• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.09.2019

15:07

(FOTO) HAMILTON ZAUSTAVIO FERARI! Dvostruko slavlje Mercedesa u Rusiji, frka u Skuderiji!

Ostali sportovi

(FOTO) HAMILTON ZAUSTAVIO FERARI! Dvostruko slavlje Mercedesa u Rusiji, frka u Skuderiji!

Podeli vest

Luis Hamilton, vozač Mercedesa, trijumfovao je u trci za Veliku nagradu Rusije

Hamilton je tako prekinuo niz Ferarija, koji je pre Rusije trijumfovao na tri poslednje trke. Britanac je stigao do devete pobedu ove sezone, posle dve Leklera i jedne Fetela iz Ferarija, i povećao prednost u generalnom plasmanu.

On je trku počeo na drugoj poziciji, ali je uspeo da iskoristi konfuziju i grešku Fetela i preotme vodeće mesto. 

Foto: Reuters

 

Iza Hamiltona završio je njegov klupski kolega Valteri Botas, a na podijumu se našao i Ferarijev Šarl Lekler. Iza njega je bio Maks Ferstapen iz Red Bula, a sa preko 20 sekundi zaostatka, na petoj poziciji došao je Aleksander Albon iz Red Bula, dok su se u prvih deset našli Karlos Sainc (Meklaren), Serhio Peres (Rejsing Point), Lando Noris (Meklaren), Kevin Magnusen (Has), Niko Hulkenberg (Reno).

Trka je počela mirno, bez previše zanimljivih situacija. Fetel je bio prvi, ispred Leklera. Ali, oko 13. kruga  došlo je prvo naređenje Ferarija. Nemcu su rekli da propusti mlađeg kolegu.

Foto: reuters

 

Fetel nije poslušao naređenje ekipe, a nekoliko minuta kasnije bolid Nemca je počeo da usporava, a zatim se potpuno zaustavoli. Otkazao mu je motor i trka za njega je bila završena!

Ubrzo je na stazu stupila "žuta zastavica" i sejfti kar, a sve to iskoristio je Mercedes, pa su prve dve pozicije zauzeli Hamilton i Botas.

 

Hamilton je sada prvi u generalnom plasmanu sa 322 boda, dok Botas ima 249. Za njima slede Lekler sa 215 i Maks Ferstapen sa 212 poena.

Foto: reuters

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija