• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.12.2018

22:28

(VIDEO) SRBIJA BEZ POLUFINALA EP! Rukometašice vodile pa se raspale i ispustile pobedu protiv Crne Gore!

Ostali sportovi

(VIDEO) SRBIJA BEZ POLUFINALA EP! Rukometašice vodile pa se raspale i ispustile pobedu protiv Crne Gore!

Podeli vest

Rukometašice Srbije poražene su od Crne Gore rezultatom 28:27 i tako izgubile sve šanse da se domognu polufinala Evropskog prvenstva u Francuskoj

 

Srpkinje su imale prednost i od četiri gola protiv Crne Gore, ali su očajno odigrale drugi deo utakmice i doživele treći poraz  koji ih je izbacio iz borbe za polufinale takmičenja. Ne treba zaboraviti da je Srbija bila oslabljena u drugom delu meča. Tešku povredu doživela je iskusna Katarina Tomašević, kojoj je u finišu prvog poluvremena, pri vođstvu naše selekcije od 11:10, propalo koleno nakon jedne odlične intervencije.

Srbija je sada pala na petu poziciju u grupi sa dva boda, koliko ima i Danska, Švedska je četvrta sa tri, dok su Crnogorke skočile na treće mesto sa četiri osvojena boda.

U našem timu sjajan meč odigrala je Katarina Krpež Šlezak koja je postigla 12 golova, ali nije mogla sama. Crnogorke su ka trijumfu vodile Mehmedovićeva, Despotovićeva i Jaukovićeva sa po šest golova.  

Bolje je Crna Gora otvrila meč i preko Mehmedovićeve povela 6:3, dok su naše rukometašice srljale iz greške u grešku i nisu imale rešenje za brzog centra rivalki. Ali, onda je na scenu stupila Katarina Krpež Šlezak.

Sa dva vezana gola donela je Srbiji izjednačenje - 9:9. Potom je Pop Lazić preokrenula rezultat na 10:9. Usledila je serija naših devojaka od 5:0, dva gola Pop Lazić, dok je posebno Crnogorke terorisala Krpež Slezak, koja je u prvom delu utakmice postigla osam golove i donela Srbiji vođstvo od 14:10. 

Imale su srpske rukometašice priliku i za veće vođstvo na poluvremenu ali su Lavko i Stoiljkovićeva u napadu napravile dve greške, pa je pred drugi deo meča bilo 15:12 za Srbiju.

Na startu drugog dela meča Crnogorke su napravile seriju 4:2 i prišle na gol minusa, a onda su Srpkinje sa igračicom više primile dva gola i Crnogorke su izjednačile na 19:19. Tada su kola krenula nizbrdo, raspala se igra naših rukometašica. U nastavku se igralo gol za gol, a nakon nove serije grešaka Srpkinja Mehmedovićeva i Jaukovićeva donele su Crnoj Gori dva gola prednosti 26:24. Katarina Krpež Šlezak Srbiju je sa sedmerca primakla na "-1", ali opet je usledila greška, pa promene rezultata nije bilo.


EVROPSKO PRVENSTVO


Grupa A

Četvrtak
Danska - Francuska 23:29 
Švedska - Crna Gora 28:30


Nedelja 
Švedska - Francuska 21:21 
Srbija - Rusija 25:29 


Ponedeljak
Danska - Rusija 21:32 
Srbija - Crna Gora 27:28 

Sreda
Danska - Crna Gora 15.45
Švedska - Rusija 18.00
Srbija - Francuska 21.00


SRBIJA - CRNA GORA 27:28 (15:12, 12:16)
 

Dvorana: XXL, Nant. Sudije: Kristina Nastase (Rumunija), Simona Raluka (Rumunija).

SRBIJA: Tomašević, Čolić, Radosavljević, Krpež Šlezak 12, Lekić 2, Stevin, Lavko 4, Kovačević, Nikolić, T. Radojević, Pop-Lazić 2, D. Radojević 5, Vukajlović, Stoiljković 2, Cvijić, Dmitrović.

CRNA GORA: Rajčić, Nenezić, Radičević 5, Jauković 6, A. Bulatović, Klikovac, Ujkić, Premović, K. Bulatović 3, Brnović 1, Pavićević, Ramusović, Mehmedović 6, Despotović, Raičević 6, Grbić 1.  

TOK MEČA

Drugo poluvreme

 Neee, opet greška Lavko u dodavanju! Kraj, pobeda Crne Gore 28:27.

Bravoooo! Brani Čolićeva, ima nade!

Krpež Šlezak postiže gol sa sedam metara i Srbija je na "-1" - 28:27.

Crna gora ima tri gola prednosti nakon pogotka Raičevićeve, ali vraća nadu Stoiljkovićeva - 28:26.

Golčina Jaukovićeve za 27:25. Naše na drugoj strani greše u dodavanju. 

 

 

Isključenje za Crnu Goru, ali nema gola za Srbiju, Radojevićeva nije uspela da savlada Rajčićevu, ostaje 26:25 za Crnogorke.

Promašila je zicer Andrea Lekić, a kaznila to Mehmedovićeva koja vodi Crnu Goru na dva gola prednosti - 26:24. Do kraja meča sedam minuta.

Radojevićeva postiže gol za novi egal 24:24,ali opet "plus 1" za rivalke - 25:24, Jaukovićeva je bila sigurna. 

Jaooo, Jelena Lavko je ispustila loptu, ali spasila je Srbiju Čolićeva, međutim, u narednom napadu petim golom Radičevićeva lobom sa boka  donosi vođstvo Crnoj Gori - 24:23.

Srbija povede, Crna Gora izjednači - trenutna situacija na terenu - 23:23. Do kraja utakmice 10 minuta.

Sedmerac za Srbiju, novi gol Krpež Žlezak, a Raičevića na drugoj strani trese mreži za novi egal - 22:22.

Opet je nerešeno posle pogotka Raičevićeve, a Lavko trećim golom donosi Srbiji 21:20. Međutim, brza kontra Crnogorki i Majda Mehmedović izjednačuje -  21:21.

 

 

Dobra odbrana Čolićeve, pa Radojevićeva vraća prednost - 20:19 sa igračicom manje jer je dva minuta dobila Stoiljkovićeva.

Neee! Opet Radičevićeva postiže pogodak i nerešeno je - 19:19, posle nove greške Srpkinja. Imali smo igrača više i primili dva gola iz kontre!

Dobro je, Stoiljkovića postiže gol, čuvaju naše dva gola više. Međutim, Radičevićeva opat vraća svoj tim na "- 1" - 19:18.  

Jelena Despotović ide na klupu, imamo dva minuta rukometašicu više.Ali, pogrešile su naše igračice  i Crnogorke prilaze na 18:17.

 

 

Selektor Srbije Ljubomir Obradović dobija žuti karton zbog protesta.

Pogodak Bulatovićeve iz teške pozicije za "-2" - 17:15 i dalje vodi Srbija. Jaukovića sa sedam metara vodi Crnu Goru na samo gol minusa, ali ne dugo, jer Krpež Žlezak ne greši. Vodi Srbija 18:16.

Stativu pogađaju Crnogorke, šteta što naše u dva navrata ne uspevaju da savladaju rivalke. Ali, neće gol ni Crnogorke, nekoliko promašaja na obe strane. 

Mehmedovićeva ipak postiže još jedan pogodak, četvrti na meču. Ali, "bombom" uzvraća Jelena Lavko, Srbija vodi 17:14.

Raičevićeva koristi igračicu više, smanjile su Crnogorke na 15:13. Bravo, Krpež Slezak vraća tri gola prednosti 16:13, njen deveti gol.

Nije prošla prva akcija Srbije u drugom poluvremenu, ali na drugoj strani sjajan blok Srkinja za Jaukovićevu. Nažalost na dva minuta isključenja je Stoiljkovićeva, prvo isključenje na utakmicu za Srbiju. 

 

 

Prvo poluvreme

Još jedna greška Srpkinja i prokockan napad, drugi u nizu. Neverovatno, Srbija je imala i poslednji napad, ali nisu ni njega iskoristile naše rukometašice. Na kraju prvog poluvremena Srbija vodi 15:12. Mogle je da bude i ubedljivije.

Brani sada sjajna Marija Čolić, Crnogorke bez rešenja za sjajnu igru naših devojaka.Ali,  Lavko pravi grešku u koracima, i prima Srbija gol sa igračicom manje. Prišle su Crnogorke na 15:12.

Prekida Bulatovićeva seriju Srpkinja. Mehmedovićeva je isključena, Srbija ima prvi put igračicu više. Koristi to Radojevićeva i golom sa krila vraća četiri gola prednosti - 15:11.

Sedmerac za Srbiju, a Krpež Ščezak postiže svoj osmi gol - 14:10 za Srbiju. Do kraja poluvremena pet minuta. Serija Srbije 5:0!

Dobra odbrana Srpkinja, ali dobre se brane i Crnogorke. Sada Brnovićevoj na drugoj strani ispada lopta i to s krila kažnjava naravno Krpež Šlezak i vodi Srbiju na "plus 3" - 13:10.

 

 

Dva promašaja na obe strane, a onda Krpež Šlezak šestim golom na meču donosi Srbiji dva gola prednosti - 12:10.

Šteta! Ostaje Srbija bez Katarine Tomašićev na golu, povredila je koleno nakon jedne odbrane. Na golu Srbije je Marija Čolić.

Ponovo egal - 10:10, Pop Lazić je zatresla mrežu posle asistencije Lekićeve, a sada donosi preokret Srbiji - 11:10. 

Šteta! Ispala je lopta Crnogorkama, ali su ipak uspele da se odbrane posle kontre Srpkinja, a onda su pogodile za novo vođstvo - 10:9.

 

 

Krpež Šlezak sa sedmerca donosi izjednačenje Srbiji - 9:9.

Priđemo na minus jedan, ali Crnogorke ekspresno uzvrate. Uspela je ipak Krpež Šlezak da nas primakne na 9:8 nakon kontre, a konačno su i Crnogorke pogrešile.  

Opet je plus dva za Crnogorke, opet su naše primile brz gol, Mehnedović vodi svoju ekipu na 8:6.

Radojević se upisala u strelce, pa su pogrešile Crnogorke lopta im je ispala, ali ništa od brze kontre Srpkinja, ipak Kržež Slezak smanjuje na 7:6. 

Smanjila je Krpež Slezak na 6:4, na drugoj strani Jaukovićeva ne postiže gol. Ali naše devojke greše, a Jovanka Radičević koristi kontru i vodi Crnu Goru na 7:4.

Rajčić je dobranila šut Lekićeve, a Crnogorke brzim napadom povećavaju prednost na 6:3.

 

 

Drugi gol Lekićeve, ali Mehmedovićeva opet posle samo nekoliko sekundi donosi svom timu vođstvo 5:3.

Lavko je pogodila prečku, pa Lakićeva u narednom napadu smanjuje na 3:2. Ali brz centar na drugoj strani, lak gol Crnogorki i vode 4:2.

Jovanka Radičević donosi prednost Crnoj Gori od dva gola - 3:1. Šteta, naše su pogrešile ispala im je lopta, ali i protivnice greše na drugoj strani. 

Krpež Slezak odmah je uzvratila, međutim Katarina Bulatović vraća vođstvo Crnogorkama ekspreno -2:1

Crna Gora ima prvi napad. Dobro su se branile naše, ali sa beka ipak probija Raičevićeva za vođstvo 1:0.

Reprezentacija Rusije prva iz Grupe 1 obezbedila polufinale na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Zbornaja" je pregazila Dansku 32:21 i na taj način postala prva selekcija iz Grupe 1 koja je obezbedila polufinale.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Djole

pre 5 godina

Za koga je večeras igrala Andrea Lekić ? SRAMOTA.

Izbori 2024

Vesti

Srpska lista: Odluka arlamentarne skupštine Saveta Evrope je nagrada Prištini za svakodnevni teror nad srpskim narodom!
Politika

Srpska lista: Odluka arlamentarne skupštine Saveta Evrope je nagrada Prištini za svakodnevni teror nad srpskim narodom!

Srpska lista saopštila je danas da je odluka Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope u vezi sa željom Prištine da bude primljena u članstvo te međunarodne organizacije, nagrada međunarodne zajednice Prištini za svakodnevni teror nad srpskim narodom, brutalno fizičko i insitucionalno maltretiranje i obespravljivanje srpskog naroda na KiM.

28.03.2024

14:10

Novak se oglasio o poligrafu: Sve jače službe sveta... Ključno je ovo proveriti!
Društvo

Novak se oglasio o poligrafu: Sve jače službe sveta... Ključno je ovo proveriti!

Detektiv poligrafista Nikola Novak izjavio je danas, povodom nestanka dvogodišnje Danke Ilić u Banjskom Polju kod Bora i ispitavanja njenih roditelja od strane policije, da su poligrafsko ispitivanje, mobilna forenzika i veštačenje baznih stanica deo svake istrage i jedan od prvih koraka koji se rade, istakvši da je poligrafsko ispitivanje važno jer može ili da eliminiše nekoga iz istrage, ili da koncentriše istragu u tom pravcu.

28.03.2024

13:58

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad!
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad!

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija