• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.06.2019

17:25

TRIBINE I ISKUSTVO GLAVNI ADUTI! Ranđelović: Naježim se kad se setim Arene!

Ostali sportovi

TRIBINE I ISKUSTVO GLAVNI ADUTI! Ranđelović: Naježim se kad se setim Arene!

Podeli vest

Bogata je riznica Save Randjelovića. Od ulaska u reprezentaciju 2014, posle odlaska Vanje Udovičića u politiku, rodjeni Nišlija je osvojio 11 zlatnih medalja i bronzu na SP u Budimpešti 2017 i Svetskom kupu 2018. Praktično, ima najsjajnija odličja sa svih takmičenja, od Olimpijskih igara 2016, svetskog prvenstva 2015, evropskog šampionata 2014, 2016 i 2018, Svetskog kupa 2014, Mediteranskih igara 2018… U julu će napuniti 26 godina, dakle, vreme je tek pred njim

- Naravno da prija takav skor medalja. Igram u sjajnoj generaciji velikih igrača i ljudi i ponosan sam na uradjeno. Ali, medalje su jedno, obaveze i izazovi nešto sasvim drugo. Mi smo u Barseloni poazali da smo i dalje gladni velikih rezultata i motiv za naredna takmičenja je ogroman – kaže vaterpolista OSC iz Budimpešte.

Sava je krenuo u Nišu, nastavio u ŽAK-u iz Kikinde a onda sa Crvenom zvezdom stigao do Lige šampiona, Super kupa i dve duple krune. Nastavio je karijeru u Breši, sada je oslonac madjarskog vicešampiona.

- Nema mnogo vremena za odmor od klupskih obaveza, Naporna je sezona, ogroman broj utakmica, ono najteže tek predstoji. Pred nama je veliko takmičenje u Beogradu, želimo olimpijsku vizu.

Ima Randjelović iskustva sa ovakvog takmičenja. Bio je član ekipe koja je u Bergamu u finalu sa Hrvatskom izborila odlazak na Olimpijske igre u Rio de Žaneiro.

- Tačno je da ima popravnog i da će sastavi koji ne budu slavili u Beogradu moći da se isprave na svetskom i evropskom prvenstvu, odnosno kvalifikacionom turniru. Međutim cilj sezone je prvo mesto u Beogradu. Skinuli bi teret, mogli bez opterećenja da igramo naredna takmičenja. Niko ne sumnja da ćemo biti učesnici takmičenja u Tokiju, medjutim bilo bi sjajno da sve završimo kod nas. Konkurencija je teška. Ne potcenjuje vanevropske zemlje ali ističe:

- Pitaćemo se mi, Hrvati, Španci i Madjari. Znaju Australijanci i Japanci da budu nezgodni ali ne verujem da mogu da stignu do kraja. Madjari dolaze kao najbolja svetska selekcija u izboru FINA, Hrvati su aktuelni svetski prvaci, Španci evropski vicešampioni. Kvalitet visok, rivali za respekt ali i mi imamo adute.

U ulozi beka vodiće veliku borbu sa protivničkim centrima.I pravila su drugačija.

- Nadam se da ćemo se priviknuti. Sve rivale odlično poznajem, Hrvati imaju dvojicu sjajnih igrača na tom mestu Lončara i Vrlića, ni ostali centri nisu slabiji. Očekuje nas velika borba, bez pardona, meso u meso.

Još jedan adut je na srpskoj strani.

- To su tribine. Naježim se i sada kada se setim Arene i Evropskog prvenstva 2016. I na Tašu očekujem pune tribine, napraviće se atmosfera koja će nam biti vetar u ledja. Pokazaće se da za delfine Srbija navija i to će nam biti dodatni motiv. Imamo pravo da budemo optimisti i da se 23.juna uveče radujemo olimpijskoj vizi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija