• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.03.2019

11:31

(19.00, RTS 2 ) IDEMOOO IVANA, SKOČI DO ZLATA! Srpska "kraljica" u Glazgovu juri het-trik!

Ostali sportovi

(19.00, RTS 2 ) IDEMOOO IVANA, SKOČI DO ZLATA! Srpska "kraljica" u Glazgovu juri het-trik!

Podeli vest

Aktuelna dvostruka evropska šampionka u dvorani Ivana Španović napada treću uzastopnu kontinentalnu krunu (nedelja, 19.00, RTS 2)

Ivana je već u kvalifikacijama najavila osvajanje medalje, svi se nadamo najsjanije. U premijernoj seriji je preskočila 6,79 metara, odnosno 14 centimetara duže od kvalifikacione norme.

- Drago mi je da sam kvalifikacionu normu rešila u prvom skoku. Osećam se spremno. Ne mislim da će biti lako u finalu, ali to me samo dodatno motiviše i ono što mogu da obećam je da ću, kao uvek, pružiti maksimum - rekla je Ivana. 

Španovićeva će imati priliku da postane tek druga atletičarka koja će trijumfovati na tri uzastopna evropska šampionata u dvorani.

To je zasada uspela jedino Hajke Drekler. Legendarna Nemica je ukupno doskočila na četiri kontinentalna trona: 1986, 1987, 1988. i 1994.godine, ali tri zaredom.

Ivana je prvi put zasijala zlatnim sjajem na dvoranskom EP u Pragu 2015. godine, kada se tada nacionalnim rekordom od 6,98 metara popela na najviše pobedničko postolje, ispred Nemice Sosten Mogenaru (6.83) i Rumunke Kostine Florentine Jusko (6,79).

Novim nacionalnim rekordom (7,24) u beogradskoj "Areni" 2017. godine sletela je do drugog evropskog zlata u dvorani, izan Britanke Loren Judžin (6.97) i Nemice Klaudije Zelman-Rat iz Nemačke (6,94).


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija