• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

21.08.2018

16:12

VATERPOLISTI NAJZAD NA NULI! Jelenić: A, sada da pomognemo Partizanu i Zvezdi!

Ostali sportovi

VATERPOLISTI NAJZAD NA NULI! Jelenić: A, sada da pomognemo Partizanu i Zvezdi!

Podeli vest

Vaterpolo savez Srbije radi u novim okolnostima i više nema dugove, izjavio je  predsednik te organizacije Viktor Jelenić

- Više ne postoji dug saveza. Kada sam govorio na Skupštini u aprilu, dug je iznosio 1,3 miliona evra. Sada smo na nuli. Veliku zahvalnost dugujemo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji nam je pomogao da rešimo tešku situaciju i da krenemo od nule - rekao je Jelenić, a preneo sajt Vaterpolo saveza Srbije.

On je naveo da je cilj da se u narednom periodu reši problem klubova na najbolji mogući način.

- Kontinuitet medalja postoji decenijama. Da bi tako bilo i ubuduće, moramo da podignemo klubove, pre svega Partizan i Crvenu zvezdu koji su najprepoznatljiviji, ali naravno i ostale u Srbiji. Oni su baza za stvaranje igrača. Baza uspeha nacionalnih selekcija. Tako možemo da budemo konkurentni rivalima u Evropi - dodao je Jelenić.

Bez Partizana nema ni srpskog vaterpolaPredsednik VSS Jelenić je najaviopomoć Partizanu u vezi s bazenom.
- Bez Partizana ne bi bilo jugoslovenskog i srpskog vaterpola. Imali su odlične uslove, vrhunske trenere... sada je to palo. Moramo da ga podignemo, da Zvezdi omogućimo bolje uslove, više termina za trening. Kroz razgovore s lokalnom samoupravom pokušaćemo da dodjemo u situaciju da se što više dece bavi vaterpolom. Da ne budu na ulici i time bi izvršili svoju društvenu odgovornost - kazao je predsednik Saveza.

Po njegovim rečima, gotovo svi klubovi imaju besplatne termine, dok je u Beogradu najteže jer je malo bazena za mnogo klubova, a potrebna je kategorizacija, "da se vidi ko stvara vrhunske igrače i postiže rezultate, a ko postoji samo rekreativno ili komercijalno".

Jelenić je kazao da Beogradu nedostaju dva bazena jer na Novom Beogradu ima samo jedan, a u delu opštine Palilula na levoj obali Dunava nijedan.

- Sada smo na novim projektima. Hoćemo da uložimo u trenere, želimo bolju infrastrukturu, pojačamo klubove. Ideje su tu, želja za radom je tu i verujem da ćemo bar 80 odsto da uradimo. Jer, prepoznati smo, predstavljamo brend Srbije, a sa situacijom bez dugova mnogo se lakše diše - kazao je Jelenić.

Generalni sekretar VSS-a Nemanja Marijan izjavio je da je strategija koja je obuhvatala dugove "pala u vodu", da je situacija bila dramatična i da se sada "kreće od nule".

Marijan je rekao i da Srbija želi organizaciju Svetskog prvenstva 2025. godine za pet olimpijskih sportova i da je na početku tog projekta.

Dejan SavićVSS/UNIQA

Dejan Savić

Selektor reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je da je novina to što se "kreće od nule".

- Ne znam kako ćemo sada. Do sada smo uspešno plivali kroz probleme, a kako ćemo bez problema... Da krećemo od nule, to je novina za nas. Ranije bi počinjali na minus 40 kao u Sibiru - rekao je Savić.

On je dodao da Srbija ima "neverovatan niz medalja", veći broj od Jugoslavije i da vaterpolo više nije "sport trenutka".

- Imamo neka obećanja, novi bazeni bi bili zalog za budućnost. Sada imamo momenat da je neko prema nama pokazao ogromnu pažnju i to treba da iskoristimo. Što se reprezentacije tiče, osvojili smo zlato na Mediteranu kao usputnoj stanici za Barselonu (EP). Tamo smo ispunili cilj, a u narednoj godini glavni zadatak je što pre obezbedjivanje vize za Olimpijske igre u Tokiju. Najvažnije je da imamo sada ovakvu situaciju i da možemo da slobodno da radimo pre svega na jačanju klubova, poboljšanju infrastrukture, trenerskog kadra - rekao je Savić. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija