• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Marjanović

05.03.2019

07:03

IVANA JE ZNALA DA MOGU DO MEDALJE! Strahinja Jovančević, osvajač EVROPSKE BRONZE, za Informer otkrio šta mu je ŠAMPIONKA rekla pre finala!

Ostali sportovi

IVANA JE ZNALA DA MOGU DO MEDALJE! Strahinja Jovančević, osvajač EVROPSKE BRONZE, za Informer otkrio šta mu je ŠAMPIONKA rekla pre finala!

Podeli vest

Ivana Španović je verovala u mene i znala je da mogu do medalje, kaže za Informer Strahinja Jovančević (26)

Rođeni Beograđanin u nedelju je osvojio bronzu u skoku udalj na Evropskom prvenstvu u dvorani u Glazgovu.

Za taj uspeh pripremao se sa našom najboljom atletičarkom, koja je na istom takmičenju u istoj disciplini osvojila zlato.

Sećanje na tetku

Medalju posvećujem nedavno preminuloj tetki Julki, koja nam je pomogla kad nismo imali dom
Strahinja Jovančević

Voli pritisak

Strahinja je Srbiji doneo prvu medalju u skoku udalj u muškoj konkurenciji još od čuvenog Nenada Stekića, koji se 1980. godine okitio srebrom. Jovančević je u svom prvom finalu na velikim takmičenjima uspeo da dođe do medalje skokom od 8,03 metra. On je tako oborio lični rekord za 18 centimetara. Takođe je za jedan centimetar nadmašio i 20 godina star državni rekord u skoku udalj u dvorani.

U razgovoru za Informer Jovančević kaže da je pomoć dobio i od trenera Ivane Španović Gorana Obradovića.

Tata Milorad sanjao Putina

 

Strahinju trenira otac Milorad, ali on nije bio u Glazgovu jer iz finansijskih razloga ne putuju svi treneri. Upravo je on prvi odveo Strahinju na atletsku stazu, trenirao je i fudbal, ali je talenat za "kraljicu sportova" prevagnuo. Milorad otkriva da je lepo sanjao uoči finala i znao da će sve biti kako treba.
- Sanjao sam Strahinju u društvu predsednika Rusije Vladimira Putina. Nije neko loš, već Putin. Kako je moglo drugačije da ispadne nego bajka - otkrio je Milorad Jovančević za "Sportski žurnal".

- Nisam još svestan uspeha koji sam napravio. Sležu mi se utisci i emocije. Dugo sam verovao u sebe i znao sam da će se ovo kad-tad desiti. Zimus sam trenirao sa Ivanom Španović i toliko je verovala u mene da mi je pre finala rekla: "Samo cepaj!" I njen trener Goran Obradović mi je mnogo pomogao - počinje priču Strahinja.

Strahinja je u kvalifikacijama imao tek sedmi najbolji skok, ali je u finalu završio na trećem mestu. Prema njegovim rečima, iskoristio je činjenicu da je konačno na jedno takmičenje došao potpuno spreman.

- Nije mi smetao pritisak u finalu, štaviše, volim pritisak jer tada imam veći motiv. U prošlosti sam imao i problema sa povredama, ali i kada sam bio fizički spreman nisam bio psihički. Konačno se sve poklopilo i ponosno ću nositi medalju oko vrata - jasan je član Atletskog kluba Crvena zvezda.

Mnogo odricanja

Strahinja je Beograđanin, ali su njegovi roditelji iz Crne Gore došli u prestonicu Srbije. Pola života proveo je kao podstanar, a jedno vreme živeo je i kod tetke Julke, kojoj posvećuje medalju.

- Ona nam je mnogo pomogla. Nedavno je preminula i njoj posvećujem ovu medalju, kao i mami Milici. Mnogo smo se selili kada sam bio mlađi i živeli kao podstanari. Cela moja porodica se mnogo toga odrekla da bih ja uspeo i nije nam bilo lako - zaključuje Strahinja.

(VIDEO) STRAHINJA NAJAVIO VELIKE STVARI: Verovao sam u sebe, moje vreme tek dolazi!

(VIDEO) SVAKA ČAST MAJSTORE! Pogledajte SKOK koji je Strahinji doneo bronzu i nacionalni rekord!

(VIDEO/FOTO) STRAHINJA OSVOJIO BRONZU! Jovančeviću MEDALJA i REKORD Srbije na EP u Glazgovu!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija