• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.05.2019

16:12

(VIDEO) SVET U ŠOKU, IMAMO NOVOG BOLTA! Klinac u Teksasu istrčao 100 metara za 9,98 sekundi!

Ostali sportovi

(VIDEO) SVET U ŠOKU, IMAMO NOVOG BOLTA! Klinac u Teksasu istrčao 100 metara za 9,98 sekundi!

Podeli vest

Američki srednjoškolac Metju Boling ostavio je bez teksta atletski svet na regionalnom mitingu u Teksasu senzacionalnim rezultatom ispod deset sekundi u trci na 100 metara

Deonicu je 18-godišnjak pretrčao za 9,98 sekundi i postao najbrži američki tinejdžer u istoriji nakon što je  Trejvon Bromel 2013. istrčao 100 metara u vremenu 9,99.

Imao je Boling inače veliku pomoć vetra, pa njegov rezultat neće biti i službeno priznat. Boling je ipak oduševljen činjenicom da je na 100 metara trčao najbrže od bilo kog Amerikanca mlađeg od 20 godina.

- Sjajan osećaj. Dobro sam startovao, video sam da ću ići brzo. Imao sam i sreće - rekao je Boling. 

Njegov dosadašnji rekord bio je 10,22, a odlične rezultate beleži i na 200 metara (20,59) i u skoku udalj (7,67 m).

Podsećanja radi, vlasnik svetskih rekorda na 100 i 200 metara je Jamajčanin Usein Bolt. Jedan od najboljih sportista svih vremena je 16. avgusa 2009. na Svetskom prvenstvu u Berlinu "stotku" istrčao za 9,58 sekundi, dok je četiri dana kasnije postavio i novi svetski rekord na 200 metara - 19,19. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

New PR and current US #1 in the 100m and 200m, 10.22 and 20.58 #AMDG

A post shared by Matthew Boling (@matthew_boling1) on Mar 16, 2019 at 5:35pm PDT

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija