• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. T.

02.03.2019

07:15

ŠPANOVIĆEVA JURI REKORD HAJKE DREKSLER! Srpska atletičarka u Glazgovu napada treće uzastopno zlato

Ostali sportovi

ŠPANOVIĆEVA JURI REKORD HAJKE DREKSLER! Srpska atletičarka u Glazgovu napada treće uzastopno zlato

Podeli vest

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović želi da ovog vikenda na Evropskom prvenstvu u dvorani u Glazgovu ispiše istoriju, pa će u tom cilju pokušati da treći put zaredom osvoji zlatnu medalju, što je dosad uspelo samo legendarnoj Nemici Hajke Dreksler

Ivana će prvi put na stazu izaći u subotu od 11 časova u kvalifikacijama, gde će se još naći i mlada Milica Gardašević. Finale je na programu u nedelju od 18 časova.

Serbijan open putokaz

Španovićeva je trijumfovala 2015. u Pragu, pa 2017. u beogradskoj Areni, a u Glazgov dolazi posle odličnog rezultata u Beogradu, gde je skokom od 6,93 metra osvojila Srbija open. To je ujedno najbolji skok u svetu u 2019. godini i uliva ogromno samopouzdanje srpskoj atletičarki pred prvo veliko takmičenje posle oporavka od povrede Ahilove tetive desne noge.

- Povratak posle povrede nije lak. Ipak, trenutno treniram bez bolova i po planu, tako da s nestrpljenjem čekam još jedno takmičenje i priliku da odbranim titulu prvakinje Evrope.Iznenađenja su uvek moguća, pa je na meni da ostanem uvek fokusirana na ono što radim i dam sve od sebe da bih pobedila - poručila je Španovićeva.

Dosad je samo čuvena Nemica Hajke Dreksler uspela da slavi tri puta zaredom na prvenstvu Evrope. Predstavnica Istočne Nemačke trijumfovala je 1986. u Madridu, naredne godine u francuskom Lijevenu i konačno 1988. u Budimpešti. Doduše, osvojila je zlato i 1994. u Parizu.

Naslednica Milica

Osim Ivane, koja je favorit za zlato, Srbiju će u ovoj disciplini predstavljati Milica Gardašević. Reč je o juniorskoj prvakinji Evrope, koja je ove godine dva puta skakala preko 6,50, što znači da bi trebalo da se nađe u finalu, a mogla bi i da se bori za neku od medalja.

- Ovo će mi biti drugi nastup na Evropskom prvenstvu, ali prvi put u dvorani. Zadovoljna sam sezonom i takmičenjima koja su iza mene. Dobro sam skakala na Srbija openu i nadam se da ću se izboriti za ulazak u finale - rekla je Gardaševićeva.

Od srpskih takmičara u subotu će na borilišta izaći Aleksa Kijanović i Milana Tirnanić u sprintu na 60 metara, dok će se Luka Trgovčević takmičiti u trci 60 metara s preponama.


SRBI NA EP

Subota, pre podne
11.00 Ivana Španović i Milica Gardašević skok udalj
11.30 Aleksa Kijanović 60 m
12.13 Milana Tirnanić 60 m
12.57 Luka Trgovčević 60 m prepone

* U svim disciplinama su kvalifikacije
Subota, po podne
19.50 polufinale 60 m, žene
20.20 polufinale 60 m, muškarci
21.35 finale 60 m, žene
21.50 finale 60 m, muškarci

Nedelja, pre podne
12.05 polufinale 60 m prepone, muškarci
12.35 Strahinja Jovančević finale, skok udalj

Nedelja, po podne
19.00 finale skok udalj, žene
19.10 finale 60 m prepone, muškarci
21.12 finale 1500 m, žene





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 5 godina

Sa srećom lutko naša i ponosu Srbije.Ti si kraljica i pokaži im ko je najbolji.Uz tebe smo.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija