• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.10.2018

21:04

UHAPŠEN ZBOG KORUPCIJE I JOŠ PRETI: Vređanje i klevetanje Siniše Jasnića biće sankcionisano?!

Ostali sportovi

UHAPŠEN ZBOG KORUPCIJE I JOŠ PRETI: Vređanje i klevetanje Siniše Jasnića biće sankcionisano?!

Podeli vest

Svako vređanje, ili klevetanje gospodina (Siniše) Jasnića, ali i ostalih članova rukovodstva Tekvondo asocijacije Srbije, biće procesuirano i sankcionisano u skladu sa Statutom TAS i zakonskim propisima, poručeno je klubovima iz vrha nacionalnog saveza u tom sportu

U dopisu koji su potpisali generalni sekretar TAS-a Miroslav Krklješ i predsednik Dejan Burčul, navodi se i da hapšenje Jasnića, koji je, inače, potpredsednik TAS-a, neće uticati na rad Upravnog odbora jer to telo poseduje potreban kvorum za zasedanje i donošenje odluka.

„Posebno napominjemo da su bilo kakve insinuacije ili komentari koji se tiču krivice gospodina Jasnića krajnje maliciozne, a u najmanju ruku preuranjene. Gospodin Jasnić je savesno i uredno obavljao svoj posao kao član UO TAS, te novinske natpise ne treba uzimati a priori kao tačne, naročito uzevši u obzir da nadležne državne institucije još uvek nisu donele pravosnažnu odluku u postupku protiv gospodina Jasnića, a Ustav Republike Srbije jasno propisuje pretpostavku nevinosti, odnosno da se svako smatra nevinim za krivično delo dok se njegova krivica ne utvrdi pravnosnažnom odlukom suda“, navode iz uprave TAS-a i uz upozorenje pozivaju klubove „da se suzdrže od bilo kakvih preuranjenih zaključaka i komentara, te da nastave zajedno da rade i doprinose razvoju i popularizaciji tekvondo sporta u Republici Srbiji, a državne institucije da puste da rade svoj posao u skladu sa zakonom i Ustavom“.

Podsetimo, Jasnić je pre desetak godina bio pravosnažno osuđen zbog zloupotrebe poslovnih platnih kartica fakulteta za sport u Novom Sadu, zbog čega je izgubio taj posao. Pre četiri dana uhapšen je zbog sumnje da je kao predsednik Univerzitetskog sportskog saveza Srbije, malverzacijama sa službenim platnim karticama oštetio tu organizaciju za najmanje 13 miliona dinara.

S obzirom na to da istragu vodi Posebno odeljenje za borbu protiv korupcije pri Višem javnom tužilaštvu, očekivanja su da se istraga proširi ne samo na Jasnićeve poslove oko organizacije Univerzijade, nego i po prijavama koje su stigle na rad uprave TAS-a.

U njima se pominju „naduvane fakture“, višemilionske duple nagrade za trenere, ali i prodaja lažnih diploma o stručnom zvanju, o čemu je Danas pisao. Većinu tih prijava podneo je Beogradski tekvondo savez, zbog čega je pre dve nedelje isključen iz TAS-a. Iako su klubovi koje je okupljao taj savez ostali u članstvu nacionalne asocijacije, njihove takmičarke koje su na zvaničnim nadmetanjima osvajale medalje, nisu mogle da dobiju overu rezultata, što je bilo potrebno za učešće na gradskom konkursu za sredstva podrške ženskom sportu.

Iz tog ugla, upozorenje poslato klubovima nakon hapšenja Jasnića, osim eha da bi klubovi možda mogli nešto i da otkriju javnosti što se nije znalo, dobija i konkretniju naznaku da je najavljeno „procesuiranje i sankcionisanje“ realna pretnja.

UHAPŠEN SINIŠA JASNIĆ! Sumnja se da je proneverio više od 13 miliona dinara




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 5 godina

PA PRETE. BANDA LOPOVSKA SE OSILILA. MISLE TO DO VEKA MOŽE TAKO. GOTOVO JE LOPOVI.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17