• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Tanjug/Informer

13.09.2019

19:10

NAGRADA ZA VELIKI USPEH! Odbojkašicama po 20.000 evra od države!

Ostali sportovi

NAGRADA ZA VELIKI USPEH! Odbojkašicama po 20.000 evra od države!

Podeli vest

Vlada Republike Srbije dodelila je odbojkašicama Srbije i njihovom selektoru nagrade u vrednosti od po 20.000 evra, saopšteno je iz Vlade

Na sednici održanoj ovog petka odlučeno je da se veliki uspeh naših odbojašica nagradi novčano.

NE ŽELIM DA PROPUSTIM ODRASTANJE DECE ZBOG REKORDA! Nole otvorio dušu i zapušio usta kritičarima!

- Članicama ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, za osvojenu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u odbojci održanom u Mađarskoj, Slovačkoj, Poljskoj i Turskoj od 23. avgusta do 8. septembra, dodeljene su novčane nagrade od po 20.000 evra u dinarskoj protivvrednosti. Isti iznos pripao je i njihovom treneru Zoranu Terziću - precizirano je u saopštenju.


Nacionalno sportsko priznanje dodeljeno je odbojkašici Maji Ikodinović (rođenoj Ognjenović) za osvojenu bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u odbojci održanom 2006. godine u Japanu, a Vlada Srbije nije zaobišla ni zlatne basketaše.

Foto: beta

- Sportistima u disciplini-Košarka 3 na 3 Marku Saviću, Danilu Mijatoviću, Dejanu Majstoroviću i Dušanu Domoviću Bulutu za osvojenu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu održanom u Mađarskoj od 30. avgusta do 1. septembra 2019. godine, Vlada je dodelila nagradu u iznosu od po 20.000 evra u dinarskoj protivvrednosti. Isti iznos za osvojenu medalju, dobio je i njihov trener Goran Vojkić - navedeno je u saopštenju.

Na sednici su usvojene izmene Uredbe o nacionalnim sportskim priznanjima i novčanim nagradama. Povećanjem iznosa novčanih nagrada za sportiste i trenere, vlada želi da istakne važnost vrhunskih rezultata i osvajanja medalja na najznačajnijim takmičenjima - Olimpijskim igrama, Paraolimpijskim igrama i Šahovskoj olimpijadi.

- Usvojenim izmenama iznos za osvojenu zlatnu medalju na ovim takmičenjima podignut je na 50 hiljada evra u dinarskoj protivvrednosti, za srebrnu na 45.000, a za bronzanu na 35 hiljada evra (u dinarskoj protivvrednosti). Ujedno su izjednačeni iznosi za pojedinačne i ekipne sportove, a sve u cilju da se podstakne postizanje boljih rezultata i osvajanje većeg broja zlatnih, srebrnih i bronzanih medalja na sledećim Olimpijskim igrama, Paraolimpijskim igrama i Šahovskoj olimpijadi - zaključuje se u saopštenju.

Bonus video:

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija