• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.09.2019

22:50

(FOTO) "ORLOVI" LETE ZA PARIZ! Odbojkaši Srbije u polufinalu Evropskog prvenstva, tvrda Ukrajina nokautirana posle taj-brejka!

Ostali sportovi

(FOTO) "ORLOVI" LETE ZA PARIZ! Odbojkaši Srbije u polufinalu Evropskog prvenstva, tvrda Ukrajina nokautirana posle taj-brejka!

Podeli vest

Odbojkaška reprezentacija Srbije slavila je u četvrtfinalu protiv Ukrajine u Antverpenu (21:25, 25:23, 25:22, 19:25, 15:9) i plasirala se u polufinale gde će igrati protiv Francuske

Kakvo veče u Belgiji i veliko slavlje naših momaka. Ukrajinci su na krilima velike pobede nad selekcijom domaće Belgije uspeli da iznenade "orlove" i pobede u prvom setu, delom i zbog nešto slabijeg prijema i igre u polju.

Usledio je period mnogo bolje igre našeg tima u drugom setu koji je rezultirao izjednačenjem, a u istom ritmu se nastavilo i u trećem setu kada je naš tim stigao do potpunog preokreta.

Da Ukrajinci nisu slučajno tu gde jesu pokazao je četvrti set kada su mnogo boljom igrom došli do izjednačenja i probudili sumnju da će možda naš tim posustati u ključnom trenutku.

Ispostavilo se suprotno. Naši odbojkaši su baš dodali gas kad je trebalo i u vrlo laganom ritmu rešili peti set i otišli u polufinale.

Najefikasniji u našem timu bio je Aleksandar Atanasijević sa 24, dok je Uroš Kovačević imao tri manje.

Srbija će duel protiv Francuske u pariskoj hali "Bersi" igrati u petak od 20:30.

Foto: Tanjug

 

 

 

 

 

 

 

 

V SET 15:9 

Potpuna dominacija naših odbojkaša u ovom delu igre i potvrda pravog kvaliteta. Ozbiljnu seriju napravili su naši odbojkaši početkom taj-brejka. Kada je Uroš Kovačević poentirao za 5:1, jasno je bilo da ova prednost nije smela da se ispusti. Srbija je i posle tajm-auta nastavila da melje. Srećko Lisinac je doveo naš tim do 10:4. Usledio je blagi trzaj Ukrajine, ali je Srbija na kraju došla do važne pobede.

IV SET 19:25

Šteta! Mogli su izabranici Slobodana Kovača da mnogo ranije završe posao, ali su zahvaljujući dobroj igri rivala, ali i sopstvenim greškama dozvolili da meč uđu u peti set. Posle "klackalice" na početku, Ukrajinci su ti koji su odigrali nekoliko odličnih poena i stekli prvu osetniju prednost u setu, koja im je dala zamajac da prednost održe do kraja.

III SET 25:22

Ponovo su Ukrajinci pružili odličan otpor, ali su izabranici Slobodana Kovača stigli i do drugog seta, pa su potpuno preokrenuli rezultat na meču. Naš tim je sve vreme vodio, Ukrajinci su u nekoliko navrata stizali na minus jedan, ali nisu uspeli da pređu u vođstvo. Na kraju ovog dela igre naš tim je imao četiri set loptu, treću je iskoristio i zasluženo stigao na korak od polufinala.

Foto: Tanjug

 

II SET 25:23!

Na početku drugog seta Ukrajinci su nastavili u istom ritmu kao na kraju prvog, pa su došli do tri poena prednosti. Međutim, zahvaljujući servisu Srećka Lisinca naši momci su vezali dva poena. Na polovini ovog seta, Ukrajinci su se opet odlepili, ovoga puta sa 4 poena razlike i poveli 21:17. Onda je na scenu stupio Aleksandar Atanasijević, pa smo uspeli da ovaj set rešimo u našu korist i vratimo se u igru. 25:23 za naše momke!

Foto: Tanjug

 

I SET 21:25!

Nakon rezultatske klackalice na početku prvog seta, odbojkaši Ukrajine vezali su tri uzastopna poena i došli do blagog vođstva. Sve do 17:17 nijedan tim nije uspeo da se "odlepi", a onda su Ukrajinci napravili preokret. Uspeli su da osvoje prvi set rezultatom 25:21!

Foto: Tanjug

 

Foto: Tanjug

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija