće se ona u potpunosti i opet će osvajati zlatne medalje, poručuje predsednik Zdravstvene komisije Atletskog saveza Srbije Nikola Čikiriz

Doktor kaže da je kod Španovićeve došlo do istezanja tetive na desnoj nozi, koju ne koristi da bi se odrazila prilikom skoka udalj, i to je dobra vest.

Ivana je zbog povrede morala da otkaže učešće u finalu Evropskog prvenstva u Berlinu, gde je trebalo da brani zlatnu medalju.

Htela da ignoriše bol
Znala sam da mogu da istrpim bol, ali kad sam saznala da je u pitanju Ahilova tetiva, rešila sam da odustanemIvana Španović

Stradala desna noga

Atraktivna Zrenjaninka je otkrila da je mogla da ugrozi karijeru nastupom u finalu, a i doktor Nikola Čikiriz za Informer kaže da je bolje što se Španovićeva povukla s takmičenja.

- Naš lekarski tim na EP imao je stav da Ivana ne bi trebalo da skače kako ne bi rizikovala povredu, a samim tim i pauzu od osam meseci. Da se takmičila, mogla je da dovede u pitanje i dalju karijeru. Njoj nije pukla Ahilova tetiva, već je imala parcijalnu rupturu. Šta to znači? Ahilova tetiva ima određeni broj vlakana, koja su popustila. Kao kad kod konopca popusti deo vlakana. Sad čekamo da se ta vlakna obnove, a Španovićeva će dobiti odgovarajuću terapiju - kaže Čikiriz.

Doktor ASS objašnjava da će se naša najbolja atletičarka posle oporavka osećati kao da povrede nije ni bilo.

- Ivana je naša zlatna devojka, bolje što nije rizikovala, jer će se uskoro oporaviti i opet će nam doneti neko zlato. Povredila je desnu nogu, koja joj nije odrazna, tako da ne postoji nikakva bojazan da će završiti karijeru. Vratiće se u potpunosti, neće biti dugo van staze. Kad se oporavi, biće kao da se povreda nije ni desila - objašnjava doktor Čikiriz za naš list.

Isto se povređivali Bekam, Brajant, Peković, Mijat...

Povredu Ahilove tetive imali su i poznati fudbaler Dejvid Bekam i legendarni košarkaš Kobi Brajant. Obojica su to prebrodili i vratili se na teren bez posledica. Ipak, poznati crnogorski košarkaš Nikola Peković je zbog te povrede morao da završi karijeru, a Predrag Mijatović nakon povrede Ahilove tetive dok je bio u Fiorentini više nikad nije igrao na visokom nivou.

Specijalista sportske medicine juče nije mogao precizno da nam otkrije koliko dugo će trajati pauza.

- Nije Ivana bila prvi put u finalu pa da je morala da skače. Ponovo će biti u prilici da osvoji neko veliko odličje. Ne zna se još koliko će trajati pauza, jer ne znam detalje magnetne rezonance - ističe Čikiriz.

Kraj sezone

Španovićeva je potvrdila da je sezona za nju završena, tako da neće braniti titulu ni u Dijamantskoj ligi.

- Povrede su, nažalost, sastavni deo sporta i ovo je jedna od najtežih odluka, ali verujem i najbolja kad je u pitanju nastavak karijere. Imala sam ogromnu želju da nastavim, znala sam da mogu da istrpim bol, ali kad sam saznala da je u pitanju ruptura Ahilove tetive, poslušala sam savet medicinskog tima da odustanem od nastupa u finalu. Nastavljam sa terapijama i nadam se brzom povratku na stazu. Do sledeće sezone - poručila je Ivana.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Muk i tišina u Banjskom polju! Puste ulice nakon što je MUP obustavio pretragu za Dankom (2), ali meštani nemaju nameru da odustanu! (FOTO, VIDEO)
Društvo

Muk i tišina u Banjskom polju! Puste ulice nakon što je MUP obustavio pretragu za Dankom (2), ali meštani nemaju nameru da odustanu! (FOTO, VIDEO)

Nakon što su pripadnici MUP-a posle detaljne potrage koja je trajala punih 27 sati za nestalom dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić, obustavili potragu u prigradskom naselju Banjsko Polje kod Brestovačke Banje, jer su svi rezultati ukazali da se devojčica ne nalazi na ovom području, površine od oko 10 kvadratnih kilometara, nastao je muk i tišina.

27.03.2024

22:40

TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!
Live TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!

Pripadnici Ministarstva unutrsanjih poslova nakon 27 sati deetaljne pretrage terena u potrazi za Dankom Ilic, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadasnji pezultati ukazuju da se devojcica ne nalazi na ovom podrucju. Policija nastavlja inzenzivan operativan rad, a istraga je usmerena u drugom smeru. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Blažo Marković, bivši predsednik sindikata MUP-a i Mihajlo Janjic iz Centra za drustvenu stabilnost.

28.03.2024

08:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija