• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.09.2019

10:11

UŽASNE VESTI - ŠUMAHERU NEMA SPASA! Nepoznate detalje otkrio hrvatski neurohirurg!

Ostali sportovi

UŽASNE VESTI - ŠUMAHERU NEMA SPASA! Nepoznate detalje otkrio hrvatski neurohirurg!

Podeli vest

Bivši sedmostuku prvak Formule 1 Mihael Šumaher je svestan, preneli su francuski mediji

Navodno je to rezultat lečenja matičnim ćelijama bolnicu "Žorž Pompidu" u Parizu

Nemac je 2013. doživeo stravičnu nesreću na skijanju na Alpama.  Ima teške povrede glave  a neko vrijeme bio je u indukovanoj komi. Prema navodima francuskih medija, Šumajevo stanje je sada bolje. Prema šturim informacijama Šumaher još uvek ne može da stoji ili hoda, a ne može ni da komunicira, ali njegovo stanje se poboljšava.

Međutim, prodica slavnog vozača vešto skriva informacije o njegovom stanju. Ipak, tu i tamo su curile informacije pa tako i ona da je ugledni hrvatski neurohirurg Darko Čudi kontaktiran kako bi pomogao Šumaheru.

NOVE VESTI O ŠUMAHERU KOJE ULIVAJU NADU! Medicinska sestra otkrila u kakvom je stanju čuveni vozač!

 

Čudi je poznat kao neurohirurg koji "budi ljude iz kome" jer je u poslednjih nekoliko godina u medicini izgradio ime mikročipovima koje je ugrađivao u mozak pacijenata koji su bili bez svesti. Nagađalo se tih godina da je doktora Čudija kontaktirala Šumijeva porodica, a on je potvrdio navode.

 - Nije bilo direktnog kontakta s porodicom, ali čuo sam se sa Šumaherovom portparolkom. Čuli su za moj rad, nije to neka tajna, te metode predstavljene su pre nekoliko godina, bili smo i u Njujorku, za njih zna ceo svet. Nisam na kraju otišao da pogledam Šumahera, ne znam u kakvom je stanju. Sve što sam čuo, čuo sam iz medija. Zaista ne želim da nagađam, znam samo da su se oni odlučili za neku drugu opciju - kazao je za 24sata hrvatski doktor. 

Na pitanje, ima li Šumaheru spasa, Čudi odgovara.

- Recimo samo da su šanse za oporavak nakon šest godina vegetativnog stanja minimalne. Trebalo je nešto uraditi u prvih godinu dana nakon nesreće, a ovako... Teško - kaže poznati neurohirurg.

Šumaherov boravak u Parizu izaziva veliku pažnju javnosti, pa na njega u svakom trenutku motri desetak pripadnika obezbeđenja. Prijavljen je pod lažnim imenom i leči se kod profesora Filipa Menašea (69), kardio hirurga, koji je specijalizovao lečenje matičnim ćelijama i 2014. godine postao prvi hirurg u svetu koji je presadio tuđe matične ćelije u srce pacijenta.

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković
Društvo

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

Zastavnik Mijodrag Tošković, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije koji je stradao prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, sahranjen je danas uz vojne počasti u Staroj Pazovi.

18.04.2024

17:58

Skandal u školi u Tutinu! Nastavnik trdi da ga napao kolega: Psovao mu majku i pretio!
Društvo

Skandal u školi u Tutinu! Nastavnik trdi da ga napao kolega: Psovao mu majku i pretio!

"Pomoćnik direktora me je prvo snažno udario ramenom u grudni koš, da bi me kasnije ponovo napao, uhvatio me za revere i gurnuo na vrata tom silinom da ih je otvorio", priča Denis Šabanović, nastavnik srpskog i bosanskog jezika u srednjoj Tehničkoj školi u Tutinu koji je nastavnika i pomoćnika direktora Imera Ademovića optužio da ga je, prvo verbalno, a onda fizički napao posle redovne sednice Nastavničkog veća.

18.04.2024

17:47

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija