• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: M. Stefanović

20.10.2018

09:42

SRPKINJE NA KORAK DO SVETSKOG TRONA! Naše odbojkašice PRVI PUT U ISTORIJI igraju u finalu Svetskog prvenstva!

Ostali sportovi

SRPKINJE NA KORAK DO SVETSKOG TRONA! Naše odbojkašice PRVI PUT U ISTORIJI igraju u finalu Svetskog prvenstva!

Podeli vest

Izabranice selektora Zorana Terzića u polufinalu savladale Holandiju 3:1 (25:22, 26:28, 25:19,25:23), a danas ih očekuje meč za titulu protiv Italije

Srpske odbojkašice ispisale su istoriju! Naše devojke prvi put u istoriji plasirale su se u finale Svetskog prvenstva i za šampionski trofej boriće se protiv Italije u subotu (12.40, Sport klub1) u Jokohami!

Naše devojke su u petak u polufinalu savladale Holandiju 3:1 (25:22, 26:28, 25:19,25:23). Time su nadmašile najveći uspeh srpske ženske odbojke na svetskim prvenstvima - bronzanu medalju osvojenu 2006. godine.

(12.40, SK1) SRBIJA - ITALIJA! Srpkinje osvajaju svetski vrh i vraćaju film na 2006.

Ostvarili se snovi

Selektor Srbije Zoran Terzić kaže da naše devojke još nisu pokazale sve što znaju.

- Cilj smo delimično ispunili, ali ovo nije kraj. Ostvarili smo najveći uspeh na svetskim prvenstvima u istoriji srpske ženske odbojke i zbog toga sam veoma ponosan. To nam je bio san i ove devojke su to uspele da sprovedu u delo. Međutim, posao još nije završen. Očekuje nas još jedna jako bitna utakmica. Moramo da učinimo sve što možemo kako bismo osvojili zlato. Dobro poznajemo Italijanke i svesni smo da nas očekuje velika borba - zaključuje Terzić.

Foto: Beta

 

DEVOJKE, SAD JURIŠ NA ZLATO! Selektor zna kako: Dati poslednji atom snage i odigrati, pre svega, glavom!

Heroj meča sa Holandijom bila je Tijana Bošković, koja je imala čak 30 poena. Korektor srpskog tima veruje da njene saigračice i ona mogu da se popnu na najviši stepenik pobedničkog postolja.

- Srećne smo zbog dosadašnjeg uspeha, ali ne nameravamo da se zaustavimo ovde. Tek nam predstoji najbitniji meč. Želimo da ponovimo dobru partiju i u velikom finalu. Znamo da će biti teško i da je veliki pritisak, ali verujem u naš tim. Za ovaj veliki uspeh zaslužna je svaka devojka i ne bih nikog posebno izdvajala. Igrale smo timski na ovom prvenstvu i to nas je dovelo do borbe za šampionski trofej - objašnjava Boškovićeva.

Mihajlovićeva: Idemo na svetski tron


Srpska odbojkašica Brankica Mihajlović uverena je da će se naša reprezentacija popeti na svetski tron.

- Presrećna sam, ne znam šta bih više rekla. Borićemo se za najsjajnije odličje na Svetskom prvenstvu i to je ogroman uspeh. Posle srebra na Olimpijskim igrama 2016. godine, sada želimo svetsko zlato. Imamo kvalitet da se popnemo na pobednički tron, samo to moramo da pokažemo u velikom finalu - objašnjava Mihajlovićeva.

Bez iznenađenja

Naše devojke su već jednom savladale Italijanke na ovom turniru, i to u drugoj utakmici završne faze takmičenja. Bilo je 3:1 za Srbiju, a naša odbojkašica Bjanka Buša veruje da njene saigračice i ona mogu i to da ponove.

SRPKINJE IGRAJU PROTIV ITALIJANKI za zlato na Svetskom prvenstvu u Japanu!

- Dobro poznajemo italijanske odbojkašice, već smo igrale sa njima, tako da neće biti nekih velikih iznenađenja. Biće to pravo finale, duel dve najbolje ekipe na turniru, a očekujem da trijumfujemo. Pobedile smo ih u prvom meču, verujem da će tako biti i ovog puta. Ukoliko budemo odigrale kako znamo, protivnice neće imati mnogo šansi - zaključuje Buša.

Ako bi osvojile zlato, naše odbojkašice bi ostvarile najveći uspeh u istoriji. Reprezentacija Srbije je dosad dva puta bila šampion Evrope (2011. i 2017), a na Olimpijskim igrama najznačajnije dostignuće je srebro osvojeno pre dve godine u Rio de Žaneiru.



 




 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17