• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.07.2019

22:42

(FOTO) EGAN BERNAL ISPISAO ISTORIJU! Prvi Kolumbijac pobednik Tur de Fransa!

Ostali sportovi

(FOTO) EGAN BERNAL ISPISAO ISTORIJU! Prvi Kolumbijac pobednik Tur de Fransa!

Podeli vest

Biciklista ekipe Ineos Kolumbijac Egan Bernal postao je treći najmlađi pobednik u istoriji Tur d'Fransa.

Dvadesetdvogodišnji Bernal je prvi Kolumbijac koji je slavio u toj slavnoj trci, a najmlađi je pobednik Tura u poslednjih 110 godina. 

Najmladji pobednik u istoriji Tura bio je 19-godišnji Francuz Anri Korne iz 1904. godine, a drugi najmladji je Fransoa Faber iz Luksemburga, koji je 1909. godine bio nekoliko dana mladji od pobednika ovogodišnje trke.

Foto: reuters

 



Pobednik današnje poslednje etape od Rambujea do Pariza, duge 127 kilometara je vozač ekipe Loto Sudal Australijanac Kejleb Juan rezultatom tri sata, četiri minuta i osam sekundi. On je pobedio posle odličnog sprinta i ostvario je treću etapnu pobedu na ovogodišnjem Turu.

Holanđanin Dilan Grunevegen iz Jumbo Visme bio je drugi, a Italijan Nikolo Bonifacijo iz ekipe Total Dajrekt Enerdži zauzeo je treće mesto. Trka je počela 6. jula u Briselu i posle tri nedelje i 3.366 kilometara završena je u Parizu, na Jelisejskim poljima.

Foto: reuters

 

Foto: reuters

 



Vozači su tokom etape u dobrom raspoloženju razgovarali i pili šampanjac, a Bernal je nazdravljao članovima ekipe Ineos koji su se vozili pored u automobilu.

Bernal je žutu majicu preuzeo od vozača Kivk Stepa Žulijana Alafilipa posle 19. etape, a nakon toga što je francuski biciklista 14 dana bio u vodjstvu. 

Foto: reuters

 



Bernal je trku završio ukupnim rezultatom od 82 sata i 57 minuta.

Drugo mesto u generalnom plasmanu zauzeo je prošlogodišnji pobednik Britanac Gerajnt Tomas, takodje iz ekipe Ineos, sa zaostatkom od minut i 11 sekundi, a treći je Holandjanin Stiven Krejsvejk iz ekipe Jumbo Visma sa zaostatkom od minut i 31 sekund.

Foto: reuters

 



Alafilip zauzeo je peto mesto u generalnom plasmanu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija