• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.02.2019

00:04

BEZOBRAZNO! HRVATI HOĆE DA IZBACE SRPSKE KLUBOVE iz Regionalne lige!

Ostali sportovi

BEZOBRAZNO! HRVATI HOĆE DA IZBACE SRPSKE KLUBOVE iz Regionalne lige!

Podeli vest

Zahtev Vaterpolo saveza Srbije i srpskih klubova da iz bezbednosnih razloga ne igraju u Splitu i okolini od 200 kilometara do kraja sezone nije ostvariv, što jedino ukazuje na prekid saradnje i njihovo istupanje iz regionalne lige, poručuju iz Hrvatskog vaterpolo saveza (HVS)

Istovremeno, kako navodi Hina, HVS je izrazio žaljenje nakon što su VSS i srpski klubovi uputili dopis Upravnom odboru Regionalne lige, u kome se ističu da iz bezbedonosnih razloga ne žele da igraju u Splitu i okolini od 200 kilometara do kraja sezone.

- Zahtev i zaključak Vaterpolsko saveza Srbije i tamošnjih klubova, nažalost, u praksi nije sprovodiv, što jedino ukazuje na prekid saradnje i njihovo istupanje iz zajedničke vaterpolo lige - navodi se u saopštenju HVS, koje je potpisao potpredsednik i izvršni direktor HVS Perica Bukić. 

HVS navodi i da je uveren da se rešavanju situacije moglo drugačije pristupiti, posebno nakon zvaničnog dopisa Policijske uprave Splitsko-dalmatinske, "kojim se garantuje bezbednost svim budućim učesnicima vaterpolo nadmetanja, a koje je upućeno Poverenstvu za takmičenje".

(VIDEO) DA NISAM SKOČIO U MORE UBILI BI ME! Napadnuti vaterpolista Zvezde vikao da je Crnogorac!

VATERPOLISTI NAPADNUTI NOŽEVIMA I ŠIPKAMA! Trojica igrača Zvezde zadobila povrede u Splitu!

Iz HVS-a dodaju da je za njih potpuno neprihvatljiva predloženo rešenje da se sve utakmice sedam hrvatskih klubova (Jadran, Mornar BS, POŠK, Jug CO, Solaris, Zadar 1952 i Galeb MR) igraju u gostima.

- Izražavajući još jednom žaljenje i apsolutnu osudu incidenta koji se dogodio u Splitu, moram naglasiti i da je potpuno nemoguće ostvariti zahtjev VS S. Kada bih karikirao, da bi udovoljili njihovim zahtevima morali bismo da sagradimo olimpijski bazen u Gospiću, koji je prvi veći grad udaljen više od 200 kilometara od Splita. Stoga se odluka VS S o tome da ne igra u Dalmaciji može protumačiti jedino kao njihovo odustajanje od RVL - poručio je Bukić.

On je ocenio i da nije u duhu partnerskih i sportskih odnosa donositi ovako, kako je naveo, radikalne odluke, bez ikakve prethodne konsultacije s ostalim savezima, članovima RVL, pre svega s HVS-om, kao direktno uključenim članom. 

Bukić je ocenio i da je očigledno da, ukoliko VS istraje u nameri da ne igra više u Dalmaciji, liga u dosadašnjem formatu više neće postojati. 

- Regionalna vaterpolo liga je, podsećam, stvorena na zajedničku inicijativu i u svetlu zajedničkih interesa, te kako smo je formirali jednako tako je možemo i prekinuti - poručili su iz HVS-a.

(VIDEO) POJAVIO SE SNIMAK STRAVIČNOG NAPADA NA VATERPOLISTE! Sin fudbalskog trenera organizovao prebijanje zvezdaša!

SRPSKI KLUBOVI NE ŽELE DA IGRAJU U SPLITU I OKOLINI! Vaterpolo savez Srbije pisao Regionalnoj ligi


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Stojan

pre 5 godina

Da su to Srbi uradili bili bi izbaceni ne samo iz te lige nego i iz svih drugih takmicenja. Sta cete kad sada vladaju fasisti Evropom. Ali i tome ce doci kraj a onda de neko ni slucajno ne spomene pomirenje.

PROKOPIJE

pre 5 godina

Mozda i treba da istupimo,zar treba svaki put da strahujemo sta ce se desiti nasoj mladosti.Ipak je to nesredjena imitacija drzave ,pritom fasistickog karaktera.Nema se tamo po sta ici.

Beki

pre 5 godina

Prekinuti nego sta , pa necemo slati decu tamo da igraju i da strepimo za zivot. Neka osnuju ligu sa Italijom ionako dalmacija je bila uvek Italijanska dok je Srbi nisu oslobodili.

neško

pre 5 godina

Ako je to jedini način da ostvare nekakvu dominaciju ,onda je u redu

moma52

pre 5 godina

Uništavanjem VK Partizan i anemičnom Zvezdom,definitivno je jasno da je vaterpolo u Srbiji umro,gospodo,želeli ste,dobili ste,ni regionalnoj ligi srpski vaterpolo više nije interesantan,jer je sveden na Jelinića=nula.Ono u Splitu naša deca više ne zaslužuju.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija