• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.09.2018

18:16

SAHRANJEN MARIJAN BENEŠ, ispraćen uz himnu "Hej Sloveni"!

Ostali sportovi

SAHRANJEN MARIJAN BENEŠ, ispraćen uz himnu "Hej Sloveni"!

Podeli vest

Banjaluka se oprostila od svoje legende - Marijana Beneša. Banski dvor je bio premali da primi sve ljude koji su želeli da se oproste od velikana svetskog boksa i upišu se u knjigu žalosti

Banski dvor je bio premali da primi sve ljude koji su želeli da se oproste od velikana svetskog boksa i upišu se u knjigu žalosti

Svi su se sa setom prisećali velikih, sjajnih borbi kojima je Marijan dolazio do brojnih titula i trofeja i pronosio slavu, kako je uvek isticao, “njegove Banjaluke”. Beneš je obožavao grad na Vrbasu i bivšu Jugoslaviju, pa je tokom komemoracije intonirana i himna “Hej Sloveni”, koju je preko 40 puta slušao na raznim pobedničkim podijumima, piše Srpskainfo.

Komemoracija je završena pesmom koju je Marijan obožavao - “Zbog jedne divne crne žene”.

Tadija Kačar, rekao je da je otišao najbolji od njih.

- Teško mi je prihvatiti istinu da nas je napustio Marijan Beneš, sjajni borac i veliki šampion. Teško mi je prihvatiti jer sam dva dana pre njegovog odlaska bio u Banjaluci sa njegovom pažljivom i brižnom suprugom. Verovao sam u nemoguće. Marijan je bjo jedan od najkvalitetnijih boksera, ljudi u Jugoslaviji, borac, džentlmen, patriota i velika ljudina. Bio je bokser čeličnih pesnica i lavljeg srca, a opet pesnička duša. Njegov odlazak vratio ga je na vrh sportskih rubrika, njegove borbe se opet gledaju, a stihovi se čitaju. Poslednja runda je najteža prepreka, u kojoj se donosi odluka o pobedniku. Njegovim odlaskom otišao je najveći među nama. Dragi prijatelju, pobratime, možda zadnji udarac koji je označio tvoj kraj vodi na lepše mesto. Ti si odavno u legendi, sada si samo zakovan u zlatni ram – oprostio se od prijatelja Kačar.

Komemoracija je završena pesmom koju je Marijan obožavao - “Zbog jedne divne crne žene”.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija