• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Tanjug/Informer

22.03.2019

16:26

(VIDEO) NEVEROVATNA SUDBINA DEČAKA BESKUĆNIKA! Pobegao od rata pa postao ŠAMPION u šahu!

Ostali sportovi

(VIDEO) NEVEROVATNA SUDBINA DEČAKA BESKUĆNIKA! Pobegao od rata pa postao ŠAMPION u šahu!

Podeli vest

Država Njujork dobila je novog šahovskog šampiona u kategoriji do devet godina i to dečaka koji je pobegao od rata u Nigeriji i sa porodicom živi u svratištu za beskućnike

Tanitoluva Adevumi, dečak od osam godina, 2017. godine je sa roditeljima i starijim bratom pobegao iz Nigerije, od terora zloglasnog Boko Harama nad hrišćanima.

U Njujorku živi u svratištu za beskućnike, čekajuci da se njegovoj porodici odobri molba za azil.

Tanitoluva se sa šahovskom pločom i figurama susreo tek pre godinu dana, a ipak je na državnom prvenstvu uspeo da pobedi sve vršnjake iz elitnih škola, koji godinama rade s privatnim instruktorima.

 


Malo je nedostajalo da talentovani dečak ne dobije šansu da učestvuje u takmičenju, jer se članstvo u šahovskom klubu plaća, pa je majka morala da piše molbu da bi ga primili, prenosi N1.

- Želim da postanem najmlađi šahovski velemajstor i da oborim svetski rekord - poručio je mladi šampion.

 

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija