• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.05.2019

17:12

SRPKINJE HOĆE NA SVETSKO PRVENSTVO! Naša rukometašice najavljuju pobedu protiv Poljakinja!

Ostali sportovi

SRPKINJE HOĆE NA SVETSKO PRVENSTVO! Naša rukometašice najavljuju pobedu protiv Poljakinja!

Podeli vest

Rukometašice Srbije igraju ovog petka (20.15) prvu utakmicu baraža za Svetsko prvenstvo protiv Poljakinja. Naše odbojkašiec se nadaju ubedljivoj pobedi

Rukometašica Srbije Jelena Lavko rekla je da će njena ekipa pokušati da ostvari ubedljivu pobedu sa što manje primljenih golova u utakmici protiv Poljske u baražu za Svetsko prvenstvo, kako bi u što boljoj situaciji dočekala revanš.

BITI ILI NE BITI ZA NAŠE RUKOMETAŠE! Peruničić izabrao ekipu za mečeve sa Švajcarskom i Belgijom!

- Svaka pobeda je dobar rezultat za nas. Naravno, želeli bismo da primimo što manje golova i dobijemo meč što ubedljivije. Nijedan rezultat nam ne garantuje prolaz na Svetsko prvenstvo posle 60 minuta. Sve može da se stigne i prestigne u današnjem rukometu. Poljakinjama fali levo krilo u odnosu na duel od prošle zime u Nantu, ali sada su tu nove mladje snage. Mi, takodje, imamo mnogo mladih igračica. Tu je i Kristina Liščević, sa kojom sam igrala dugi niz godina i osećaj je isti. Osećamo jedna drugu na terenu, kao da nije ni odlazila iz reprezentacije - rekla je Lavko za sajt Rukometnog saveza.


Rukometašice Srbije igraju u petak od 20.15 u Zrenjaninu protiv Poljske, prvu utakmicu baraža za Svetsko prvenstvo. Lavko očekuje veliku podršku navijača. 

Foto: fra2018.ehf-euro.com

- Publika se više interesuje za rukometna dešavanja posle plasmana Proletera u Super ligu, ali to već nekoliko godina važi za sve sportove u Zrenjaninu. Nadam se da ćemo imati pravi domaći teren - dodala je ona.

Revanš utakmica igra se narednog četvrtka u Lubinu. Kapiten Katarina Krpež Šlezak rekla je da veruje u dobru igru svoje ekipe, da je atmosfera odlična i da su sve igračice zdrave i spremne.

- Motivisane smo silno, s obzirom da znamo da je pobeda nad Poljakinjama jedini put za Olimpijske igre u Tokiju. Obavile smo pet treninga, spremamo se za protivnika. O potcenjivanju nema ni govora. Poljska je odlična ekipa, na nama je da odigramo dobro u odbrani i pobedimo - navela je ona.

Selektor Ljubomir Obradović rekao je da veruje u odbranu svog tima, ali da za uigravanje napada nikada nema dovoljno vremena.

KRAJ! Momir Ilić završava rukometnu karijeru!

- Borbom ćemo pokušati da nadoknadimo nedostatak treninga i vremena koje bi trebalo da provedemo zajedno. Kako nama, tako je i njima. Niko tu nije u prednosti. Cilj u Zrenjaninu je što ubedljivija pobeda i što manji broj primljenih golova. Ne znam da li možemo da ponovimo rezultat iz Nanta. O tome će odlučiti i dnevna forma, trenutak, imamo i drugačije sastave u odnosu na prošli decembar - rekao je on.

Srbija je u decembru u prvom kolu Evropskog prvenstva pobedila Poljsku sa 30:23.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija