• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: M. rašević

01.07.2019

15:26

(VIDEO) DUŠKO PIJETLOVIĆ OTVORIO DUŠU! Zlato u hramu vaterpola Ima poseban značaj za mene!

Ostali sportovi

(VIDEO) DUŠKO PIJETLOVIĆ OTVORIO DUŠU! Zlato u hramu vaterpola Ima poseban značaj za mene!

Podeli vest

Srpski vaterpolisti nastavili su zlatni niz osvajanjem Svetske lige u Beogradu. Nekoliko dana pošto su se slegli utisci nakon novog uspeha i izborenog plasmana na Olimpijske igre u Tokiju, centar našeg tima Duško Pijetlović u ekskluzivnom intervjuu za tvin.rs govori o tajni uspeha ove generacije, ali i o budućim planovima

Pijetlović, koji će zajedno s većinom iskusnijih reprezentativaca dobiti poštedu za predstojeće Svetsko prvenstvo u Koreji, ne sumnja da će naslednici bez problema moći da dostignu rezultate aktuelne generacije srpskih vaterpolista.

Osvojili ste prvo mesto koje ne znači samo još jednu zlatnu medalju nego i plasman na Olimpijske igre. Koliko je zapravo bilo teško pobediti onako komplikovanom finalu?

Foto: Čedomir Milojević

"Bilo je teško pogotovo što smo imali pritisak igranja pred domaćom publikom. Imali smo dodatni motiv da trijumfujemo kako bismo im se odužili za podršku. Dolazili su iz cele Srbije da nas bodre na svih šest utakmica".

Nije bili lako ni igrati tih šest mečeva u isto toliko dana.

"Postalo je maltene neizdrživo, sećam se da smo na jednom Evropskom prvenstvu igralii sedam mečeva za sedam dana. Ipak, tad sam bio mlađi, a sad je teže nositi se s mladima, ali suštini izdržali smo, iako turnir nije bilo nimalo lak".

Foto: Čedomir Milojević

Do zlata ste morali da pobedite sjajnu ekipu Hrvatske, a kažu da je gotovo nemoguće bilo koga pobediti dvaput na istom takmičenju.

"Sačuvali smo snagu za tu poslednju utakmicu što se pokazalo kao dobra odluka. Nije mala stvar dva puta pobediti Hrvatsku, koja je nama direktan i najveći konkurent u svakom. Ali ona podrška u finalu bila je nenormalna i tako nešto još nisam doživeo. Pamtiću ovo zlato zauvek. Ta vera navijača  nas je podigla i nismo smeli da izgubimo s tako neverovatnim navijačima".

Finale je obeležilo i nezapamćeno nevreme u Beogradu. Kako je to izgledalo iz bazena?

"Nama je po kiši gotivno, čak je i malo lakše zbog temperature, ali ona kiša nije bila normalna. Sećam se da nisam na utakmici video dalje od 10 metara, nisam video igrača koji je najbolje postavljen, kako bih procenio situaciju u napadu. Takav pljusak još nisam doživeo".

Da li se plašiš da nova generacija neće moći da vas dostojno nasledi?

"Nemam nikakvu sumnju da će nastaviti naš niz, tim pre što će već sad imati vatreno krštenje u Koreji, gde će steći neophodno iskustvo. Prvo svetsko prvenstvo je neprocenjivo za svakog igrača i ono ga definiše. Ne sumnjam da će i na njih ostaviti snažan utisak i pripremiti ih za buduće izazove".




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija